[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hoe lang nog?

Gepost door Niek 
Niek
Hoe lang nog?
28 March 2005 14:13
Hoi, zoals iedereen ben ik blij dat deze site er is. Ik ben 24 en heb sinds een jaar last van hyperventilatie. sinds dat ik besef dat ik het heb is het alleen maar erger geworden en dat is pas sinds januari, bang om waar ik dan ook ben een aanval te krijgen. Ik woon net een half jaar samen met mijn vriend en slaap sinds 2 weken weer thuis bij mijn ouders omdat ik mijn eigen huis ook aanvallen krijg en dus daar niet meer durf te zijn. Dit is niet leuk voor mijn vriend en niet goed voor de relatie. Ik werk nog wel maar doe andere dingen dan ik voorheen deed. ik durf niet meer alleen auto te rijden en afspraken met vriendinnen zeg ik ook af.

Ik heb therapie, loop bij een psycholoog. Het enige wat ik zo graag zou willen weten, hoe lang nog!! Stopt dit dan nooit?? Het is zo moeilijk aan je omgeving uit te leggen wat je voelt!

Heeft iemand ervaring met dat hij er helemaal vanaf is? En zo ja hoe??

Alvast bedankt. En sterkte aan iedereen

Marcha
Re: Hoe lang nog?
28 March 2005 15:24
Hoi Niek,

Nou ik ben zo iemand die er sinds kort vanaf is. Ik ben 20 jaar en ongeveer 2 jaar geleden kreeg ik mijn eerste zware aanval. Ik was bij een voorstelling en ineens voelde ik me niet lekker.
Het begon met duizelingen, druk op de borst pijn in de linkerarm, geen gevoel meer in voeten en benen. Eerst dacht ik dat het mijn hart was. Ik dacht dat ik dood ging! Na een aantal weken ben ik naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoeken. Toen bleek dat ik hyperventilatie had. De longarts zei dat het weer vanzelf over zou gaan. Daarna heb ik nog een tijdje aaan cesartherapie gadaan, maar dat hielp niets. Op het laatst ging ik bijna helemaal niet meer de deur uit. Ik durfde ook niet meer naar de supermarkt. Het ergste vond ik dat sommige mensen niet snapten wat ik nou mankeerde. Via mijn overbuurvrouw kwam ik in contact met HyperVen. Dat heb ik 5 maanden gedaan twee keer per dag. Nadat mijn score drie weken hetzelfde bleef ben ik gestopt. Dat is nu meer dan een maand geleden. Sindsdien voel ik me stukken beter. Ik ga weer overal naar toe en heb nergens last meer van. Iedere keer weer verbaas ik mij daarover. Ik raad je aan om ook HyperVen te doen. Je zult zien dat het echt helpt. Het heeft mij in ieder geval ernom geholpen.
Ik hoop voor je dat je er snel weer vanaf komt! Veel strerkte!

Groetjes,
Marcha
Niek
Re: Hoe lang nog?
28 March 2005 16:58
Hoi Marcha,

Bedankt voor je reactie!! Ga het zeker proberen! Jij heel veel succes en ga zo door!!!
Dencha
Re: Hoe lang nog?
28 March 2005 23:02
Hallo Niek,

Ik ben 23 en heb nu 1 1/2 jaar last van chronische hyperventilatie. Ik heb alles gehad, fysio, chiropractor, haptonoom, revalidatie in het ziekenhuis en niks hielp. Ik ben nu 5 weken geleden begonnen met HyperVen en ik begin al verschil te merken. Mijn klachten worden minder. En ik hoop dat ze af blijven nemen!! Succes!

Groetjes
Niek
Re: Hoe lang nog?
29 March 2005 19:06
Hi Dencha

Bedankt voor je reactie! Ik heb het programma gisteren besteld ben erg benieuwd!!!

Groetjes niek

Meer weten over het HyperVen programma?