[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Is dit normaal?

Gepost door Jolanda 
Jolanda
Is dit normaal?
01 June 2005 02:43
Ik heb vanavond gezwommen (jaren geleden)..en nu heb ik steken bij m'n hart.
Komt misschien omdat ik me ingespannen heb met zwemmen, maar inspanning en steken bij je hart klopt dat wel?
Nu weet ik niet of het met chronische hyperventilatie te maken heb, ik heb al een jaar chronische hyperventilatie maar de laatste maanden ging het erg goed. En nu dit weer, ik voel me gelijk weer onrustig. Of hoef ik me geen zorgen te maken met die steken, en kan ik gewoon weer zwemmen?
Krijg je van zwemmen juist chronische hyperventilatie?

Groetjes, Jolanda

[:]sad smiley([/:]
thijs
Re: Is dit normaal?
01 June 2005 08:12
hoi jolanda ik heb al maanden steken bij mijn hart en in mijn gehele borst kas ,
ik denk dat het bij jou komt van het zwemmen je haalt veel dieper adem en belast ja ademhalings spieren veel meer ik denk dat als je blijft zwemmen het vanzelf over gaat ,
geen aandacht aan schenken is het beste

groeten thijs
katelijne
Re: Is dit normaal?
01 June 2005 09:00
Ja, ik denk dat het logisch is, je hebt misschien niet zo goed op je ademhaling gelet tijdens het zwemmen. En je gaat natuurlijk panikeren omdat je steken krijgt na een inspanning, niet doen. Het gaat wel over, gewoon opnieuw gaan zwemmen en echt enkel op je ademhaling letten. Succes
janne
Re: Is dit normaal?
01 June 2005 14:54
hoi Jolanda,
bedankt voor de waarschuwing, ik wil ook wel eens proberen weer te gaan zwemmen namelijk.

T 'lijkt me niet dat je je zorgen hoeft te maken hoor, met zwemmen is het natuurlijk zo dat je arm en beenspieren absolute voorrang krijgen in de zuurstofvoorziening (denk aan de aloude waarschuwing tegen zwemmen na het eten)
Omdat je het lang niet gedaan hebt is het natuurlijk een stevige belasting voor de spieren, en dan denk ik vooral aan de spieren in de borst. Ik heb altijd het gevoel dat die steken in de borst ook veel met de borstspieren te maken hebben en niet zozeer/alleen met het hart.
Volgens mij is zwemmen juist een heel gezonde vorm van lichaamsbeweging (vandaar dat ik zelf ook maar weer eens in het bad wil gaan springen)

wel kan ik me voorstellen dat het chloorgebeuren in het zwembad niet echt lekker is voor de ademhaling, dat zou je aan rob moeten vragen.

Hoe is het verder met je?

janne[:]smiling smiley[/:]

Jolanda
Re: Is dit normaal?
01 June 2005 15:08
Allemaal bedankt voor de reacties. ik ben gelijk rustiger [:]smiling smiley[/:]
Voorheen had ik vaak steken bij m'n hart/borst. het is maanden weggeweest, ik dacht dat ik er niet goed aan deed weer te zwemmen.
Ik heb spierpijn in m'n armen ook, maar das een goed teken zeggen ze. Maar bij m'n hart/borst vind ik het dood eng. maar denk idd dat het te maken heb met de ademhalings spieren, daar dacht ik gisteren nog niet aan.

Ik vond het in het begin wel een beetje eng benauwd in het zwembad Janne, ik raakte bijna in paniek, maar het is toch goed gegaan. Ik heb ook nog eens astma erbij, dus dubbel zo eng. Ik let er dan ook steeds op of ik normaal ademhaal.

Nu gaat het op het moment weer goed met me, heb goed geslapen, en tot nu toe geen steken meer gehad bij m'n hart. Maar zal ik maar niet te hard zeggen [:]Tja[/:]

Maar ik ga inieder geval weer snel een keer zwemmen, anders kan/durf ik straks helemaal niks meer doen.
Groetjes, Jolanda
janne
Re: Is dit normaal?
01 June 2005 15:10
ik vind het hartstikke goed van je,

zodra ik ook durf laat ik het weten

Janne[:]smiling smiley[/:]

katelijne
Re: Is dit normaal?
01 June 2005 15:19
Goed Jolanda, dat is het beste wat je kan doen, gewoon opnieuw gaan zwemmen, zo snel mogelijk. Veel succes en laat iets weten hoe het is geweest. [:]TOP[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?