[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

terugval na 12 weken????

Gepost door Mia 
Mia
terugval na 12 weken????
28 April 2005 09:01
Hallo mensen die al langer aan HyperVen doen
Ik heb net gisteren mijn 12e week volbracht met HyperVen. Tot nu toe ging het allemaal best wel aardig goed. Ik was er behoorlijk positief en optimistisch over.
Kleine terugvalletjes heb ik wel gehad, maar nu vind ik het behoorlijk extreem.
Ik voel me nu een dag of 4 niet lekker in mijn vel. Heb weer hoofd-en nekpijn, ben behoorlijk moe en krijg weer te maken met inslaapproblemen. Ik vraag me af of dit normaal is na zo'n tijd. Ik HyperVen 2 tot 3 x per dag. Ik had zelf al bedacht, dat het misschien beter is om naar 2 x per dag te gaan. Wie helpt mij uit mijn dip????

Mia

tanja
Re: terugval na 12 weken????
28 April 2005 09:30
hoi,

ik heb ook in de periode van 4 maanden, 2 x een grote terugval gehad. De laatste (ook rond de 12 weken) heeft mij doen besluiten nog maar 1 keer te HyperVennen op een dag. Ik ben wel steeds gewoon doorgegaan met HyperVennen. Uiteindelijk ben ik na 15 weken gestopt met het programma omdat mijn score niet meer hoger werd. Hij was toen rond de 120. Nu 2 weken later heb ik nog een keer gedaan en was hij nog steeds 120. Gaat het goed met jouw klachten/scores??
Mia
Re: terugval na 12 weken????
28 April 2005 14:37
hallo Tanja

Dank je voor je snelle reactie.
Met mijn klachten ging het een heel stuk beter, tot 4 dagen geleden dan. Met mijn scores gaat het allemaal wat moeizamer.
Ik zat zo rond de 110/120. Nu haal ik soms nog niet eens de 85 als gemiddelde. Ik maak me nooit zo heel druk om die scores, maar nu gaat het toch wel moeizaam.
Rond de 9 weken had ik ook een terugval, maar niet zo hevig als nu. Vooral die hoofdpijn is zo slopend. En dan te bedenken, dat ik al het idee had, dat ik er al bijna vanaf was!!!
Heel frustrerend. Maar goed, 2 x HyperVennen ipv 3 x is misschien al beter.
Ben jij wel van al je klachten af dan? Best snel na totaal 15 weken toch?

Mia

tanja
Re: terugval na 12 weken????
28 April 2005 15:52
hai,

denk dat je moet proberen echt je klachten te negeren en gewoon doorgaan. ze gaan vanzelf weer weg en wellicht voel je je daarna weer stukken beter!!

Lichamelijk gaat het goed met me...voel me steeds sterker worden (klinkt raar maar het is echt zo, nadat ik gestopt ben...) geestelijk heeft dat hele hyperventilatie verhaal best zijn sporen achtergelaten. Ben nog steeds verbaast als ik de hele ochtend in de ikea heb gelopen en ik nergens last van heb gehad...geen enkele klacht, gewoon heel relaxt dus..'

voor het hele genezingsproces (incl.het geestlijke gedeelte)staat een jaar dus ik wacht maar rustig af hoe het verder gaat verlopen

groetjes
Jolanda
Re: terugval na 12 weken????
28 April 2005 15:54
Hoi Mia,

Ik ben net begonnen met m'n 12de week en ik heb een grote terugval in de score, zo'n20sec minder per minuut.
Toch heb ik het van meerdere personen gelezen dus probeer het niet te belangrijk te vinden
maar ik dat jij en ik het meeste last hebt van de frustatie en de teleurstelling.

Het moet nu toch bijna over zijn? Zal het bij mij dan niet werken? etc.

Ga rustig verder, dat je het zolang 3x per dag heb volgehouden vind ik al heel byzonder, ikzelf ging na 11/2 maand al over op 2x per dag.

Je zult zien dat je daarna snel opknapt, 1x is misschien alwel genoeg, als je score toch niet meer sterk omhoog gaat...

veel sterkte, nog een paar weekjes en je bent er!
groetjes, Jolanda
Mia
Re: terugval na 12 weken????
28 April 2005 21:03
Hoi Jolanda en Tanja

Dank jullie wel voor de bemoedigende woorden.
Ik ga er maar vanuit dat het iets tijdelijks is dan.
Als je een terugval hebt, denk je al gauw, dat je er niet meer uit komt. Ik tenminste.
Blijkt het dan toch weer voorbij te gaan, dan kijk je er meestal weer heel anders op terug.
Dan zie ik het allemaal als heel logisch, dat terugvallen erbij horen, maar ja als je er middenin zit is het effe anders. Het is dan allemaal weer zo zwaar.
Ik ga dus gewoon maar door met HyperVen en probeer de moed niet te verliezen

Marlies
Re: terugval na 12 weken????
28 April 2005 21:31
Hoi Mia,

Er zijn er al meer die gereageerd hebben, maar toch nog maar even een reactie van mij. Ik had nl. na 12 weken ook een terugval. Mijn score kwam niet meer boven de 78 sec. uit. Ik had het idee, dat ik mijn adem niet eens meer in kon houden. Een terugval is op zich niet zo erg, maar als het lang duurt (mijne 3 weken!), baal je flink. Ik probeerde ook de klachten te negeren en bleef 2x per dag HyperVennen. Uiteindelijk ben ik een week gestopt (op advies van Rob) en na die week ben ik begonnen met 1x per dag. Dit heb ik een week gedaan en nu ben ik weer 2x per dag bezig en dat gaat goed. Ik heb nu eindelijk het gevoel het dal weer verlaten te hebben. Die terugval is dus niks anders dan het wennen van je lijf aan het nieuwe niveau van het ademcentrum.

Groetjes Marlies
Mia
Re: terugval na 12 weken????
29 April 2005 12:44
Hoi Marlies

Heel prettig om te lezen, dat ik niet de enige ben met zo'n terugval. Dat wat je schreef, dat je het idee had dat je je adem niet eens meer in kon houden herken ik ook heel sterk.
Maaaarrrrr, ik heb zonet weer geHyperVent en zowaar kwam ik weer boven de 100. Tot 3x toe zelfs 130! Het ging me ook weer wat gemakkelijker af dan de hele afgelopen week bij elkaar. Wat vervelend dat jij een terugval had van 3 weken. Dat is inderdaad echt balen.
Mocht het bij mij ook niet binnen een paar dagen voorbij zijn, dan ga ik zeker jou advies mbt het HyperVennen opvolgen. In ieder geval bedankt voor het reageren. Het geeft me weer nieuwe moed!!

groeten van Mia

Meer weten over het HyperVen programma?