[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Is dit HV / CHV???

Gepost door Joy 
Joy
Is dit HV / CHV???
12 September 2006 11:10
Goedemorgen allemaal,

Mijn naam is Joy (m) en ik ben 25 jaar. Een jaar of 3 terug begonnen er diverse vage klachten zich te ontwikkelen en dat werd in de loop van de tijd steeds heftiger (duizeligheid, onwerkelijkheid, bang om de controle te verliezen, e.d.). In die tijd heb ik ook regelmatig gebruik gemaakt van het forum. Het laatste half jaar (toen ik net de overstap maakte naar een nieuwe baan) ging het steeds beter en besefte ik me steeds meer dat ik niks mankeerde. Maar de laatste weken heb ik weer meer moeite om mijn controle te behouden. Vandaar dat ik weer terug ben op het forum.

Waar heb ik last van de laatste tijd:

Pijn in mijn rug en met name de schouderbladen (ik weet niet of dat een oorzaken/'>oorzaak of gevolg is van hyperventilatie??), onwerkelijke gevoelens (zweverig en het gevoel niet aanwezig te zijn), plotseling gevoel hebben om helemaal weg te vallen en de controle kwijt te raken, licht in het hoofd, klamme handen, constant mezelf controleren op een juiste ademhaling, vermoeidheid (vooral na een slechte nachtrust of wat alcoholgebruik).

Ik heb zelf het gevoel dat ik niet snel adem, maar wel dat ik nogal eens diep adem (waarbij ik de spierknopen in mijn rug voel en die er probeer uit te halen met een diepe ademhaling).

Het is een tijd goed gegaan, maar ik ben de laatste weken steeds depressiever aan het worden en daar wordt ik zo langzamerhand gek van. Ik vermijd drukke ruimtes, etc. Sporten gaat trouwens wel goed.

Mijn vragen:

- Zijn deze symptomen herkenbaar en dus toe te schrijven aan hyperventilatie of chronische hyperventilatie?
- Zou het in mijn geval ook zinvol zijn om HyperVen te volgen?

Ik hoor graag wat reacties.

Groet Joy

Joy
Re: Is dit HV / CHV???
13 September 2006 21:32
Hallo iedereen,

Het is vrij rustig op dit forum.

Zijn er mensen die op mijn bericht een reactie hebben?

Ik hoor het graag.

Groet Joy
Re: Is dit HV / CHV???
14 September 2006 00:08
Hai Joy,

Het is zeker hartstikke rustig op het forum. Dat is aan de ene kant goed, want dat betekent dat iedereen aan het oefenen is of aardig zijn klachten eronder heeft. Aan de andere kant is het helemaal niet fijn, want als je een vraag hebt (zoals jij) duurt het langer voordat iemand het in de gaten heeft.

Jouw klachten komen mij wel zeker bekend voor (alleen de pijn in je rug en de schouderbladen niet - maar het lijkt me wel bij chronische hyperventilatie horen, want daarmee krijg je natuurlijk ook spierspanning en dat is bij jouw waarschijnlijk dan je schouderspieren - en daardoor weer je rug)

Ik denk, uit mijn eigen ervaring, dat HyperVen wel degelijk wat voor je kan doen, waardoor je zeker een heleboel van je klachten kwijt kan raken.
Ik ben na het oefenen met HyperVen voor 90% van mijn klachten af en die had ik al heel wat jaartjes, waardoor ik ook niet meer kon werken.

Als je echt gericht advies wilt, kan je ook naar het e-mail adres van HyperVen een mailtje sturen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt [:]winking smiley[/:]

Liefs Ellen

Joy
Re: Is dit HV / CHV???
14 September 2006 11:40
Hoi Ellen,

Bedankt voor je reactie. Ik zal HyperVen ook wel een bericht sturen.

Wat waren jouw klachten en hoe lang heb je dan aan HyperVen gedaan? Je schrijft dat je door het programma een heleboel klachten zal verliezen. Je bedoelt dus niet voor 100 %?

Goed om te horen dat je voor 90 % van de klachten af bent, maar ik denk dat je voor de 100 % wil gaan toch?

Groet Joy

Re: Is dit HV / CHV???
14 September 2006 14:36
Hoi Joy,

Echt wel dat ik voor de volle 100% wil gaan, maar ik heb naast (de overwonnen chronische hyperventilatie) ook een straatvrees, dus dat is die 10% nog. Het overwinnen van mijn eigen angstige gedachten. [:]winking smiley[/:]

Ik heb 7 maanden, 2x per dag, geoefend en het was het ABSOLUUT WAARD!!!!
Ik heb het ingebouwd in mijn dagelijkse leven. Net zoals slapen, op tijd eten, heb ik geHyperVent.

Mijn klachten waren: gejaagdheid, droge mond, koude handen en voeten, angst, last van licht en geluid, hoofdpijn, spiertrekkingen, depersonalisatie, warmtestuwingen in mijn gezicht, gapen, opgeblazen gevoel, bang om de controle over mezelf zou verliezen.

Ik had mijn klachten op een papiertje geschreven voordat ik met HyperVen begon, zodat ik kon kijken of ik vooruit ging. Het lijstje had ik nog, maar de klachten gelukkig niet meer. [:]grinning smiley[/:]

Groetjes Ellen
Re: Is dit HV / CHV???
14 September 2006 18:24
Hallo Joy,

Jouw symptomen lijken inderdaad sterk op chronische hyperventilatie. Dat het niet steeds aanwezig is, wil nog niet zeggen dat het er niet is. Lees daarvoor dit artikel op forum 3 eens goed door:

[www].hyperventilatie.info/phorum/read.php?f=18&i=351&t=351

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
Ray
Re: Is dit HV / CHV???
15 September 2006 06:21
Hallo Joy,

Ik heb precies dezelfde klachten, en af en toe aangevuld met wat anders, want dat is chronische hyperventilatie.
IK HyperVen nu ongeveer 3/4 de jaar, echter alleen in de ochtend, want dat is jammergenoeg het enige moment dat ik er voor vrij kan maken. Ook op mn vrije dagen schieten de oefeningen er regelmatige er bij in. De huidige oefeningen houden mijn buffers redelijk op peil waardoor ik minder klachten heb voorheen. Ik zou het zeker proberen als ik jou was ennne uiteraard met meer dicipline als ik.

Succes

Ray
Joy
Re: Is dit HV / CHV???
15 September 2006 09:41
Hallo Rob en Ray,

Bedankt voor jullie reacties. Als ik naar mezelf kijk dan plaats ik mezelf tussen de 50 en de 75 naar aanleiding van het artikel wat Rob bedoelt. Niet zo heftig als een hoop andere mensen die aan chronische hyperventilatie lijden, maar wel regelmatig tot zeer regelmatig aanwezig.

Jammer dat je er niet meer tijd voor kan maken Ray, maar ik zeg weleens tijd is prioriteit. Discipline is erg belangrijk om er goed vanaf te komen. Vandaar dat ik het nu echt goed wil aanpakken en de klachten wil verhelpen. Jij ook succes ermee!!!

Ik heb voor mezelf de afgelopen week / 2 weken een soort dagboek bijgehouden en ik ben van plan dat nog eens te bespreken met de huisarts. Wat je alleen vaker hoort / ziet / leest is dat het fenomeen chronische hyperventilatie een lastig item is voor huisartsen en daarom zit ik met de vraag of ik alles wel moet bespreken of gewoon aan de slag moet gaan met HyperVen??!!?

Gr Joy

Meer weten over het HyperVen programma?