[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

elke dag duizelig al 5 jaar

Gepost door dizzy 
dizzy
elke dag duizelig al 5 jaar
24 May 2005 20:08
hallow wie herkent dit en hoort dit bij hyperv ik ben al 5 jaar lang ontzettend duizelig dag in dag uit gewoon om gek van te worden heb ook het gevoel als of ik niet normaal kan kijken door me ogen heel wazig allemaal en word er in middels gek van het gaat niet over wat ik ook probeer het verziekt me leven echt waar ...kan je nu van de hyperv zo dizzy zijn elke dag ??????? ps en ik zweet ook ontzettend veel elke dag hoort dit erbij ook heel erg veel
guillaume
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
24 May 2005 21:34
dit zijn herkenbare hyperventilatieklachten, ik heb ze al [:]sad smiley([/:] 15 jaar.
mijn advies: lees het forum regelmatig, je zult heel veel herkennen.
ik ben zelf nog niet overtuigd van HyperVen maar ben er wel mee begonnen in de hoop deze klachten te laten verdwijnen.

ondertussen heb ik in elk geval heel veel aan dit forum.

heel veel sterkte!!
Esmeralda
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
24 May 2005 23:13
Dag Dizzy,

Ik heb al een paar jaar last van hyperventilatie en het lijkt wel of er steeds mee klachten bij komen, zo ook duizeligheid.
Ik heb het ook dagelijks en ik heb ook last van hoofdpijn. En ja, volgens de dokter hoort het er allemaal bij [:]sad smiley([/:]

Ik heb nu ontspanningstherapie en ik hoop dat dat de klachten zal verminderen.

Ben je wel eens bij de dokter geweest?

Gr,
Esmeralda
Nilis
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
25 May 2005 01:02
Hey dizzy,

ken het gevoel, van da hele rare duizeligheid en da wazig kijken ook.
gek wordt ik ervan. Maar het hoort schijnbaar allemaal toch bij hyperventilatie.
Ben je al begonnen met HyperVen??

gegroet Nilis (HyperVen gebruiker)
Butterfly
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
25 May 2005 10:25
duizelig zijn ken ik ook , draaierig worden pfff om gek van te worden.
De afgelopen anderhalve dagen heb ik nu alleen maar last van hoofdpijn aan een zijde en t bonst dan ook heel erg pfffffffff meerderen die dat kennen ?
Gr butterfly [:]sad smiley(([/:]
demi
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
25 May 2005 11:32
ja ik herken het ben ook erg duizelig zie wazig en een verschrikkelijke hoofppijn heb sins ik hyperventilatie heb nog nooit last van gehad maar nu heb ik het al 3 dagen om gek van te worden
Esmeralda
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
25 May 2005 11:49
Ik herken ook de duizeligheid. Ik heb ook het gevoel alsof er continu spieren samentrekken aan de zijkant en achterkant van mijn hoofd.
Gek word ik ervan [:]Tja[/:]
katelijne
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
25 May 2005 14:02
Het grootste deel van mijn klachten zijn al fel minder, alleen die duizeligheid, he? Ik word er echt knettergek van. Vooral als ik het druk heb, of als ik in een drukke winkelstraat rondloop, voel ik mij heel duizeligworden en krijg ik het gevoel dat ik ga flauwvallen, maar zover komt het nooit. Soms zou ik toch wel eens willen flauwvallen, heb gehoord dat dat eens goed kan doen, en zo kan mijn omgeving misschien toch wat meer begrip tonen, wat nu helemaal niet het geval is.
Linda
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
25 May 2005 18:22
Hallo,

Ik hoor gewoon mijzelf praten.. ook ik ben 5 jaar lang duizelig en zie geen reet meer. Allemaal zwarte stippeltjes die voor mn ogen dansen en die vlekken je word er gewoon gek van. Ook heb ik het gevoel dat ik alles droom.. maaaaaaar goed nieuws ben nu 2,5 maand bezig met HyperVen en het word in kleine stapjes beter en beter!!

Sterkte

kus linda
dizzy
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
02 June 2005 19:47
ja die dizzy heid is om gek van te wordne ik heb het elke dag en dat 5 jaar lang het is niet leuk want je kan niet eens normaal dingen doen omdat je altijd wazig in je hoofd bent ...hoe ervaren jullie dat in je hoofd ik alsof ik sta te wiebelen in me hoofd en hoofdpijn heb ik ook nu ook al weer een week lang
Linda
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
02 June 2005 22:57
het lijkt net alsof je leeg bent in je hoofd.. alsof alles dood is.. alles komt en gaat voorbij maar niks blijft hangen in mijn hoofd..
En de tijd hiervoor lijkt een ander leven, eigenlijk lijkt t alsof alles nooit gebeurd is, vaag :s
zou graag willen alles weer bewust mee te maken, dan maar door de wereld heen te zweven

kus linda
katelijne
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
03 June 2005 09:02
Dat gevoel heb ik ook constant, precies of ik mijn verleden niet meer kan herinneren, dat het een eeuwigheid geleden is. Ik kan ook heel slecht dagelijkse dingen onthouden, soms vraag ik mij af of ik morgen mijn partner nog ga kennen. Het lijkt mij of ik boven mijn lichaam zweef en alles vanop een afstand beleef. Ik vind het heel akelig en het went nooit. Ik hoop dat er een dag komt dat het weg is.
Linda
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
03 June 2005 17:25
ik ben zo blij dat ik niet de enige ben met dit, want het is echt verschrikkelijk ja. Ik vraag me ooit af of ik mijn vriend bewust ga ervaren, dat ik hem een keer zie zonder da t lijkt alsof ik het droom..
of is deze gedachte nou een droom? :s

liefs linda
Stella
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
03 June 2005 17:57
Nou er staan nu inderdaad dingen bij alsof ik het zelf heb geschreven!!
Zo'n akelig dof gevoel en als ik nies is het net alsof er mist in mijn hoofd optrekt voor eventjes en dan snel weer dichttrekt heellllllllll maf.
Herkent iemand dit??
dizzy
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
04 June 2005 19:54
maar hebben jullie dan ook het gevoel alsof je staat te wiebelen in je hoofd ?????
nilis
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
05 June 2005 03:16
ja echt wel!
heel erg irri gevoel
dizzy
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
05 June 2005 19:53
ja echt elke dag he ????
katelijne
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
06 June 2005 09:16
Hoi, ik heb sinds een week enorm veel last van duizeligheid, heb het altijd al wel gehad, maar nu is het erg. Ik heb wel 20 keer op een dag het gevoel van, nu ga ik flauwvallen, tot het moment dat ik denk dat het gebeurt, gebeurt het net niet. Ik vind het een heel akelig gevoel de hele dag door. Soms denk ik dat ik de dag gewoon niet meer ga doorkomen.
Tessa Booms
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
23 June 2005 21:38
Fijn mensen om te lezen dat ik waarschijnlijk toch niet echt ziek ben want zo voelt het wel .
Ik ben ook altijd duizelig en tja ik weet dat ik een angststoornis en hypochonrie heb maar het gevoel voor de vlakte te gaan is heel erg en dan kan ik dubbelzien of dan lijkt het net alsof de grond onder me vandaan word getrokken etc etc en een heel bedompen gevoel idd de hele dag in mijn hoofd,

Hebben jullie nog tips voor mij om mij te overtuigen dat ik echt geen enge ziekte heb want mijn arts zegt dat ik kerngezond ben [:]moody smiley[/:]
hester
Re: elke dag duizelig al 5 jaar
23 June 2005 22:14
Hallo Tessa,

Misschien kan je beginnen om je ademhaling eens te tellen in rust. Als je boven de 10 ademhalingen per minuut komt is dat al best veel en kan voor jou een bewijs zijn dat je last hebt van chronische hyperventilatie! Het meest ideale is zo rond de 6-8 per minuut. Ik denk dat je je angst voor allerlei enge ziektes zo goed mogelijk naast je neer moet leggen en gaan werken om iets aan de hyperventilatie te doen. De ervaring zal voor jou het beste bewijs zijn!

Het lastige met hypochondrie is dat je juist blijft twijfelen....maar misschien kan je jou vraag ook omdraaien: wat heb jij nodig om overtuigd te worden?

groetjes Hester

Meer weten over het HyperVen programma?