[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hartperikelen

Gepost door riem 
riem
hartperikelen
14 July 2005 22:07
Dag, ik was juist weer wat gerustgesteld door de uitleg wat hyperventilatie met je lichaam kan doen op deze site en dan vooral m.b.t. mijn "hartrammelen". Kom ik in een artikel van Dr. Snitselaar volgende zin tegen: "Lum suggereerde de mogelijkheid van acute hartdood ten gevolge van de veranderingen welke als gevolg van HyperVentileren in het bloed kunnen plaatsvinden". Is het dus toch niet onschuldig en dus weer erg ongerust. Is het zo zoals het er staat of kan iemand mij toch nog geruststellen?
Janne
Re: hartperikelen
14 July 2005 22:27
hoi,

dit is wat Rob hier eerder over schreef:


"Auteur: HyperVen
Datum: 28-02-2005 16:50

Hallo Dencha,

In dat artikel moet je niet teveel aandacht aan die ene zin wijden. Het was een medicus die het suggereerde zonder onderbouwing, maar zover ik weet is dat nog nooit voorgekomen.... En er zijn miljoenen mensen met hyperventilatie. Alleen in Nederland al zo’n 800.000! Kan je nagaan wereldwijd hoeveel dat er zijn. En ik heb er nog nooit van gehoord dat er iemand aan hyperventilatie is overleden...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.


Zelf wil ik daar nog aan toevoegen dat zo'n wetenschappelijk artikel nog wel eens opmerkingen bevat die puur op theoretiseren berusten. Dit is echt niet iets om je bezorgd over te maken (doen we allemaal en zouden we allemaal niet moeten doen)

De klachten die je ervaart zijn fysiek gezien onschuldig maar door de veranderingen die er in je lichaam zijn word je snel angstig, die angst verhoogt weer je ademhalingssnelheid zodat de klachten erger worden etc.

Ik heb deze therapie gedaan (net zo'n beetje klaar) en heb geen last meer van aanvallen of rare hartbonzingen,trillingen etc.

beterschap Janne




[:]smiling smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?