[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Angstaanvallen

Gepost door Laura 
Laura
Angstaanvallen
21 May 2005 23:05
Hey allemaal,

Ik ben Laura en ik ben 18 jaar.. Ik heb sinds een jaar of 3 last van hyperventilatie.. Er is een periode geweest dat het een stuk minder was, maar het wordt nu weer steeds erger.. Vooral als ik alleen thuis ben en dat komt nogal vaak voor.. Het begint met mij altijd met een soort snuifgeluiden en dan weet ik dat het weer gaat beginnen, maar ik kan er nooit wat aan doen.. Soms word ik zo paniekerig en bang en ik ben soms zelfs bang dat ik onbewust een einde aan mezelf maak.. Ik ben echt bang dat het allemaal erger gaat worden en dat ik er nooit meer vanaf kom.. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen.. Ik ben al een keer naar de dokter geweest en heb een soort apparaatje gehad, iets waar je in moet ademen, een klein doosje met een doolhof van gangen erin.. Ik geloof zodat ik m'n eigen CO2 weer inademen.. Ik ben eigenlijk op zoek naar een beetje steun en begrip, omdat ik dat weinig vind in mijn omgeving..
Misschien klinkt dit hele verhaal een beetje wazig, maar ik heb net een aanval gehad dus ben nog erg dizzy.. Ik hoop wat aan dit forum te hebben smiling smiley..

Groetjes Laura
Dencha
Re: Angstaanvallen
21 May 2005 23:24
Hallo Laura,

Ik begrijp je angst. Ik heb me wel een zo rot gevoeld dat ik begon met huilen en echt niet meer kon stoppen. Ook inderdaad ben je bang om jezelf iets aan te doen als je niet meer helder kunt denken.
Ik ken dat apparaatje ook, heb ik bij mijn eerste aanval gehad in het ziekenhuis, niet dat ik daar veel aan had want het hielp niet echt bij mij.
Maar steun en begrip vind je hier zeker, ik heb heel veel aan dit forum.
De klacht waar ik ook gek van word is wazig kijken, net alsof je ogen een andere kant op getrokken worden. En een wankelend gevoel. Net alsof je de avond ervoor vreselijk bent doorgezakt en nu de nadelige effecten hebt.

Groetjes

Groetjes
karin
Re: Angstaanvallen
22 May 2005 23:08
beste laura, lees op je gemak alle forums maar eens door. Het feest der herkenning[:]confused smiley?[/:] je zult zien dat je je klachten in een heel ander perspectief gaat zien, STERKTE[:](Y)[/:]het gaat je vast lukken, net als de rest.

Meer weten over het HyperVen programma?