[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ASTMA vs CHV

Gepost door Jordi 
ASTMA vs CHV
07 July 2006 20:26
Beste allemaal,

Na een lange afwezigheid ook weer even op het forum.

Wie herkent de twijfel of je nou astma zou kunnen hebben of chronische hyperventilatie ????? Ik bedoel, wat zijn de verschillen ? Ik zie alleen maar overeenkomsten.

Ik word soms ook wakker met benauwdheid en heb ook kortademigheid zomaar.

Ik ben net terug van een topvakantie, echt super !! Geen last gehad !!

gaat beter ondanks dat ik ben blijven steken op een lagere score als waar ik ooit op heb gezeten, namelijk 115 sec ongeveer. Ik ben nu na een stop van 3 weken weer even begonnen.

grt,
Jordi
Re: ASTMA vs CHV
07 July 2006 21:53
Hoi Jordi,

Fijn dat het goed gaat en dat je een fijne vakantie hebt gehad. Mijn vakantie is gelukkig ook zonder problemen verlopen!

Ik heb op zich niet veel te melden ten aanzien van astma. Ik weet zeker dat ik hyperventilatie heb en ben ook wel eens kortademig, dus dat komt inderdaad ook bij hyperventilatie voor.

Wat betreft die stop van 3 weken: voor mijn vakantie was ik ook aardig gestagneerd met mijn scores, maar na de vakantie ben ik weer begonnen en ging het weer met sprongen omhoog. Dus nog even volhouden!

Groeten, Martine
Re: ASTMA vs CHV
08 July 2006 12:15
Hoi Jordi,

Top dat je vakantie zo goed is gegaan! Wat betreft die Astma of hyperventilatie...Ik heb dat laten testen bij een longarts. Ze meten dan je longinhoud enz. Misschien kun je je laten doorerwijzen door je huisarts? Ik heb het soms ook benauwd, maar ik heb, bleek uit de test, duidelijk GEEN Astma...Het is een simpel onderzoekje en je weet meteen waar je aan toe bent!

Rainbow

PS Je krijgt bij die test o.a. luchtverwijderaars toegediend en ze meten dan hoe je reageert...Het zou iets voor jou kunnen zijn...de test duurt hooguit een half uur...
Re: ASTMA vs CHV
09 July 2006 18:30
Hartstikke bedankt voor jullie antwoord.

Hoop dat het met jullie ook beter gaat !!

grt,
Jordi

Meer weten over het HyperVen programma?