[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hyperven en menstruatie

Gepost door Janne 
Janne
hyperven en menstruatie
26 May 2005 10:05
een vrouwenvraagje dus,

sinds ik HyperVen ben ik eigenlijk niet meer ongesteld geworden (een keer in een pauze van twee weken).
nou was dat zowieso ontregeld maar ik vraag me toch af hoe dat bij andere dames is.
Ik heb op zich nog niet de leeftijd om in de overgang te raken en ben daar kort geleden ,voor de zekerheid, toch maar even op getest.
Zwanger ben ik ook niet.

Janne

Hester
Re: hyperven en menstruatie
26 May 2005 15:37
Hoi Janne,

Zolang ik hyperventilatie-klachten heb, en dat is al 16 jaar, heb ik ook enorme last van mijn menstruatie. Na mijn tweede zwangerschap werd ik niet meer regelmatig o. En na mijn derde zwangerschap is het helemaal een warboel. Ik denk wel dat het met elkaar te maken heeft hyperventilatie en menstruatieklachten. Ik hoop dat als alle processen in ons lichaam/buffers weer een beetje zijn gestabiliseerd dat ook deze klachten zullen verminderen. En omdat je dit door het HyperVennen aan het omgooien bent kan dat best effect hebben op je menstruatie. Als ik o ben, ben ik dubbel duizilig, moe en trillerig. Volgens mij ben ik een beetje wazig maar ik ben ervan overtuigd dat de hormoonhuishouding van vrouwen stevig reageert op dit soort dingen!

gr. Hester
Marlies
Re: hyperven en menstruatie
27 May 2005 16:04
Hoi Janne,

Ik weet wel zeker dat hyperventilatie en menstruatie met elkaar te maken hebben. Ik heb het gevraagd aan mijn huisarts, maar het was hem niet bekend. Nee, logisch, ze weten zo bar weinig van hyperventilatie. Afijn, vorig jaar ben ik ook getest op de overgang, omdat ik de verschijnselen daarvan had (3 weken achtereen flink ongesteld), terwijl ik de leeftijd er niet voor had. Met een hormonenkuur moest dat goed komen. Nou niet dus, onderzoek bij de gynaecoloog gehad, daar wordt je nog beroerder van.

Nu loop ik alweer vanaf april te tobben met die menstruatie, weer zolang achter elkaar en ook HyperVen ging zo zwaar en mijn scores gingen maar niet omhoog. Alle klachten kwamen heftig terug. Ik dacht dat HyperVen voor mij niet werkte. Al met al zat ik zo in de put. Wat bleek? Mijn hormoonhuishouding was helemaal in de war. Nu heb ik van de huisarts de pil gekregen en wat denk je? Mijn HyperVenscore gaat weer omhoog. Ik zit nu zo rond de 95 sec, terwijl ik eerst niet hoger kwam, dan 80! En, dat is het belangrijkste, ik ga me weer meer mens voelen!

Dus maak je niet ongerust. Gaat er maar vanuit dat het van de hyperventilatie komt en dat als je andere klachten ervaart, het dus ook uit deze hoek kan komen.

Groetjes Marlies
hester
Re: hyperven en menstruatie
27 May 2005 20:35
Hallo Janne en Marlies,

Je hebt me wel aan denken gezet, ook omdat ik na iedere keer zwangerschap zo'n ontzettende terugval kreeg in de klachten. Mijn huisarts raadde mij juist of om de pil te gebruiken en juist geen hormonen toe te voegen. Zou dit voor mij dan ook een optie zijn om toch weer de pil te proberen?

gr. Hester
Janne
Re: hyperven en menstruatie
28 May 2005 15:16
nou dat weet ik niet Hester,

Ik denk dat het een heel verschil is of je blijft vloeien of dat je heel onregelmatig bent.
Ik ben na de bevalling van ons kind flink depressief geweest, op advies van arts toen aan de pil gegaan en toen helemaal in een zwart gat gestort.
Ik zal daarom de pil niet meer gebruiken, bij mij verhevigd het de neiging tot depressie.

groetjes janne[:]smiling smiley[/:]

hester
Re: hyperven en menstruatie
29 May 2005 10:01
Hoi Janne,

Ik heb ook besloten om eerst het HyperVennen af te maken en dan maar kijken wat er over blijft! Toch zou ik graag willen weten hoe het kan dat zoveel vrouwen na hun bevalling ook last krijgen van hyperventilatie. Of is de stress van de bevalling dan 'teveel' geweest of veranderd je zuurbalans? Ik ben destijds ook gestopt met de pil omdat ik erg 'vlak en depressief' van werd. Dus in die zin sta ik niet te springen. Na mijn laatste zwangerschap in oktober dacht ik ook echt dat ik een ppd had. Maar het was toch hyperventilatie in verhevigde vorm!

gr. Hester
Janne
Re: hyperven en menstruatie
29 May 2005 18:38
hoi hester,

ik heb me dat ook afgevraagd. Op zich is een bevalling best een belastende ervaring (ik bedoel in z'n algemeenheid) dan kijk je dus naar het 'psychische' aspect.

Er zijn ook andere dingen over te zeggen
In de laatste drie maande heb je weinig tot geen ruimte meer voor buikademhaling, de zwangerschap dwingt a.h.w. tot hoge ademhaling.

Ook het "puffen' dat ik mij herinner van de voorbereidende oefeningen en de bevalling zelf lijken mij voor een hyperventilatiepatient niet echt geweldig.

Ik heb na de bevalling nog heel lang ernstige pijnklachten gehad. Achteraf realiseer ik me dat deze pijn de ademhaling omhooglegde.

Ongetwijfeld doen de veranderingen in hormoon balans ook het een en ander maar vooral deze puur fysieke aspecten lijken mij heel voor de hand liggend.

Iets anders, ik heb een grote overbeet, daar heb ik als kind ook een beugel voor gehad, Gevolg is dat ik mijn mond niet goed kan sluiten en daardoor vaak door de mond adem haal (in m'n slaap) dit is ook bevorderlijk voor overademen.

groetjes Janne[:]smiling smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?