[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraag aan rob

Gepost door Jannie 
vraag aan rob
19 October 2006 23:13
Hallo,

Ik ben Jannie en na jarenlang onwetend te zijn geweest over het bestaan van hyperventilatie, Ik heb naar nu blijkt al 30 jaar chronische hyperventilatie en last van zware vermoeidheid en duizeligheid. Ik zit al 30 jaar thuis maar heb nu maar weereens de hele weg van therapeuten, internisten, neurologen psychiaters afgelegd en ben nu echt aan het laatste bezig en dan ga ik HyperVennen.
Bij het laatste bloedonderzoek bleek dat er een hoge waarde in mijn bloed aanwezig was van de alkalische fosfatasen. Naar aanleiding van deze waarde ben ik doorverwezen naar nucleaire geneeskunde voor een scintigram van mijn skelet omdat er naar aanleiding van de AF waarde een vermoeden bestaat voor de ziekte van Paget.
Nu is mijn vraag kan door de chronische hyperventilatie de AF waarde ook hoog zijn?

Ben benieuwd of jullie het weten van die alkalische fosfatasen.
Groeten Jannie



Bericht bewerkt (19-10-2006 23:16)
Re: vraag aan rob
22 October 2006 12:02
Hallo Jannie,

Bij chronische hyperventilatie is het bloed doorgaans alkalisch. Het zou mij niet verbazen als de bloedchemie door chronische hyperventilatie inderdaad een verhoogde alkalische fosfaatbalans te zien geeft. Maar dat kunnen de artsen beter bepalen dan ik, ik ben geen arts. Ik zou het wel even onder hun aandacht brengen en ze die vraag voorleggen. Ik ben ook benieuwd wat ze daar op zullen antwoorden.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Meer weten over het HyperVen programma?