[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

pauze

Gepost door Janne 
Janne
pauze
29 May 2005 18:29
de afgelopen vier weken eigenlijk geen vooruitgang geboekt met oefenen. Drie keer had ik een score die ongeveer 10 seconden hoger was maar dat wilde dus niet doorzetten.

Op aanraden van Rob nu een pauze ingelast, drie weken is het advies, ik hoop dat de score dan inderdaad 'omhoogfloept'.

Ik vond het heel frustrerend oefenen op het laatst, je doet braaf je best maar het schiet niks op.

Overigens voelde ik me behoorlijk goed de laatste tijd, alleen vanmorgen heb ik echt iets engs meegemaakt.
Ik stond te duizelen op m'n benen toen ik thuiskwam.
Man en zoon hebben me verzekerd dat zij zich ook wiebelig zouden voelen van zoiets, alleen ben ik nu dus de hele dag alweer extra duizelig en a.h.w."begerig" naar meer lucht.

Kortom de onzekerheid slaat weer toe.

[:]winking smiley[/:] Janne

Hester
Re: pauze
30 May 2005 09:49
Hoi Janne,

Als je iets éngs' meemaakt dan mag je ook gewoon schrikken, alleen ik denk dat wij altijd een hele hevige fysieke reactie hebben op dat soort dingen en vinden dat we ten alle tijde de rust zelfe moeten blijven. Maar jij bent toch al een hele tijd bezig... of stijgt je score niet ondanks dat je je zoveel beter voelt?

gr. Hester
Janne
Re: pauze
31 May 2005 12:44
hoi hester,

ik ben inderdaad al een tijd bezig, zeg maar drie maanden. tijdens de derde maand wilde de score dus niet meer omhoog, omdat ie wel drie keer ineens zo ongeveer 10 seconden boven mijn gemiddelde lag moet hij dus wel nog hoger kunnen komen. Dat wil ik ook graag, ik kan me niet voorstellen dat ik nu al klaar zou zijn.
Rob zegt nu even pauzeren, dat vind ik eigenlijk ook wel prettig, ik had helemaal geen zin meer in dat oefenen.Ik merk nu wel ineens dat ik weer klachten terugkrijg maar in het forum lees je dat vaker dat er zo rond de week 12 of 13 een terugval in de klachten komt.

Als ik eerlijk ben is het ook lang niet zo erg als eerder hoor, maar wel weer pijn op de borst en uitstralend naar de armen, een bepaald soort buikpijn en spierpijn. Nou ja balen dus, en weer erger duizelig, dat vind ik eigenlijk het ergste.
Het hoort er bij, ik hoop dat ik over een paar weken de therapie gewoon kan afronden.

maar ja van binnen komt dan toch de onzekerheid weer de kop opsteken he, dat kleine rotstemmetje in je hoofd dat verteld dat het niet over zal gaan en zo.

niet naar luisteren dus.

Groetjes Janne
(die trots is dat ze dat hele enge zonder aanval heeft doorstaan[:]smiling smiley)[/:][:]smiling smiley)[/:])

Kitty
Re: pauze
31 May 2005 12:58
ha janne,

even stoppen is misschien wel lekker...

ik ben na 4 maanden gestopt en nu een maand later het programma weer eens opgestart-heb ik opeens scores van rond de 140 terwijl ik rond de 120 gestopt ben. Verbaas me daarover want heb dus een maand lang niet geoefend!
Misschien werkt het bij jou ook wel zo??

Mijn klachten zijn trouwens wel echt weg alleen met dat hete weer van vorige week voelde ik me niet helemaal top (ehm op t strand was t heerlijk maar thuis voelde ik me echt slapjes maar goed wie zegt dat dat hyperventilatie is wel meer mensen hadden immers moeite met de hitte...)
en dat stemmetje...dat zal er nog wel even blijven...maar moet zeggen langzaamaan lijk ik er ook de baas over te worden....denk dat het bij jou ook zo werkt. Kijk maar eens hoe je je over een maand of twee voel.

Groetjes Kitty
Hester
Re: pauze
31 May 2005 13:41
Ik begrijp het helemaal. Zoals je weet zit ik nu ook in een tweeweken stopperiode en ik heb het best moeilijk gehad! Zo duizelig en weer en wat hogere ademhaling, net of dat ie niet meer mijn buik in wil zakken en dus ook weer wat benauwd gevoel en slappe tintelende benen. Maar daar tegenover staat ook weer dat ik andere klachten kwijt ben, vooral dat paniekgevoel, rustiger in mijn hoofd, niet meer geirriteerd etc..De bedoeling is dat ik vrijdag weer ga beginnen. Ik heb geen klagen over het omhoog krijgen van mijn score want ik ga gewoon veel te snel, dat is dus ook niet altijd prettig! Ik zit dan ook niet echt te wachten op de 12 weken dip [ehmm valt volgens mij net in onze vakantie]. Maar mocht het zo zijn dan slaan we ons daar ook wel weer doorheen!

Heel veel sterkte! En Janne, ik begreep dat jij ook al heel lang last hebt van chronische hyperventilatie, ik ook al bijna 16 jaar. Wij zetten dus ook best wel wat op zijn kop in ons lichaam. Misschien hebben we dan ook iets meer tijd nodig. Het komt goed, zeker weten!

gr. Hester

Meer weten over het HyperVen programma?