[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ziek

Gepost door Peter 
Peter
Ziek
24 May 2005 15:06
Hallo,

Ongeveer 13 jaar geleden inmiddels kreeg ik allerlei klachten.
Het begon op vakantie in Oostenrijk in een winkelcentrum waar ik ongeveer flauw viel en in de auto ben gaan liggen.
Daarna werd het alleen maar erger. Vaak misselijk, hartkloppingen, pijn in mijn linkerarm, duizelig enz. enz. dat van het ene op het andere moment de kop opstak en me noodzaakte ergens te gaan liggen om de ene keer na tien minuten en de andere keer na twee uur weer iets beter was.
Een jaar later kwamen ze erachter dat mijn hart oversloeg en kreeg ik een pace-maker.
De klachten werden er niet minder onder.
Verder heb ik een hyperventilatieonderzoek gehad waar maar in een heel kleine mate sprake was van hyperventilatie. Vier weken geleden heb ik een nieuwe pace-maker gekregen maar nog altijd inmiddels bijna dertien jaar dezelfde klachten die niet verbeteren en alleen maar steeds moeilijker mee om te gaan is.
Ondanks dat ik, op de goeie momenten cq halve dagen, volop kan voetballen of tennissen zonder beperkingen maar achteraf vaak weer ontzettend misselijk wordt.
Ben voor mijn klachten drie maanden voor behandeling in Groesbeek (Astma centrum) geweest, heb adenhalingsoefening bij een therapeut gehad, heb al verschillende medicijnen geprobeerd maar alles niks.
Als laatste heb ik ook nog een vijftal gesprekken gevoerd met een physiater maar dat heb ik zelf afgezegd daar de gesprekken alleen maar gingen over angsten, zelfmoordneigingen en andere griezelige dingen die echt niet op mij van toepassing zijn.
Alles onderzoeken wat het hart en longen betreft gehad en zowel de huisarts als de artsen in het ziekenhuis kunnen me niet helpen.
Ben een beetje ten einde raad. Zou me wel eens een paar dagen achter elkaar lekker willen voelen zonder aanvallen. Het is allemaal een beetje onduidelijk maar voor mij ook.
Ik ben benieuwd of iemand iets vergelijkbaars heeft en hoe er mee om te gaan en het allerbeste natuurlijk er iets aan te doen is.

Elise
Re: Ziek
24 May 2005 17:02
Zo, dat is best ingrijpend om voor je klachten een pacemaker te krijgen. Wat ellendig dat het dan niet eens helpt zeg.
Ik herken (behalve de pacemaker) veel in je verhaal. Ook mijn hart slaat vaak over waarna ik me heel ellendig voel. De cardioloog heeft nooit iets kunnen vinden en dus moet ik er maar mee zien te leven. En er zijn momenten dat dat heel goed gaat en dat ik van alles kan doen, maar er zijn ook (teveel) momenten dat het slecht gaat.

Ik zou zeggen, ga eens beginnen met HyperVen. Je kunt hier op het forum lezen hoeveel mensen er baat bij hebben en zich stukken beter gaat voelen. Het is het proberen waard, toch!?

Sterkte!

Groetjes,
Elise

Meer weten over het HyperVen programma?