[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Instellen Ademcentrum

Gepost door Ellen uit het Gooi 
Ellen uit het Gooi
Instellen Ademcentrum
24 April 2004 18:25
Hai Rob,

Kan ik er vanuit gaan dat als hyperventilatie-klachten terugkomen terwijl ik gewoon elke dag aan het oefenen ben (2x) dat dit komt omdat het ademcentrum zich opnieuw aan het instellen is?

Groetjes
Ellen uit het Gooi

HyperVen
Re: Instellen Ademcentrum
25 April 2004 19:15
Hallo Ellen,

Tijdens de therapie zullen de klachten af en toe weer de kop op steken. Dat zien we bij bijna iedereen die de therapie doet. Daarnaast zijn mensen veel meer gefocust op die klachten omdat ze de therapie doen. Probeer - hoe moeilijk dat ook is - om niet teveel meer te letten op de klachten. Heb vertrouwen in de therapie en weet dat het een aantal maanden duurt om de instelling van het ademcentrum te verleggen.

Tijdens (en ook nog na) de therapie verandert geleidelijk de zuurgraad van het bloed. Daardoor gaan lichaamsprocessen anders (beter!) verlopen. Maar dat vereist ook aanpassingen in het lichaam. Daardoor kan je ook nog klachten / sensaties ervaren die ontstaan door het aanpassen van het lichaam aan de hogere zuurgraad. Ook hiervoor geldt het negeren van deze sensaties het beste is. Analyseren leidt meestal tot verkeerde conclusies waardoor je mogelijk juist de verkeerde acties gaat nemen. Dus "gewoon" laten gaan is hier de remedie.

Rob
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?