[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

wordt er zo moe van!

Gepost door marianne 
marianne
wordt er zo moe van!
25 May 2005 12:47
hallo allemaal!!

heb de laatste dagen veel klachten gehad. ben pas weer begonnen met fulltime te werken en in het begin ging dit ook prima!! afgelopen weekend kreeg ik weer allemaal klachten, voelde me ontzettend moe, enorme spiertrekkingen in het hoofd, alsof het helemaal vast zit, slapeloze nachten, kon me gewoon niet meer ontspannen! ook enorm gekeldert met de de HyperVen score! heb het idee dat ik weer teveel hooi op de vork heb genomen, dat ik het allemaal wel weer aan kon, heb ook een enorm plichtsbesef ten opzichte van mijn werk, wil niemand teleurstellen, echt **** allemaal. heb al zo vaak tegen mezelf gezegd, dat ik meer voor mezelf moet opkomen,maar toch, wil het allemaal voor iedereen goed doen!! wordt gewoon moe van mezelf!! herkennen meer mensen dit?

marianne
katelijne
Re: wordt er zo moe van!
25 May 2005 13:58
Hey Marianne, was je voordat je fulltime werkte, thuis? Nog steeds bij dezelfde werkgever? Hoe vatten je collega's je probleem op?
Als je voelt dat het niet gaat, is het volgens mij toch nog te vroeg om opnieuw fulltime te werken. Ik weet niet hoe je je tijd thuis doorbrengt, maar als je echt wil blijven werken, moet je je werk thuis misschien even laten voor wat het is. Zodat je je toch volledig op het werk kan concentreren en toch nog voldoende kan rusten. En je moet doen op het werk wat je kan, je niet overwerken, daar fop je alleen maar je eigen mee. Succes
Linda
Re: wordt er zo moe van!
25 May 2005 18:20
ow ik herken het helemaal! Ik denk ook eerst aan anderen dan pas aan mezelf. Het is toch best lullig dat ik thuis zit, moet misschien maar weer gaan werken.. en hoppa iedereen walst je omver..
Wij moeten gewoon eens het schijt hebben aan de rest van de wereld haha!!
Kelly
Re: wordt er zo moe van!
25 May 2005 23:38
Hoi!
Ik vind het erg intressant wat je daar zegde marianne, dat je eerst alles voor anderen goed wil doen dan voor jezelf. Dat heb ik ook maar ben er nu met mijn psycholoog eraan het werken. Ik zou het zeer intressant vinden als we elkaar vertellen 'wat' we voor de anderen doen inplaats aan onzelf te denken.
Wie wil eens beginnen?
marianne
Re: wordt er zo moe van!
26 May 2005 11:21
Hoi kelly!

Bij deze dus ff een reactie op je vraag! ben vaak bang om te falen, om dingen fout te doen, ben gewoon een super perfectionist! zo ook op mn werk wil ik alles goed doen! weet dat dit niet kan, maar toch..daaromben ik ook altijd zo moe als ik van t werk kom!!
nu ben ik toch wel te ver gegaan, kon van de spanning niet meer slapen, had zón zenuwachtig gevoel in de buik. maandagavond toch naar een vergadering gegaan, ook al was ik doodmoe, daar kwamen de klachten dus weer sávonds in bed, ook mijn score wil niet meer omhoog!!
heb ook zo´n duf gevoel in mn hoofd, af en toe een duizeling! wat doen we onszelf eigenlijk aan, dit houden we nooit zo vol en daar gaat de hyper ook niet van over!!
katelijne
Re: wordt er zo moe van!
26 May 2005 15:10
Hoi Kelly en Marianne, ik heb gewoon altijd ontzettend schrik dat ik een verkeerde indruk maak op de mensen, ik zou niet willen dat ze slecht spreken over mij, over mijn gedrag of over mijn werk. Dat is al een fulltime bezigheid op zich. Ik probeer nu alleen aan mijn eigen te denken, mijn werk goed te doen, maar de indruk van de collega's kunnen de pot op. Als ze niet tevreden zijn, moeten ze mij maar ontslagen. Ik zou het voor de moment zelfs niet erg vinden. Maar het ligt niet in mijn karakter om foert te zeggen, ik heb nog veel werk voor de boeg!!
Kelly
Re: wordt er zo moe van!
26 May 2005 15:20
Hoi!
Well dankje Marianne en Katelijne!
Ik herken mezelf 100% in jullie verhalen[:]winking smiley[/:]!
Ik ben ook OOO Z'on Perfectioniste!!!!!! en wil alles goed doen!!
En zoals je zegt is het ook niet onverwacht dat ik zo moe ben.
Ik heb ook waargenomen dat ik constant over alles aan het nadenken ben.
Veel meer dan de gemiddelde persoon.
T'is moeilijk om een voorbeeld te geven maar hebben jullie dat ook?
Liefs, Kel
katelijne
Re: wordt er zo moe van!
26 May 2005 17:13
Ja, zeker. Ik ben elke seconde van de dag aan het nadenken. Ik heb echt het gevoel dat mijn gedachten door mijn hersenen flitsen. Ik word er ontzettend moe van en krijg een serieuze druk op mijn hoofd. Vooral als ik niks om handen heb, wordt het heel erg en zeker als ik moet gaan slapen. Met alle slapeloze nachten tot gevolg, ondanks dat ik zo moe ben. Ik zou die gedachte zo graag willen stopzetten, maar het lukt mij echt niet. Soms denk ik wel dat ik zot ga worden. En door al dat nadenken, kan ik ook heel slecht onthouden, heel freaky. Maar het zal wel allemaal bij hyperventilatie horen, zekers??
marianne
Re: wordt er zo moe van!
26 May 2005 19:55
hoi Katelijne!

herken dat ook! ben ook de hele dag over alles aan het nadenken en dan vooral over mijn gezondheid, zal ik dit niet hebben of dat?, wordt er erg moe van! vaak ook als je ergens naartoe gaatien, dan ga je weer nadenken als ik het maar niet krijg, als ik maar niet flauwval ofzo.... erg vermoeiend allemaal!! als ik afleiding heb gaat het wel goed, maar zo gauw ik er aan ga denken gaat t weer fout, ook als ik alleen thuis ben en mijn vriend is werken. heb dan het gevoel of ik mezelf niet kan vermaken en ga dan weer snel met mijn gedachten de verkeerde kant op! hier krijg je wel druk in je hoofd van, wat ik overigens nu ook heb!
wel fijn om deze ervaringen met mensen te kunnen delen, denk af en toe namelijk gek te worden van al die rare gedachten....
Niek
Re: wordt er zo moe van!
26 May 2005 21:44
Wat fijn als je jezelf herkent in andermans verhalen.
Ben sinds een paar weken bij een psycholoog en heb er reuze veel baat bij. We hebben een stappenplan opgezet en stapje voor stapje ga ik dingen alleen doen. De eerste stap was 2 minuten weg lopen van huis en 2 minuten terug. Ik ga super voorruit! Het verschil is dat ik vanaf het begin alles heb vermeden zoals winkels, de stad de auto BEHALVE mijn werk. Het ging niet altijd goed maar ze hebben me enorm opgevangen. dankzij hen gaat het nu ook steeds beter! Ik ben er nog lang niet maar ben nu zo positief dat ik zeker weet dat ik er wel kom en dat er hier een einde aan komt! Ik hoop dit ook voor jullie. laat me weten als ik tips moet geven!!!

liefs niek
Kelly
Re: wordt er zo moe van!
26 May 2005 23:44
Ja, tips zijn altijd welkom[:]grinning smiley[/:][:]winking smiley[/:]!
demi
Re: wordt er zo moe van!
29 May 2005 18:36
weet je waar ik zo moe van wordt van die vage klachten heb dat nu al de hele weekend
geen hyperventilatie aanval maar van niet lekker voelen pijn en druk op de borst hoofdpijn wazig zien enz veder voel ik me ok maar dit keert steeds weer terug en houd dan een paar dagen aan en dan merk ik dat ik toch weer begin te twijvelen mankeer ik echt niets/
``
daar wordt ik zo onzeker van
Janne
Re: wordt er zo moe van!
29 May 2005 18:41
hoi demi,

Ja ik word er ook moe van maar het is echt en heus een gevolg van hyperventilatie en we gaan daar ook echt en heus een keer vanaf komen.
Ik loop nu vandaag ook weer te tobben en als we ons er te sappel over gaan maken word het erger, wedden

Niet bang zijn hoor, [:]NO[/:]

groetjes Janne

[:]smiling smiley[/:]

BartL
Re: wordt er zo moe van!
29 May 2005 21:14
Waar ik het meeste moe van word is het moe zijn [:]smiling smiley)[/:] wakker worden en stijf zijn en spierpijn hebben zonder enige aanleiding...dat soort dingen...

Wel grappig ik herken alles hier over dat perfectionisme. Wat ik helemaal grappig vind is dat we het allemaal herkennen, snappen dat we het doen, snappen dat het eigenlijk verkeerd is etc etc... maar toch vallen we telkens in ons oude patroon!! En dat patroon veroorzaken/'>oorzaakt ook eigenlijk weer onze hyperventilatie...
katelijne
Re: wordt er zo moe van!
29 May 2005 22:45
Dat herken ik ook, elke keer zeg ik opnieuw dat ik nu echt wel mijn leven ga veranderen, omdat ik echt van mijn klachten vanaf wil, maar met de verantwoordelijkheden die je hebt als moeder en al de andere dingen, durf ik niet zomaar alles op stelten zetten en voor ik het weet, zit ik opnieuw in mijn routine van ervoor. En daar word ik zo moe en weemoedig van, het geeft mij het gevoel dat ik echt geen karakter en doorzettingsvermogen heb. En zo begin ik mijn eigen zelfvertrouwen weer af te breken, en ga zo maar door. Een mens zou voor minder uitgeput raken.
BartL
Re: wordt er zo moe van!
31 May 2005 23:47
ik heb vaak ook van: ik wil wel..maar ik heb het zooooo druk. HyperVen en dan nog eens therapie er naast en een fulltime job is echt teveel zowat.. pffffffffff

Meer weten over het HyperVen programma?