[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Update

Gepost door Marco 
Marco
Update
15 March 2004 19:29
Na 5 weken gestopt te zijn met de therapie ben ik toch weer begonnen. De reden was dat ik verderop in het forum las dat ik de therapie niet geheel gevolgd had als wat de bedoeling was. Verder heb ik nog wat lichte lichamelijke klachtjes zoals af en toe wat lichte duizeligheid.

Op het eind van de eerste stop haalde ik een gemiddelde van 160 seconden. Echter haalde ik tijdens een trial een extra snufje lucht zo rond de 110/120 seconden en dat was niet de bedoeling. Nu zit ik op een gemiddelde van 140/145 seconden dus ben ik er zeker al op vooruit gegaan zonder therapie de laatste 5 weken dat is dus vanzelf omhoog gegaan!

In overleg van Rob heb ik de therapie dus weer opgepakt maar mijn status is als volgt:

Ik heb geen noemenswaardige klachten meer. Onder noemenswaardige klachten versta ik vooral de angst die hyperventilatie met zich meebrengt en ook de "drukke " en onwezelijk voelende gedachten zijn verdwenen oftewel is het relativeren weer terug.

Hierbij maak ik wel de kanttekening dat dit tijdens het eind en na de therapie is gebeurd dus geduld is wel op z'n plaats heb ik gemerkt.

En hoe vaak ik er ook tegenop keek om aan een sessie te beginnen, ben ik toch blij dat ik heb doorgezet. Ik hield mijzelf iedere keer voor dat ik aan mijn genezing aan het werken was, dat hielp zeker.

Ik ga een week of 2/3 door tot ik het gemiddelde weer op 1 lijn heb en dan zien we het wel weer.

Ik hou jullie op de hoogte!

Groetjes

Marco

PS: Nog steeds geen ex-Hypers die ook wat willen schrijven??

Barry
Re: Update
15 March 2004 23:30
Hallo Marco,

Je weet niet half hoe blij ik ben om te vernemen dat de therapie voor jou werkt en dat het niet vanzelf gaat, maar dat het ook doorzettingsvermogen vereist om van de hyperventilatie af te komen. Het is prettig om dit vooraf te weten. Vandaag heb ik de cd-rom besteld en hoop dat de therapie voor mij ook werkt.

Groet,
Barry (toekomstige ex-hyper)
Marco
Re: Update
17 March 2004 09:47
Hallo Barry,

Toen ik voor het eerst op internet las over het bestaan van HyperVen had ik dezelfde gedachten als jij nu. Er was toen alleen een gastenboek waar ik mijn hoop uit putte dat deze therapie ook voor mij een oplossing voor hyperventilatie zou bieden.

Na alle braintape's, Hypnotherapeuten, homeopatische middeltjes, Bachbloesems, Boeken tegen stress, zelfhulppaketten van de Nederlandse hyperventilatiestichting en wat al niet meer voorbij gekomen is het laatste 1,5 jaar is dit toch wel erg prettig geweest [:]smiling smiley[/:].

Buiten dat deze therapieen erg veel geld hebben gekost, heeft er geen een daadwerkelijk bijgedragen aan mijn genezing, m.u.v Hypnotherapie. Dit heeft in ieder geval de oorzaken/'>oorzaak van mijn hyperventilatie ontdekt a 90 euro per sessie [:]grinning smiley[/:]

Nogmaals veel succes met de therapie en je weet het, ff doorzetten!!

Groetjes

Marco

Meer weten over het HyperVen programma?