[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

slaapaanvallen

Gepost door Cindy 
Cindy
slaapaanvallen
08 July 2005 16:03
Hoi allemaal,

Al een tijdje loop ik met zo'n vraag rond of er ook iemand is die last heeft van 'slaapaanvallen'. Tot nu toe lees ik dat nergens op dit forum. Ik krijg (kreeg) in bepaalde situaties soms ineens een erge slaap bijvoorbeeld tijdens een saaie les, tijdens t.v. kijken, tijdens een feestje etc. Zo'n erge slaap waarbij ik letterlijk bijna in slaap val en het mij moeite kost om mijn ogen open te houden. Tijdens deze aanvallen snak ik dan ook naar bed. Zulke aanvallen duren meestal ongeveer 1 uur.

Wat mij opvalt is, dat de aanvallen veel minder zijn geworden sinds ik HyperVen. Ik ben al zo'n 6 maanden met HyperVen bezig waarvan 1 maand pauze. Tegenwoordig heb ik nauwelijks last meer van slaapaanvallen en ik realiseer me daardoor sinds kort pas dat ik dus al jaren last heb van hyperventilatie zonder dat ik het wist: want die slaapaanvallen had ik al jaren. Ook andere symptomen zoals rood/paarsachtig kleur op mijn benen (dacht al jaren dat ik een slechte doorbloeding had) en kalkaanslag op mijn nagels zijn bijna helemaal weg. Wat een ontdekking. Nooit gedacht dat het allemaal door hyperventilatie kwam.

Ik las pas geleden dat narcolepsie (slaapaanval) een psychische aandoening is, dus het zou niet gek zijn als dit ook verband heeft met hyperventilatie. Maar ik ben wel heel benieuwd wie zoiets ook herkent...

Groetjes, Cindy
lies
Re: slaapaanvallen
08 July 2005 17:16
Hey,

Ik had ook heel veel last van die 'slaapaanvallen'. Nu is dat al heel wat beter en kan ik al een dag doorkomen met 1 middagdutje, dus het houdt wel degelijk verband met hyperventilatie.
Daar ben ik van overtuigd.

Soms kon ik zo moe zijn dat ik mij niet meer kon concentreren op een gesprek of dan dacht ik terwijl ik op een feestje was: "Hoe kan ik hier een excuus vinden om zo vlug mogelijk weg te geraken en te kunnen slapen". Ook tijdens het autorijden had ik dat vaak (en nu nog soms).

CH put je helemaal uit en lijkt alsof het al je energie kan uit je wegsleuren.
Nu, na een maandje HyperVennen, gaat het reeds veel beter met me. Ik slik wel nog medicatie, maar ik geloof in beterschap. Ik ben veel minder moe en heb terug meer energie.

Voor jou ook nog heel veel succes!

Groetjes
Lies
jolanda jehee
Re: slaapaanvallen
08 July 2005 19:25
Voor mij geldt bijna hetzelfde als Lies.
Ik zat soms op mijn werk achter de computer bijna te slapen.
Nu met HyperVen gaat dat ook beter ondanks voor mij ook nog medicijnen.
Ik ga nog wel´s avonds soms om 8 uur naar bed omdat ik voor de tv in slaap val, maar overdag kom ik aardig door.

Groetjes Jo
Jolanda
Re: slaapaanvallen
10 July 2005 12:06
Hoi cindy,

6 maanden HyperVen (5) is dat niet wat lang?

Jolanda

Cindy
Re: slaapaanvallen
10 July 2005 19:21
Ik vind het zelf ook lang duren, maar ja, de grafiek bleef nog wat stijgen...
Op dit forum lees ik meerdere verhalen dat het wel langer kan duren. Bij mij lijkt het einde nu aan te komen; ik kijk nog 1 week of 2 weken aan of mijn grafiek werkelijk niet meer stijgt.

Groet, Cindy
Janne
Re: slaapaanvallen
10 July 2005 20:06
hoi cindy,

als ik vragen mag, hoe stijgt jou grafiek? zo langzaam een beetje omhoog of een tijdje hetzelfde en dan een stukje omhoog en dan weer een tijdje hetzelfde?

en hoe ziet dat afvlakken erbij jou uit ??
ik heb nu de afgelopen 10 dagen zeg maar dat de score zo'n beetje niet meer varieert dan 5 seconden (met een enkel dipje of piekje dan toch wel)

ik heb nu met verschillende pauzes 16 weken geoefend en merk dat ik nu (stiekem) hoop dat het zo blijft, wil gewoon stoppen met oefenen. Ik vind het best wel zwaar en heb ook nog steeds last van ontstekingen in de mond. In de periodes dat ik oefen word dat iedere keer erger en da's erg pijnlijk. vandaar.
Een paar dagen voor ik op vakantie ga stop ik in ieder geval, zo nodig kan ik de draad daarna weer oppakken.

heb wel respect voor je hoor, dat je het al zolang volhoudt

overigens, dat vreslijke slaperige, dat heb ik ook gehad, t' lijkt inderdaad zo'n beetje weg te zijn, maar ik moet natuurlijk afwachten hoe het gaat als ik weer helemaal aan de slag ga.
Net wat je zegt, als er even niets hoeft dat je dan wel zo in zou slapen. Gek genoeg kon ik nooit echt een middagdut doen. Dan viel ik dus niet in slaap, hoe moe ik ook was.

groetjes Janne[:]smiling smiley[/:]

Cindy
Re: slaapaanvallen
11 July 2005 13:09
Hoi,

Ik ben nu in de 26ste week. De eerste drie weken deed ik het 1 keer per dag en daarna 1 maand lang trouw 2 keer per dag. Toen ging ik weer geregeld 1 keer per dag doen, vanwege drukte met studie en onregelmatige dienst. Daarna probeerde ik enkele weken weer trouw 2 keer per dag te oefenen. Plus 4 weken pauze vanwege het blijven steken van de scores en veel klachten. Dat was in mei. Drie weken geleden heb ik HyperVen weer opgepakt toen ik net klaar was met tentamens, en oefen ik tot nu toe twee keer per dag.

Mijn scores van de laatste dagen blijven hangen rond 100. Eens schoot ik vorige week 1 keer 23 seconden omhoog, daarna weer terug 'normaal' en dan enkele dagen later schoot
ik weer 1 keer omhoog met 16 seconden en daarna werden mijn scores weer normaal. Mijn grafiek toont nu dus ongeveer bijna een 'rechte' lijn met echt piekjes en dipjes. Nu blijf ik sinds 3 dagen weer hangen rond 100.

Mijn hoogste score was 126,3 seconden, dat was twee weken geleden. Die score kreeg ik 's avonds en op diezelfde dag had ik 's morgens nog een score van 103,4. Een verschil van 22,9 seconden! Het gemiddelde van die dag 114,9 is ook de hoogste tot nu toe. Omdat ik eens ineens omhoog schiet, twijfel ik daarom of ik nog niet klaar ben. En ik vind ook niet dat ik mooi aan het afvlakken ben. Of hoeft dat niet?

Enkele weken geleden had ik na pauze van 4 weken nog klachten zoals tintelingen in mijn voeten en nu heb ik nauwelijks klachten meer. Ik hoop zelf ook erg dat ik snel kan stoppen met oefenen. Vind zelf ook zwaar, maar als je weet waar je het voor doet, dan motiveert dat je om door te zetten.

Jij ook succes.

Groetjes, Cindy

Meer weten over het HyperVen programma?