[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraagjes ...

Gepost door Mar 
Mar
vraagjes ...
25 May 2004 20:05
Hallo,

Ik ben nu een paar dagen bezig met HyperVen. Mijn gemiddelde was 29 seconde toen ik starte en nu zo'n 50 seconden. Ik voel de laatste dagen vrij veel druk in mijn hoofd. Ik probeer mijn adem in te houden door mijn 'buikspieren' te laten werken en geen spanning in mijn hoofd te laten onstaan maar dat lukt niet zo goed. Al met al heb ik de laatste dagen meer last van mijn angstklachten, ben ik vermoeider en twijfel ik of ik wel door moet gaan met het programma. Ik heb een zeer stressvol jaar achter de rug en wil zo snel mogelijk af van mijn klachten. Maar ik vind het erg lastig om mezelf elke keer opnieuw te vertellen dat er niets mis is met mijn hart en dat mijn klachten echt alleen maar van de hyperventilatie komen. (hart echo's, ECG en 24-uurs ECG hebben echt wel bewezen dat er met mijn hart niets mis is) Toch blijft het moeilijk om dat te geloven als ik midden in zo'n angst aanval zit. Wie heeft er tips om met deze angsten om te gaan. En wat te doen aan die druk in mijn hoofd?
Bedankt, Mar

PeterD
Re: vraagjes ...
26 May 2004 09:20
Die druk in je hoofd heb ik ook gehad in het begin van de therapie. Ik was een tikje te fanatiek. Iets minder druk opbouwen, iets minder adem innemen, helpt. Echt. Na een paar dagen was het bij mij voorbij en ik heb er daarna geen last meer van gehad. Als truc kreeg ik ook nog aangereikt om tussen de trials door steeds een slokje water te nemen. Dat doe ik nu nog steeds. Ook dat helpt bij de ontspanning.
Het erger worden van de klachten is ook bij mij opgetreden. Dat komt doordat je lijf reageert op de therapie. Ik ben nu ruim twee maanden bezig en zo nu en dan treedt dat verschijnsel op. Je twijfelt en raakt alle perspectief kwijt, maar ook daar geldt (blijkt) rustig niet te fanatiek doorzetten en je klachten verdwijnen.
Als zeker is dat je last hebt van hyperventilatie zou ik zeker niet stoppen. Hou vol !!

PeterD

Mar
Re: vraagjes ...
26 May 2004 10:07
Bedankt...Ik denk inderdaad dat ik wat te fanatiek ben...In ieder geval mentaal. Ik wil het liefst vandaag nog af zijn van alle klachten die ik de afgelopen maanden ontwikkeld heb en zo werkt het natuurlijk niet. Dat slokje water tussen de trials door zal ik zeker gaan proberen en gewoon maar even afwachten hoe het zich de komende weken ontwikkeld. Niet te veel te gelijk willen! Rustig aan doen, dat zal ik me de komende tijd voor ogen te houden! Het is fijn om de stukjes op dit forum hier te lezen, het helpt me vaak om de dingen weer een beetje in het juiste perspectief te zien en niet te gaan lopen panieken!
monique
Re: vraagjes ...
26 May 2004 11:18
hallo mar..... niet bang zijn, ik ben 10 dagen bezig, en was ook nog al fanatiek...probeerde zoveel mogelijk lucht naar binnen te halen. met het gevolg angstig voor mijn hart , alle rotgevoelens , hoofdpijn en zo moe, dwz om 9 uur uit bed er om 10 uur weer in en slapen enverder helemaal niets doen, ik vermoedde dat ik het verkeerd deed en probeerde in een 3a4 sec. mijn buik vol te laten lopen en niet te veel spanning op mijn schouders te zetten, verder even wat lucht laten ontsnappen om je hoofd ennekspieren te ontspannen, laat ook zoveel mogelijk je schouders hangen als een slome slemiel en probeer rechtop tegen een rugleuning te zitten en naar je lendenen te ademen . als ik het verkeerd heb dan word ik wel terecht gewezen maar dit is wat ik van de therapeut geleerd heb, en ik had al na een dag het gevoel dat het beter ging succes meissie,,[:](Y)[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?