[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

trillen

Gepost door Martine 
trillen
04 August 2006 12:20
De afgelopen dagen ging het erg goed en vaak heb ik daarna een inzinking. Ik zie het als een stressonlading die als gevolg van de therapie plaatsvindt. De perioden van goede dagen duren over het algemeen steeds langer, dus daaruit concludeer ik maar dat ik op de goede weg zit.

Meestal uiten de inzinkingen zich in duizeligheid, labieler zijn en wazig zien. Vandaag heb ik helaas een andere variant: trillen en me depri voelen. Net of er een blok op je hart ligt en er touwtjes aan je mondhoeken trekken (naar beneden wel te verstaan). Ik was de kleine net een boterham aan het geven en opeens aaide ze over m'n arm en zei: "mama aai!". Ik kon wel janken en dacht meteen, wat moet die kleine met zo'n moeder!!! Ik heb haar net op bed gelegd en even een HyperVensessie gedaan. Ik moet zeggen dat ik me weer iets beter voel, ook omdat ik m'n verhaal hier even kwijt kan... Waarschijnlijk zal er vandaag nog wel een huilbui volgen en hopelijk ben ik dan de meeste stress weer kwijt en kan ik vanavond met een gerust hart tegen m'n vriend aan kruipen.

Maar goed, de titel van deze post is trillen en eigenlijk is mijn vraag of jullie dat ook kennen: af en toe echt letterlijk trillen. En kan dit inderdaad ontlading van stress zijn?

He, toch lekker om even m'n verhaal kwijt te kunnen...

Groeten,

Een zich alweer veel beter voelende Martine
Re: trillen
04 August 2006 12:47
Hallo

Ik heb dit ook soms...mijn handen en benen trillen dan helemaal...een hele dag door. Ik denk wel dat dit kan te maken hebben met stress...want ik heb hier heel veel last van gehad toen ik examen had.


groetjes
Re: trillen
04 August 2006 14:22
Hoi Martine,

Ook ik ken het trillen.
Ik denk (dat is maar een theorie van mij hoor) dat door stress/spanning mijn spieren gespannen zijn en op het moment dat ik die stress loslaat mijn spieren gaan trillen als ontlading van spanning.

Ik heb nu een cassettebandje met ontspanningoefeningen voor je lichaam (ze noemen dat de bodyscan) en door dat dagelijks een kwartier te oefenen ben ik grotendeels van het trillen af.

Daarnaast leer je door deze methode je lichaam te kennen wanneer deze spanning vasthoudt zodat je er bijtijds op in kan springen door je ook lichamelijk te ontspannnen.

Een hele bekende voor mij is: Ik zit lekker rustig tv te kijken voel me ontspannen, maar ondertussen zijn mijn tenen helemaal verkrampt. Dat is dus puur spanning vasthouden.

Groetjes van Ellen [:]winking smiley[/:]
Re: trillen
09 August 2006 11:14
Zo, ik ben inmiddels weer bijgekomen van mijn inzinking een paar dagen geleden. Ik merk dat de terugvallen heftiger zijn, maar minder lang duren, dus daar put ik weer hoop uit!

Hoe is het trouwens met de rest? Is iedereen op vakantie, want het is akelig stil op het forum...

Groeten, Martine
Re: trillen
09 August 2006 16:44
Hai Martine [:]grinning smiley[/:]

Nee hoor, ik ben lekker thuis.
Er valt, bij mij, op dit moment niet veel te melden.
Geen nieuws is goed nieuws. Toch?[:](Y)[/:]

Groetjes van Ellen
Re: trillen
09 August 2006 19:59
Inderdaad! Volhouden Ellen!

Groeten, Martine

Meer weten over het HyperVen programma?