[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

O, wat akelig!

Gepost door Rainbow 
O, wat akelig!
07 July 2006 17:39
Hallo!

Bah, ik voel me vandaag toch akelig. Eigenlijk gaat het de laatste tijd best wel goed met me, maar vandaag...Bleeh. Vanmorgen ging het wel, dus ik dacht: 'Ik ga even naar de stad, op zoek naar koopjes!' Eenmaal in de stad, ik had lang in een file gestaan in een warme auto, verliep het aanvankelijk ook nog wel okay. Maar opééns (het leek echt opééns) werd ik heel raar in mijn hoofd. Ik liep als een zombie door de stad, heel snel ademend, volgens mij zwetend als een gek en tollend. Ik was zo bang dat ik neer zou vallen! Vorige week had ik in de stad ook al zo'n echte aanval. Die twee keer was ik echt bang dat ik flauw zou vallen. Ik voelde me heel erg eng! Ik botste gewoon tegen iemand op, want ik wilde heel snel het winkelcentrum uit vluchten...Eenmaal in de veilige space van de auto ging het wel, al voel ik me nog steeds niet echt goed. Ik probeerde net te oefenen, maar ik werd heel misselijk en ben dus meteen gestopt.

Ik ben dus op een gegeven moment gevlucht - het was echt GEVLUCHT - en dat luchtte wel op. Maar ik vraag me af: wat zou er gebeurd zijn als ik gewoon was blijven rondlopen? Was ik dan flauwgevallen? Herkennen jullie zo'n situatie? Wat doen jullie op zo'n moment? Ik begon te kuchen omdat ik zo weinig lucht kreeg en omdat ik zeg maar dat enge gevoel kwijt wilde...Ik kon mijn adem niet normaal krijgen...Heeft iemand tips? Ik kon nu weg, maar wat als dat niet zou hebben gekund?

Oh ja, als je dit zo leest: kun je je dan voorstellen dat een longarts beweert dat ik NIETS heb, ook geen hyperventilatie? Nou, IK NIET! [:]moody smiley[/:]

Rainbow (die het nog steeds erg warm heeft na haar 'avontuur')

Re: O, wat akelig!
07 July 2006 21:49
Hoi Rainbow,

Ik herken het gevoel te willen vluchten wel, maar probeer dat zoveel mogelijk tegen te gaan. In mijn geval is dat gewoon de moeilijke situaties blijven opzoeken, maar dan met iemand erbij die weet van mijn hyperventilatie. Wel probeer ik op hele slechte dagen geen hele moeilijke situaties op te zoeken (niet forceren dus!)

Wat betreft het flauwvallen. Dat is ook mijn grootste angst, maar in de 9 jaar dat ik hyperventilatie heb is het nog nooit gebeurd. Ik ga er daarom maar vanuit dat dat idee tussen mijn oren zit en niet echt zal gebeuren. Ik weet dat het makkelijk is om op te schrijven en dat het in de praktijk stukken moeilijker is, anders had ik die vervelende hyperventilatie namelijk niet!

Maar goed. Het gaat allemaal met ups en downs. Ik heb een paar weken terug een flinke down gehad en zit nu weer in de up. Zolang we hier nog maar lekker van ons af kunnen kletsen en HyperVen bestaat houd ik de moed erin en dat moet jij ook blijven doen!!! (vrolijke, opbeurende smiley)

Succes, Martine

PS: waarom lukken die smiley's bij mij niet...!

Meer weten over het HyperVen programma?