[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hoeveel seconden je adem inhouden

Gepost door Martijn 
Hallo allemaal.

Ik gebruik sinds 2 maanden HyperVen en ik wilde graag met andere mensen vergelijken hoelang ze hun adem in kunnen houden. Ik kom de laatste tijd erg langzaam vooruit. mijn gemiddelde is 92 seconden.

Grt
Martijn
Hoi Martijn,

Het verschilt volgens mij heel erg per persoon (lichaamsbouw, hoe erg je last hebt van chronische hyperventilatie, etc.) hoe lang je je adem in kunt houden, dus ik zou me niet teveel op het aantal seconden van anderen focussen.

Ik heb al 9 jaar last van chronische hyperventilatie en ben in januari begonnen met 50 seconden en zit nu (na 6 maanden) op 130 seconden. Ik ben dus flink gestegen (en stijg nog steeds), maar heb in de tussenliggende periode ook heel lang stil gelegen. Wel een paar weken tussen de 80 en 90. Daarna maakte ik opeens een flinke sprong. Aangezien ik nog steeds stijg, blijf ik gewoon lekker doorgaan.

Ik zou dus zeggen: vooral vol blijven houden!

Groeten, Martine
Hoi Martijn,

Martine heeft gelijk het verschilt inderdaad heel erg per persoon.

Ik heb 15 jaar last gehad van chronische hyperventilatie en een paniekstoornis met straatvrees. Mijn score ging van rond de 50 naar rond de 90, maar ik maakte hele grote sprongen in mijn genezing.
Ik heb ook heel lang scores rond de 75 gehad, maar ik ben gewoon doorgegaan, omdat de genezing ook gewoon doorzette.

Let niet op de scores joh, maar op hoe je je voelt, dat is veel belangrijker.

Groetjes Ellen
ik ben ook begonnen.. geforceerd.. met 70 seconden.. en zit nu zo rond de 120-130 seconden..dan zijn de klachten al aanzienlijk minder..

Meer weten over het HyperVen programma?