[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ademhalingsoefeningen of hyperven?

Gepost door Ikke 
Ikke
Ademhalingsoefeningen of hyperven?
15 April 2005 18:57
Hallo Allemaal,

Ik wil graag beginnen met HyperVen, omdat ik het echt helemaal gehad heb met mijn hyperventilatieS en ik nu eindelijk wel eens er vanaf wil. Maar mijn vraag is, kun je niet beter eerst een goede ademhalingstechniek aanleren en dan beginnen met HyperVen?

Met HyperVen bouw je nieuwe buffers op, maar ik heb het idee dat die zo weer opraken als je doorgaat met een verkeerd ademhalingspatroon.

Kusje van mij
Elise
Re: Ademhalingsoefeningen of hyperven?
15 April 2005 19:48
Als het goed is gebeurt dat niet, want die verkeerde ademhaling verdwijnt als je de buffers opbouwd. Ik heb gelezen dat mensen die HyperVen hebben gedaan soms zelfs nog maar 4 keer per minuut ademhalen, dus je hele ademhalingspatroon veranderd.
Zo ver ben ik jammer genoeg nog niet....[:]winking smiley[/:]

Elise
Ikke
Re: Ademhalingsoefeningen of hyperven?
15 April 2005 21:17
Heey Elise,

Ik wist niet helemaal precies hoe HyperVen werkt, ik ben er nog niet aan begonnen. Ik las trouwens ook op deze site dat je door HyperVen je lichaam went aan de hoge zuurgraad in het bloed. Is dit wel oke? Mij lijkt het beter als je de zuurgraad van je bloed laat dalen tot een normale waarde. Of wordt dit ook geregeld door HyperVen?

HyperVen lijkt mij een beetje een rare methode om van je hyperventilatie af te komen namelijk.

Liefs Ikke
Janne
Re: Ademhalingsoefeningen of hyperven?
16 April 2005 09:11
hoi ikke,

door de oefeningen van HyperVen laat je de zuurgraad van je bloed dalen tot de normale waarde, en de koolzuurdruk stijgen tot de normale waarde. (Dat klinkt ingewikkeld maar zo hebben de heren geleerden dat benoemd)

Door de oefeningen ga je inderdaad (veel) langzamer ademen, hierdoor word het vanzelf makkelijker om buikademhaling te doen, inplaats van zo hoog met je borst.

"tis op zich niet verkeerd om bij een haptonoom of fysiotherapeut wat adviezen omtrent een juiste ademhaling te krijgen, en tips omtrent hoe te ontspannen. Vertel deze dan wel dat je met HyperVen bezig ben, (laat het artikel van snitslaar lezen) Je kunt nog wel eens hevig reageren (terugvallen krijgen) en dat is voor zo'n therapeut natuurlijk goed om te weten.

Mijn ervaring is dat de oefeningen het beste gaan als je ontspannen bent, maar dat was vooral in het begin nog een hele toer.

Veel succes, Janne (nu 8 weken aan het HyperVennen)[:]grinning smiley[/:]

Jolanda
Re: Ademhalingsoefeningen of hyperven?
18 April 2005 16:27
Hoi Ikke,

Ikkezelf ben iemand die eerst ademhaling therapie gehad heeft, zo'n 5 jaar geleden, dus ik kon heel goed buik ademhalen maar merkte dat met oplopende spanning ik wel mooi laag ademde maar alleen veel te vaak...
Gevolg hyperventilatie met alle rot klachten erbij!
Nu ben ik 11 weken met HyperVen bezig en het aantal inademingen is ontzettend afgenomen, minder diep, veel relaxter..
Ik ben er nog niet maar voel me al veel beter dan 2 en halve maand geleden, dat wens ik jou ook toe.

succes
Jolanda

Meer weten over het HyperVen programma?