[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

in het hoofd

Gepost door suus 
suus
in het hoofd
29 April 2005 15:07
hallo mensen , is het bij sommige van jullie herkenbaar allerlei rare gevoelens in je hoofd te hebben? dit vroeg ik me af ik heb namelijk vaak steken maar ook afwezig gevoel, gevoel alsof zenuwen samenknijpen etc etc ik wordt daar altijd een beetje bang van
liefs s
Carla de Graaf
Re: in het hoofd
29 April 2005 21:26
Lieve Suus,

Toevallig vroeg ik gister aan mijn man of hij het ook wel eens had. Zelf loop ik nu 4 jaar met chronische hyperventilatie. Ik heb vaak, als ik achter de pc vandaan kom, of uit bed ga om naar het toilet te gaan, het gevoel dat mijn hoofd dicht gaat zitten. Dan hoor ik het bloed stromen in mijn hoofd. En heb ik het gevoel dat mijn hoofd vol zware watten zit. Af en toe heb ik met een beweging met mijn hoofd ook een hele nare steek. En sowieso heb ik veel steken in mijn hoofd. En ik denk dat veel mensen dat hebben, mijn moeder heeft het ook en die heeft geen hyperventilatie. Ik voel me ook vaak afwezig, en heb vaak het gevoel dat ik wiebel. Nou al met al veel sensaties die mij ten gevolge van hyperventilatie bekend voorkomen.
Angst is een grote boosdoener van het instant houden van klachten. T is heel moeilijk niet bang te zijn. Ik hoop dat je dan ook een beetje gerustgesteld bent.
Sterkte!!!

Liefs
Carla
suus
Re: in het hoofd
02 May 2005 13:30
bedankt voor je reactie carla, wat je beschrijft is idd herkenbaar voor me

liefs s
suus
Re: in het hoofd
02 May 2005 21:12
en trouwens kippevel om me hoofd hahaha heb ik heeel vaak! meer mensen? ben ik wel benieuwd naar bijna niemand uit mijn omgeving kent et

kus, s
karin
Re: in het hoofd
02 May 2005 21:48
hoi,

Ik ben eigenlijk van vrijwel alle klachten af en het gaat heel goed...maar kippenvel op mijn hoofd dat is een van de weinige dingen die ik af en toe nog wel heb!!

herkenbaar dus. ik ga ervan uit dat ook deze klacht (die zeker niet de ergste hyperventilatie klacht is) ook nog wel een keer wegtrekt!)
leon
Re: in het hoofd
02 May 2005 22:33
ik voel met je mee want ik weet wat het is gr leon[:]sad smiley([/:]
Esmeralda
Re: in het hoofd
04 May 2005 22:37
Dag Suus (en anderen)

Ik heb sinds een aantal weken ook last in mijn hoofd. Ik heb al een tijdje hyperventilatie maar dit is nieuw voor me.
Het voelt als een soort druk, samentrekken van een spier, soms alsof alles wazig wordt. Heel onwerkelijk.
Volgens de dokter was het wederom spanning waardoor zo'n beetje alle hyperventilatie klachten tot stand komen en ook in stand worden gehouden.
Ontspannen is de beste remedie. En ja - HOE doe je dat.
Erg jammer dat het ergens een kwestie van mee leren leven is. Dat maakt het zo machteloos en ongrijpbaar.
Sterkte!

Gr,
Esmeralda

mirjam
Re: in het hoofd
05 May 2005 10:13
beste suus ,
die kippevel is idd ook heel herkenbaar bij mij tenminste.
groetjes mirjam
Esther
Re: in het hoofd
22 May 2005 15:20
Dat ken ik ook kippenvel op m'n hoofd en dan strijk je met je handen over het hoofd en dan gaat het meestal weg. Het zal dus echt wel bij de hyperventilatie horen. Spanning, net of er een band om het hoofd zit ken ik ook. Ben een tijdje met HyperVen gestopt en nu weer een goede week bezig en dan merk ik het weer. Overigens ben ik weer begonnen omdat de klachten weer ergeer waren geworden. Hoop dat de spanning gauw weg gaat en dat ik me weer beter ga voelen, want dit is wel weer angstig. Doe de HyperVen nu 1 keer per dag.
merith
Re: in het hoofd
02 June 2005 19:18
ik heb wel eens dat mijn zicht heel raar wordt. alsof ik heel lang in de felle zon gekeken heb, en dan wordt vaak aan 1 kant van mijn ogen het zicht heel troebel. een soort waterspiegeling. weet iemand wat dit is??
Anouk - 28jr
Re: in het hoofd
02 June 2005 23:46
Wat een hernenning ook weer hier... dat kippenvel op je hoofdhuid idd.Een soort van rare samentrekking. Dat gepaard met steken ene keer links dan weer rechts.
Heb al 4 jaar een onwerkelijk, dromerig gevoel, soms afwezig etc. Heeft iemand ook wel eens gewoon het gevoel van blauwe plekk op het hoofd, zonder je gestoten te hebben??


Ik ben er ook hypochondrisch door geworden. Denk dat ik iets erg heb etc. Dat versnelt het natuurlijk weer en kom je in een cirkel terecht.

sterkte allemaal!
monique
Re: in het hoofd
03 June 2005 23:12
Hoi merith

Ik denk dat het gevoel in je hoofd te maken heb met migraine,ik heb n.l. ook hyperventilatie en migraine ik ben een hebberd :-) maar als ik dan een migraine aanval krijg is het net als of ik in de zon heb gekeken en zie ik aan de zijkant van me ogen allerlei vlekken en troebel zicht.Dat is heel eng ook worden de stukken van een tekst bijvoorbeeld gedeeltelijk niet meer leesbaar heel angstig,maar dat is het hele hyperventilatie gebeuren ook .Veel sterkte ermee groetjes Monique..[:]sad smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?