[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

overslaand hart

Gepost door saskia 
saskia
overslaand hart
14 March 2005 15:16
[/b]hoi
ik heb al jaren(vanaf mijn 12de,ben nu 37)last van hyperfentalatie.
maar de laaste jaren heb ik er steeds een overslaand hart bij,soms is het 1 maal per slag maar ook wel eens achter elkaar,ik word dan ff duizelig en misselijk.
ik word er erg bang van,ik denk...nou dat was mijn laaste hartslag,ik ga dood.
ik hen al 2x met een holterkastje gelopen,maar er was niks tezien,nee toen sloeg mijn hart niet over,maar toen ik weer uit het ziekenhuis was sloeg me hart WEL weer over.
ik werd er erg boos over,zie je dat het overslaat!!!
ik ben vandaag voor het eerst naar een psicholoog geweest,moet pas in april weer terug komen.
ik ben zo erg verdrietig,maar ik laat het niet merken voor mijn zoon.
gisteren was ik in de keuken,er was niks aan de hand,had geen hyper ofzo,en plots daar ging me hart weer overslaan,ben maar op de bank gaan liggen en proberen om teontspannen,maar dat lukt me niet.
ik weet begot niet wat ik moet doen,het liefst ga ik weer naar de arts voor een filmpie of weer om een holterkastje tevragen,maar dat krijg ik niet want alles is goed.
ik weet het ff niet meer[:]sad smiley(([/:]
groetjes van een verdrietige saskia
Maartje
Re: overslaand hart
14 March 2005 17:25
Saskia,

Veel sterkte. Bespreek samen met je behandelaar wat je moet doen. Als jullie hebben gekozen voor de psycholoog, geef het dan een kans. En anders gewoon blijven aandringen op onderzoek: desnoods vraag je een second opinion bij een andee arts!

Je komt er wel weer bovenop, en onthou dat het heel akelig voelt maar vaak geen kwaad kan (je bent er toch ook nog steeds?). [:]smiling smiley[/:] Beterschap.
Elise
Re: overslaand hart
15 March 2005 16:07
Hoi Saskia.

Wat ellendig om je zo te voelen he!!

Ik weet er alles van. Ik heb zelf vorige week met een cardiobeeper gelopen. Dat is net zoiets als een holter, alleen heb je deze beeper een week en je moet hem zelf inschakelen als je klachten krijgt, zodat hij dan ook alleen die klachten opneemt. Uiteraard had dit bij mij ook geen zin. In de eerste plaats waren de klachten juist in die week minimaal. En in de tweede plaats....probeer maar eens op zo'n apparaat een overslaand hart op te nemen. Dat lukt nooit! Ik voel zo'n overslag in elk geval niet aankomen, dus tegen de tijd dat ik op de knop had gedrukt klopte mijn hart allang weer in het normale ritme. Zo frustrerend! En juist op de dag dat ik het kastje weer ingeleverd had kreeg ik weer veel meer klachten, maar daar had ik dus niets meer aan. Ik was zo kwaad! Was het me nog niet gelukt om de klachten te registreren en de arts duidelijk te maken wat er gebeurt! Maar ja.....

Dus ik begrijp heel goed hoe je je moet voelen. Maar daarmee ben jij nog niet geholpen. Misschien moet je proberen om iets minder gefixeerd op je klachten te zijn. Hoe meer je er op let, hoe erger het voelt. Makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik. Mijn ervaring is dat ik veel meer last van die overslagen heb als ik erbij ga zitten of liggen. Dan kan het wel een paar uur duren voordat ik me weer lekker voel. Maar als ik gewoon doorga met mijn werk en probeer er niet te veel aandacht aan te besteden dan gaat het vaak veel beter. Dit werkt niet altijd, maar heel vaak toch wel.

Heel veel sterkte ermee joh! Blijf rustig schrijven hier. Een stuk herkenning kan je soms ook al heel goed doen!! Je bent er niet alleen mee....

Groetjes,
Elise

Meer weten over het HyperVen programma?