[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ruim een maand therapie.

Gepost door Jenny 
Jenny
Ruim een maand therapie.
25 March 2004 11:21
Hoi Rob,

Ik zal je even laten weten hoe het mij vergaat.
Ik ben begonnen met een gemiddelde eerste score van 44 sec.
Al snel steeg dat naar ongeveer de 70-lijn.
Ik voelde me inderdaad na ongeveer 3 weken wat steviger in de spieren. Mijn grootste struikelblok.
Grappig om te vermelden is dat ik na een sessie me tijdelijk beter voel in mijn tenniselleboog die ik al een jaar heb.
Ook heb ik minder snel een (bijna) krampgevoel.
Gisteren had ik spanningshoofdpijn. De gehele dag zeurde het. Na de avondsessie was het zowaar gezakt.
Dit geeft voor mij aan dat die verhalen over dat verzuren en dat alkalische bloed wel voor mij heel erg van belang zijn.
Ik heb gisteren een trialscore van 100 gehaald! Helaas ook eens een keer eentje van 1 sec. Het ging toen even mis. Ik drukte per ongeluk weer op de muis. Daar moeten jullie nog wel wat aan verbeteren.
Mijn gemiddelde score is nu ongeveer 85.
Ik ben vorige week weer eens tot na middernacht naar een feestje geweest. Goed hè!
Denk nu niet dat alles top gaat hoor. Ik verrek regelmatig van de pijn. Ben regelmatig nog erg onzeker. kreeg twee dagen terug weer lekker hartkloppingen tijdens het autorijden enz.
Maar ik probeer goed vooruit te kijken. Niet overal bij stil te staan en verklaringen te zoeken.
Het is wel een zware therapie. Maar we gaan ervoor!


Groeten van Jenny.
Hennie
Re: Ruim een maand therapie.
25 March 2004 15:07
Hallo Jenny
Ik heb ook eens een trial van 1 sec. gehad, bij de volgende trial heb ik de seconden extra door laten tikken [ het aantal dat ik dacht te zullen halen ].
Je krijgt dan tenminste een reëel gemiddelde.

Hennie
HyperVen
Re: Ruim een maand therapie.
25 March 2004 16:48
Hallo Jenny en Hennie,

Het is inderdaad lastig met HyperVen als je per ongeluk te snel op die muis klikt. Daar gaan we in de volgende versie van het programma zeker wat aan doen. Maar toch maakt zo af en toe zo'n 'misklik' op het uiteindelik gemiddelde niet zoveel uit. Ik begrijp dat je natuurlijk liever je grafiek omhoog ziet gaan dan naar beneden, maar probeer om altijd het totaalplaatje te beschouwen. De grafiek tekent zich af over een periode van 4 maanden. In die 4 maanden zien we normaal gesproken een behoorlijke stijging. Als de grafiek stijgt, stijgt je tolerantie voor kooldioxide. Die 'miskliks' veranderen daar niets aan, toch?

Jenny, jouw opmerking om "Niet overal bij stil te staan en verklaringen te zoeken" is heel erg goed! Want dat continue zoeken naar verklaringen werkt vaak averechts. Probeer - hoe moeilijk het ook is - de klachten van hyperventilatie te accepteren. Je bent bezig om er van af te komen en dat heeft tijd nodig. (hyperventilatie heb je ook niet plotseling gekregen, maar is langzaam ontstaan. Ook al manifesteert het zich soms plotseling in de vorm van een aanval)

Jullie zijn beiden op de goede weg. Onthoud dat de vooruitgang soms een tijdje stil kan staan (soms ook kan dalen) en dan plotseling weer verder gaat! Dat is gebruikelijk bij deze therapie. Ook hier geldt weer wat Jenny zegt, niet analyseren maar vertrouwen hebben dat het goed komt!

Keep us posted!
Rob
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?