[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

alleen bij inspanning

Gepost door lynn 
lynn
alleen bij inspanning
10 June 2005 22:33
ik heb al een paar jaar last van het feit dat ik bij lichte inspanning al buiten adem raak. ik ga niet hoesten of piepen of zoiets, ik raak ook niet in paniek. m`n hart gaat alleen flink snel kloppen en ik moet stoppen om op adem te komen. enkele minuten na de inspanning is het al weer over. ik heb ook vaak koude handen en voeten. het is geen inspanningsastma, daar ben ik al op getest. zou dit eventueel hyperventilatie kunnen zijn? ik weet van mezelf namelijk dat ik best wel een beetje een zenuwpees ben en snel nerveus ben.
gr lynn.

Janne
Re: alleen bij inspanning
11 June 2005 10:48
zou best kunnen lynn, ik heb dat ook zo gehad.
Waarom denk je aan hyperventilatie en niet alleen aan een slechte conditie ?

wat is je ademfrequentie in rust ?

Janne[:]smiling smiley[/:]

lynn
Re: alleen bij inspanning
11 June 2005 15:02
hey janne
ik denk niet dat het gaat om een slechte conditie, omdat het dan denk ik niet zo erg zou zijn. ik heb het soms al bij een trap oplopen of een stukje fietsen. ook heeft m`n gymleraar me aangeraden eens naar de dokter te gaan, ik denk niet dat hij dat zou zeggen als het alleen om een slechte conditie zou gaan. m`n ademfrequentie in rust is trouwens ongeveer 15/16 keer per minuut.
bij welke mate van inspanning had jij er dan last van en hoe wist je dat het hyperventilatie was?
laura
Janne
Re: alleen bij inspanning
11 June 2005 17:23
hoi,

hoe het bij mij uiteindelijk is gediagnosticeerd wil je helemaal niet weten.
15 a 16 keer per minuut is echt teveel, ik zou zeggen verdiep je eens in de materie, ik bedoel lees je in en onderneem er wat tegen.

Ik ben aan't HyperVennen en kan in ieder geval de trap weer op zonder dat mijn hart in de keel springt. Mijn ademfrequentie is drastisch gedaald en daar voel ik me een stuk beter bij.

Succes Janne[:](Y)[/:]

lynn
Re: alleen bij inspanning
12 June 2005 13:11
ik heb er ook al wel wat over gelezen, maar het probleem is dat ik bijna geen van de symptomen herkennen. behalve dan kortademigheid en snelle hartslag.
ik heb nog nooit gelezen dat sommige mensen alleen HyperVentileren bij inspanning, ook niet op deze site. kan dat eigenlijk wel, alleen HyperVentileren bij inspanning?
katelijne
Re: alleen bij inspanning
13 June 2005 10:30
Hey Lynn,
Ik heb nu 5 maanden geleden mijn hyperventilatie aanval voor de eerste keer gehad, maar als ik zo terugkijk, is die hyperventilatie stilaan in mijn lijf gekropen. Ik denk dat het zo een 2 jaar aan de gang was voor de echte uitbarsting kwam. En net als jij, had ik het gevoel dat ik geen conditie had, hoewel ik toch redelijk sportief ben en zeker was. Ik denk dat het een voorwendsel is van hyperventilatie, misschien maar goed dat je er nu op uit komt. Lees veel op dit forum en probeer er iets aan te doen, mss komt het bij jou dan niet zo ver. Succes hoor.
Wiebe
Re: alleen bij inspanning
17 June 2005 23:08
Hallo Lynn,

Heb best wek wat ervaring met klachten die door hyperventilatie worden veroorzaken/'>oorzaakt, echter als jouw klachten voorkomen bij inspanning dan is mijn mening dat alle anderen oorzaken uitgesloten moeten worden. Natuurlijk worden mensen met hyperventilatie klachten naar allerlei specialisten doorgestuurd echter bepaalde zaken moeten echt door onderzoek uitgesloten worden. Veel succes[:](Y)[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?