[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vreselijke dag

Gepost door Rainbow 
Vreselijke dag
19 October 2006 00:18
Hallo,

Pff, ik moet dit even van me afschrijven hoor. Wat een vreselijke dag heb ik vandaag gehad...[:]sad smiley(([/:] Ik ging met mijn zus winkelen in Amsterdam. Voor een shopliefhebber als ik echt een feest! Ik had er veel zin in, maar zodra ik de eerste winkel in ging kwam er een duizelig gevoel over me. Natúúrlijk ging ik meteen denken: 'Daar is het weer, ik krijg weer hyperventilatie!' en natúúrlijk werd het alleen maar erger vanaf toen. Op een gegeven moment trok ik het winkelen gewoon niet meer. In de drukke Bijenkorf (we gingen met de roltrap omhoog) werd ik helemaal draaierig, het zweet brak me uit en mijn hart ging als een razende tekeer. Ik dacht dat ik ter plekke tussen de kledingrekken neer zou gaan OF dat ik zou moeten overgeven...Allebei erg. Ik bleef maar temen bij de roltrap, zodat ik kon vluchten op het moment dat ik echt zo neergaan...Alsof dat zou helpen, maar goed. Ik voelde me doodellendig en zei toen tegen mijn zus (die weet van mijn hyperventilatie) dat ik naar buiten moest. Gelukkig ging ze meteen mee.

Maar buiten trok de hyper totaal niet weg en elke winkel werd een ramp. Nog nooit heb ik zo vaak buiten staan wachten (ik leek wel een man!) en nog nooit heb ik zo weinig geïnteresseerd naar kleren gekeken. Mijn oren en ogen functioneerden maar half en ik voelde me echt een zombie. De middag ging langzaam voorbij...Nogmaals: normaal ben ik niet uit winkels weg te slaan, maar nu wilde ik echt vluchten! Ik begrijp soms nog steeds niet waarom zoiets 'simpels' als ademen zulke afschuwelijke klachten kan veroorzaken...De laatste tijd ging het echt goed met me, maar het leek alsof ik weer terug bij af ben...In januari ga ik met veel vriendinnen een weekend weg. Leuk, maar dan wordt er gewinkeld...uren lang. Ik hoop dat ik dat aankan!

Ik weet onderhand niet meer wat ik moet doen: wel blijven HyperVennen of niet? Zodra ik het weer oppak, lijken de klachten aanvankelijk echt zwaar te verergeren...Of zou dat toeval zijn? Misschien is het wel de stress die eruit komt (ik heb vakantie en nog nooit zoveel hyperventilatie gehad sinds weken)...GEK word ik ervan en vooral erg verdrietig...Ik dacht echt dat ik er was en er waren zelfs dagen dat ik me niet kon voorstellen hoe erg die hyperventilatie ook alweer was...Maar vandaag kwam het in tienvoud terug en dat was echt een hel!

Ik ga nu slapen en hoop echt dat het morgen beter gaat...Ik ben dat [:]confused smiley?[/:] echt helemaal beu voor vandaag. Wie beurt me een beetje op?

Groetjes van een DIZZY Rainbow

Re: Vreselijke dag
19 October 2006 19:24
ha die rainbow,oh wat herken ik mn zelf in mn verhaal[:]sad smiley[/:]ook ik heb momenten dat het beter gaat maar het is wel altijd aanwezig en op de loer,heb elke dag vage klachten en soms kan ik het de ene keer wat beter aan dan de andere keer.dat in winkels herken ik ook erg,ondanks dat ik nergens last van had overviel het me gewoon!!ik hou ook van winkelen al ben ik dus een man[:]smiling smiley)[/:]ik dacht dat het buiten ook wel over zou gaan maar niet dus[:]:|[/:]het erge was dat mn vriendin (en ik zeker niet op dat moment)wist in welke parkeergarage nou de auto stond,dus je begrijpt de paniek sloeg toe!!pas 2 uur later voelde ik me weer redelijk.maar door de schrik denk ik dat de angst altijd ergens binnen in ons zit om weer zo,n aanval te krijgen,ik haat het woordje onbewust maar denk dat dat toch meespeelt!maar ik lees ook eerdere berichten van jou dat je op reis bent geweest en zo en dat vindt ik dan weer knap!!ook ik heb mn vacantie af moeten zeggen vanwege mn klachten en werd eigenlijk boos en verdrietig op mn zelf dat ik de gewone leuke dingen steeds moeilijker gaat vinden!ook ik begrijp niet dat onze adem zoveel klachten kan geven maar ja hier lees je niet anders he[:]confused smiley?[/:]en dat je nu meer last hebt vanwege vacantie kan ook meespelen want dan komt je lichaam tot rust!maar het ging toch beter met je toen je HyperVen deed?waarom stopte je dan?hoe dan ook ik vind je een kanjer als ik je berichten leest en zie wat je allemaal doet!!en nu niet aan januari al gaan denken ik hoop dat ik het aankan want dan roep je het wie weet wel over je zelf af.je kan het dat heb je al vaker bewezen!!nou wie weet voel je je al wat beter maar ik wilde even reageren en je het beste wensen!!groetjes:simon
Re: Vreselijke dag
21 October 2006 13:43
Hoi Simon!

Dank je voor je superaardige mail! Leuk dat mensen op de een of andere manier van elkaar onthouden wat ze schrijven, ik 'ken' zo ook wel een paar vaste schrijvers! Ik kan me voorstellen dat je boos en verdrietig bent door het afzeggen van je vakantie, maar soms is de spanning vooraf zo groot, dat je je beter voelt als je niet gaat. Dat had ik vorig jaar tenminste. Gelukkig ging het dit jaar prima, ik heb de hele week 0,0 hyperventilatie gehad. Misschien kwam het doordat ik met mijn vriendje was en niets hoefde. Met vriendinnen ga je vaker op stap enzo en dat brengt bij mij altijd wat weerstand en dus spanning mee (ik ben niet zo'n stapper). Ik weet zeker dat er ook voor jou een tijd komt dat je weer op vakantie durft!

Waarom ik stopte met HyperVen? In eerste instantie omdat ik zoveel 'bijklachten' kreeg, dat ik niet verder wilde. Maar dan heb ik het vooral over een toename van mijn duizelingen. Ik dacht dat het door HyperVen kwam, maar nadat ik was gestopt bleef ik toch dizzy en dus pakte ik het weer op. Zo ging dat een tijdje door: wel-niet-wel...Toen stopte ik omdat ik dacht: 'Het gaat goed, als ik me niet teveel op mijn hyperventilatie focus, komt het vanzelf goed!' En dat ging het een tijd ook. Maar nu sluipt de hyperventilatie er langzaam weer in en dus start ik weer met oefenen. Ik denk dat het bij mij niet zo goed werkt doordat ik te snel opgeef. En dan begin ik weer bij 0...Ik heb een beetje een hekel aan het oefenen, vind het te lang duren...maar ja, wie niet en het is voor een goed doel: leven zonder hyperventilatie! En ik weet gelukkig weer hoe heeeeerlijk het is om helemaal bij de les te zijn, geen watten in je hoofd te hebben! Kortom: hoe irritant het oefenen soms ook is, volgens mij is het het enige wat helpt (ik heb al zoveel geprobeerd)...Ik ga weer door zodra mijn neus weer open is (ik ben zwaar verkouden momenteel).

HyperVen jij ook?

Nogmaals: bedankt voor je steun en blijf op dit forum want wij hyperventilatie-ers hebben elkaar nodig om gemotiveerd te blijven om die rotklachten kwijt te raken!

Groetjes Rainbow
Re: Vreselijke dag
22 October 2006 18:46
hai rainbow,inderdaad ik HyperVen ook,maar ook mij kost het moeite om de dagelijkse oefeningen te doen,soms zijn er ook dagen dat ik me rot voel en heb dan helemaaaal geen zin[:]sad smiley[/:]ben nu ong.6/maanden bezig met HyperVen en lees vaak de side dus ook jou berichten die mij dan weer geruststellen als ik me wat minder voel.ik ben gewoon te ongeduldig en wil zo snel mogelijk resultaat he[:](N)[/:]maar goed ik ben nu weer bezig en probeer vol te houden!!moet zeggen nu gaat het redelijk,de klachten zijn er wel maar het gaat.Nou ik hoop dat je snel van je verkoudheid af bent en duim voor je dat je klachten snel minder worden!!groetjesconfused smileyimon

Meer weten over het HyperVen programma?