[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

onderzoek resultaten

Gepost door Annelies 
Annelies
onderzoek resultaten
21 March 2004 12:11
Hallo,
Wordt er ook wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de resultaten van het programma HyperVen?
Wanneer 10% van de bevolking lijdt aan hyperventilatie zou een goede remedie als HyperVen toch bredere aandacht moeten krijgen.
Is er wel eens aan gedacht om hierover een artikel te schrijven in het blad van de Nederlandse hyperventilatie Stichting? Ik kwam HyperVen 'bij toeval' tegen op internet.
Toen bij mij de diagnose werd gesteld kwam ik als eerste bij de Nederlandse hyperventilatie Stichting terecht. En heb toen alle suggesties die zij aanboden met beide handen aangegrepen. Ik ben blij dat ik HyperVen uiteindelijk ontdekt heb, maar het zou toch geweldig zijn als dat gelijk na het stellen van de diagnose gebeurt.
Graag reactie.
Groeten,
Annelies
Marco
Re: onderzoek resultaten
21 March 2004 19:01
Ha Annelies,

Ik ben zelf lid geweest van de NHS. In mijn enthousiasme heb ik geprobeerd de therapie onder aandacht te brengen bij deze mensen. Het antwoord was dat het maar ging om een ademtherapie. Ze zijn totaal niet vatbaar omtrent de goede resultaten van HyperVen op mij persoonlijk. Ik heb diverse keren gemaild, Rob heb ik een testprogramma laten opsturen, maar helaas.

Ik heb ook bij ze aangehaald dat de therapie relatief goedkoop is gezien de bedragen van anderen therapieen maar het mocht niet baten. Het lijkt wel dat ze bang zijn dat ze straks geen werk meer hebben [:]grinning smiley[/:] .

Ik heb ook heel vaak de chatavonden bezocht op de woensdagavonden, maar daar werd het ook niet op prijs gesteld dat ik de therapie aanhaalde, dus had ik zoiets van het gaat jullie goed!

Ik hoop nog wel op meer goede berichten van ex-hypers of van komende ex-hypers dat zal in dit forum denk ik door veel mensen erg op prijs gesteld worden.

Succes aan een ieder!

Groetjes

Marco

Anita
Re: onderzoek resultaten
22 March 2004 10:16
Hoi Marco,

ik heb in een chatgroep gezeten voor hyperventilatie lijders een aantal jaren geleden en toen kregen wij ook al oorlog met de NHS. Wa er precies aan de hand was weet ik niet maar de moderator die een goede vriendin van me is hadop eigen houtje een paar dingen ondernomen en dat mocht niet.

De groep heeft toen gebroken met HyperVen en is alleen verder gegaan.

Maar dit soort praktijken hebben ze dus wel meer. Het enige wat ze doen is een krantje uitbrengen en 25 euro per jaar vragen en aan dat krantje heb je ook niet zoveel want echte oplossingen geven ze niet.

IK vind dat heel vreemd allemaal maar een antwoord krijg je niet van ze. Ik heb mijn lidmaatschap dan ook opgezegd.
HyperVen
Re: onderzoek resultaten
22 March 2004 16:30
Hallo Annelies, Anita en Marco,

Toch is het goed als de NHS steeds weer dit soort signalen krijgt, want dan gaan ze er misschien toch anders over denken. Dus zeg niet zonder meer op, maar probeer om ze te stimuleren om therapieen die echt helpen onder de aandacht van hun leden te brengen. Op zijn minst zouden ze een link kunnen leggen, maar de laatse brief die ik van ze kreeg (2 weken terug) was er één waarin ze geen verdere info over HyperVen wilden.... En dat is jammer, want zoals Annelies al zei, er komen veel mensen bij hen terecht.

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Annelies
Re: onderzoek resultaten
22 March 2004 19:46
Hallo,
Ik ben blij dat ik de achtergrond nu een beetje weet. En naarmate ik meer succes heb met HyperVen ga ik er zeker aandacht voor vragen bij de NHS! Reken daar maar op.
groet,
Annelies
Marco
Re: onderzoek resultaten
22 March 2004 21:06
Hallo Rob,

Na de laatste deceptie bij ze heb ik besloten mijn lidmaatschap op te zeggen. Er werd nooit concreet een oplossing geboden voor het probleem en op concrete vragen werd nooit een antwoord gegeven.

Steek er maar niet teveel tijd in, de mensen die daadwerkelijk het probleem willen aanpakken weten deze site uiteindelijk toch wel te vinden, is mij en iedereen hier toch ook gelukt! Je hebt al genoeg tijd besteed aan die club. Ik moet wel beamen dat het jammer is, er zijn daar genoeg leden die zeker van hun hyperventilatie willen afkomen.

Misschien ben jij over een tijdje wederom bereid om eens te kijken of ze een stukje mogen plaatsen in hun blaadje [:]winking smiley[/:]

Succes

Marco

Meer weten over het HyperVen programma?