[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wanneer veel last?

Gepost door Ikke 
Ikke
Wanneer veel last?
09 July 2005 00:26
Hallo allemaal,

Ik ben al een tijdje niet meer actief geweest op dit forum, maar ik lees regelmatig jullie berichtjes.

Ik ben een meisje van 17 jaar en loop nu al zo'n 4 jaar rond met hyperventilatieklachten. Dit scala aan klachten is nogal uitgebreid en varieert heel erg.

Ik merk zelf dat ik me slechter voel tijdens/na het eten, tijdens het douchen en in de auto. Tijdens het eten word ik vaak erg duizelig en licht in mijn hoofd, ik voel me dan erg opgeblazen en denk dat ik geen lucht krijg.
Tijdens het douchen heb ik het voornamelijk benauwd en hartkloppingen en heb ik het 'voorgevoel' dat ik elk moment om kan vallen. In de auto word ik erg misselijk en duizelig en wil ik het liefst zo snel mogelijk uit de auto.
Herkennen jullie dit? Wat doen jullie eraan?

Mijn vraag aan jullie is wanneer jullie het meeste last van hyperventilatie hebben.

Liefs van mij
Elise
Re: Wanneer veel last?
11 July 2005 09:30
Hoi ikke.

Ik denk dat het voor een deel wel te verklaren is dat je juist op die momenten meer klachten hebt. Tijdens het eten gaan er in je lichaam allerlei processen werken. Je hele spijsverteringssysteem wordt aan het werk gezet en daardoor verhoogt je hartslag en dus ook je ademhaling. Als je al op het randje van hyperventilatie leeft dan kan dit net veroorzaken dat je meer klachten krijgt. Het kan ook zijn dat je iets eet waar je allergisch voor bent. Dit jaagt ook heel erg je hartslag omhoog en kan klachten van hyperventilatie veroorzaken.
Ook klachten tijdens het douchen zijn niet zo raar. Als je onder een heerlijke warme straal water staat dan werkt je lichaam harder om op zijn gewone normale temperatuur te blijven, met als gevolg een stijgende hartslag en ademhaling. Eigenlijk dezelfde reactie als waneer je in het zonnetje gaat zitten als het 30 graden is. Dat is bij mij nog wel eens een reden voor meer hyperventilatie klachten.

Ik kan zelf eigenlijk niet goed zeggen wanneer ik precies klachten van hyperventilatie heb. Bij mij wisselt dat eigenlijk nogal sterk.

Groetjes,
Elise
jolanda jehee
Re: Wanneer veel last?
11 July 2005 11:21
Die klachten onder de douche ken ik heel goed. Je wordt bang dat je niet goed wordt en flauw gaat vallen.
Minder warm douchen helpt daarbij. De warmte roept actie van je lichaam op zoals Elise beschrijft.

Meer weten over het HyperVen programma?