[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

zelfvetrouwen

Gepost door debby 
debby
zelfvetrouwen
07 July 2005 16:57
wie herkent dit ook sinds ik chr hyperventilatie heb is mijn zelfvetrouwen heel erg laag geworden ik moet zeggen dat mijn klachten stukken minder zijn momenteel ik heb een tijdje terug geHyperVend en dat heeft goed geholpen alleen durf ik niet zo op mezelf te vertrouwen en denk ik soms zo negatief over mezelf en denk dan dat de hyperventilatie wel terug zal komen wie weet wat ik hieraan kan doen.
Hester
Re: zelfvetrouwen
07 July 2005 19:49
Hallo Debby,

Ik denk dat we dit allemaal wel herkennen dat je zelfvertrouwen afneemt door de hyperventilatie. En zeker als het gaat om ons lichaam wat we niet meer kunnen vertrouwen. Door de hyperventilatie zijn we ook onzeker geworden en dat moet ook weer opgebouwd worden. Dat gaat alleen maar doordat we ook weer positieve ervaringen opdoen en dingen ook weer goed gaan. Voor een deel is dit een gewoonte geworden maar het kan ook nog door angst gestuurd zijn, maar ik weet niet hoeveel last je nog van angst hebt. Zelfvertrouwen is iets wat moet groeien en wat altijd gebaseerd is op positieve ervaringen opdoen op wat voor gebied dan ook! Tenminste bij mij werkt dat zo.

Misschien dat je er eens met iemand over zou kunnen praten? Als het niet alleen gaat om het zelfvertrouwen tav je lichaam en hyperventilatie, maar ook zelfvertrouwen in eigen kunnen, hoe zie je jezelf [een goed zelfbeeld dus], omgaan met onzekerheid etc. dan is dat misschien wel iets waar je aan moet werken en waar je hulp voor zou kunnen zoeken.

Sterkte, Hester
debby
Re: zelfvetrouwen
07 July 2005 20:47
de echte angst die ik altijd had heb ik niet meer ik denk ook wel dat het vertouwen in jezelf en je lichaam weer moet groeien en dat dat gewoon tijd nodig heeft nou die positieve ervaringen die jij noemt heb ik steeds meer dus ik denk dat het wel goed komt .bedankt voor je antwoord nou kan ik er weer even tegen .groetjes debby

Meer weten over het HyperVen programma?