[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vallend gevoel

Gepost door Ineke 
Vallend gevoel
31 July 2006 20:44
Hallo samen,

Ik ben nieuw hier en naast de vele klachten die al door anderen zijn aangegeven en ik goed herken heb ik ook regelmatig het gevoel te vallen / door de grond te zakken. Ook als ik op de bank lig of in bed, lijkt het soms net alsof je er valt dwars door bank of bed. Zijn er mensen die dit ook ervaren en is er een manier om hiervoor minder angst te krijgen?

Mijn echte naam is trouwens Evertjan, maar mijn zusje heeft de cd-rom besteld, vandaar dat mijn naam op Ineke staat.

Veel sterkte allemaal bij de therapie,

Evertjan
Re: Vallend gevoel
31 July 2006 21:28
Hoi Evertjan,

Allereerst natuurlijk welkom op het forum!

Ik heb dat gevoel heel af en toe. Inderdaad als ik op de bank of in bed lig. Het voelt net alsof je de hele tijd rondjes hebt lopen draaien en dan opeens op de grond gaat liggen (vroeger deed je dat voor de lol...).

Ik kan me nu redelijk over de angst heen zetten en denk dan: het hoort bij hyperventilatie, ik laat het maar even over me heen komen. Op de grond vallen kan ik niet, want ik lig toch al. Vaak zakt het dan redelijk snel weg.

Succes met de therapie!

Groeten, Martine
Re: Vallend gevoel
31 July 2006 23:59
Hey

Welkom op dit forum!!!! Ik herken dit gevoel ook hoor, soms raak ik er door in paniek, maar dan denk ik het hoort bij die stomme hyperventilatie....en dan verdwijnt het wel snel.

Groetjes[:]PROOST[/:]
Re: Vallend gevoel
10 August 2006 21:07
Hallo Evert Jan,

Dat vallende gevoel is geen hyperventilatieklacht maar een heftige ontlading van stress! Wat natuurlijk wel weer angst op kan leveren waardoor je eveneens kunt gaan HyperVentileren. Belangrijk is dan om naast HyperVen ook voldoende rust en ontspanning in te bouwen om de (onbewuste) stress kwijt te kunnen raken!

groet,
Hester

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?