[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vragen

Gepost door Niels 
Niels
Vragen
24 March 2004 09:04
Ik ben nu bijna een maand bezig met HyperVen. De eerste twee weken zijn voor mijn gevoel heel goed gegaan. Ik voel nu alleen de klachten van hyperventilatie erger worden. Is dat een normaal verschijnsel?

Als ik mijn adem inhoud en mijn longen zitten helemaal vol met lucht, dan ga ik na een tijdje "snakken" naar adem en het lijkt of ik dan een klein beetje adem binnen krijg. Is dat een probleem?

Mijn verstoorde hartritme, waar ik eerder over vertelde, heeft te maken met hyperventilatie en niet met een eventuele hartafwijking. Dat is in ieder geval een geruststelling.
Marco
Re: Vragen
24 March 2004 09:10
Hallo Niels,

Op forum 1 staat een antwoord over het snakken naar adem , kijk maar eens bij: Adem inhouden Anoniem 12-03-2004 09:19 .

Komt er hier op neer dat je tussendoor niet een hap lucht moet halen.

Klachten werden bij mij ook erger in het begin van de therapie, schijnt erbij te horen.

Groetjes

Marco
Niels
Re: Vragen
24 March 2004 09:31
Hoi Marco

Heel erg bedankt voor je reactie. Ik ga vanaf nu het hapje lucht niet meer nemen. En dan maar kijken wat het gaat worden.

De therapie is echt heel zwaar, maar ik ga zeker volhouden, want ik wil ook van hyperventilatie af.

Ik vind het echt top, dat jij de mensen zo blijft aanmoedigen. Over een paar maanden, als ik van hyperventilatie af ben, dan blijf ik ook op dit forum schrijven.

Echt heel erg bedankt voor je steun, Marco!

Niels
HyperVen
Re: Vragen
24 March 2004 16:47
Hallo Niels,

Let erop dat je de therapie niet forceert. Die indruk krijg ik een beetje van jouw verhaal. Dus wel optimaal je best doen, maar niet forceren. Het duurt nu eenmaal lang om het ademcentrum anders in te stellen. Dat kan je toch niet forceren. Dus geef het de tijd en probeer om het niet te forceren...

Veel succes en houd ons op de hoogte!

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?