[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

tintelingen

Gepost door linde 
linde
tintelingen
20 May 2005 11:39
Hallo Rob,

Ik heb een vraag aan je.
Tijdens en na de oefening met HyperVen, krijg ik last van tintelingen in mijn benen.
Daar heb ik 'normaal' af en toe last van. Vooral als mijn ademhaling verkeerd zit.
Doe ik iets niet goed met de oefeningen, forceer ik het te veel, of is dit iets wat er bij hoort?

groetjes, Linde.
Cindy
Re: tintelingen
20 May 2005 14:07
Hoi Linde,

Ik heb precies hetzelfde. Alleen is het bij mij chronisch, dus 24 uur per dag. Dat heb ik al maanden. Maar sinds ik met HyperVen bezig ben (ben er in januari mee begonnen) zijn de tintelingen steeds verminderd. Maanden terug waren de tintelingen hevig voelbaar en nu voel ik ze slechts nog een beetje. Alleen tijdens HyperVen en vlak na HyperVen heb ik er weer wat meer last van. Ik voel soms zelfs lichte tintelingen in mijn anus tijdens HyperVen.

Dus het hoort duidelijk bij hyperventilatie. Ik denk dat het met slechte doorbloeding te maken heeft, iets wat logisch is als je hyperventilatie hebt. Dat wordt zeker minder naarmate je grafiek stijgt.

Gr. Cindy
HyperVen
Re: tintelingen
20 May 2005 17:58
Hallo Linda,

Wat ook heel goed kan is dat je tijdens de oefeningen te verkrampt zit. Hierdoor is de doorbloeding van de benen misschien wat gestremd. Zeker als je ook hyperventilatie hebt, kan dat heel snel (bij hyperventilatie zijn de bloedvaten doorgaans al vernauwd). Let goed op je houding met name tijdens het inhouden van de adem. Strek eventueel de benen zodat de doorbloeding optimaal blijft. Let er ook op dat je lichaam ontspannen blijft. Zorg ook dat de omgevingstemperatuur aangenaam is (niet te koud!)

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
linde
Re: tintelingen
20 May 2005 21:11
Hoi Cindy en Rob,

Dankjewel jullie voor snelle reactie. Ik word er soms ook raar van, het gevoel dat er mieren over je heen lopen.

Ik vraag me af of het met de doorbloeding heeft te maken. Want het is een ander gevoel, dan als bijv. je benen slapen.
Dit is heel oppervlakkig, bovenkant van je huid.

Ik heb iets gelezen, dat het ook te maken kan hebben met kooldioxide-belletjes, of zuurstof, 1 van de 2, waarvan je teveel hebt, en dat dat wordt uitgescheiden in je bloed.
Hebben jullie dit eerder gehoord?

groetjes, Linde.
Cindy
Re: tintelingen
23 May 2005 09:03
Hoi Linde,

Bij mij zijn het mijn onderbenen en voeten die voortdurend slapen, dat bedoel ik dus met die tintelingen. Over die tintelingen bovenkant van je huid waar je het over hebt, dat heb ik heel soms ook een klein beetje. Het kriebelt soms. Zou wel iets met kooldioxide-belletjes te maken kunnen hebben. Ik heb dat nog niet gehoord.

Groetjes, Cindy

Meer weten over het HyperVen programma?