[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hoe het gaat...

Gepost door Lynn 
hoe het gaat...
27 October 2006 07:37
Ik heb een tijdje geleden het programma HyperVen aangeschaft en probeer het iedere dag te doen, helaas lukt dit niet altijd.
Ik voel me wel al een stuk beter, maar heb nog wel vage klachten.
Heb toch nog wel angsten, maar verder valt het wel mee met de andere klachten. Ik doe gewoon weer allemaal dingen en dit gaat ook allemaal goed.
Heb alleen angsten voor het doodgaan, wat eigenlijk niet zo gek is met 3 sterfgevallen in 1 jaar binnen mijn familie.

Nu vroeg ik mij af of het normaal is dat als je een HyperVensessie hebt gedaan, dat je daarna best wel moe bent?

Verder had ik gisteravond even een kleine terugval [:]sad smiley([/:] gehad helaas en daardoor ook weer slecht geslapen.

Mijn gemiddelde ligt nu zo rond de 40 sec, maar mmoet zeggen dat ik toch steeds langer mijn adem in kan houden...

Als iemand verder nog tips heeft zijn ze altijd welkom....

- Zelf heb ik ook nog een tip die mij toch wel helpt, is gewoon veel leuke dingen doen en zorgen dat je bent afgeleid. Ik denk er dan niet aan en dat gaat steeds beter en die momenten worden ook steeds minder...
Joy
Re: hoe het gaat...
27 October 2006 09:22
Hoi Lynn,

Jouw verhaal klinkt herkenbaar. Ik denk toch dat het goed is voor jezelf om zoveel mogelijk te oefenen. Probeer even 2 keer per dag een moment voor jezelf te creeeren, het is namelijk ook ontspanning voor jezelf.

Die angsten worden pas in een later stadium verholpen. Dat schijnt de laatste fase in het hele traject te zijn, en ook daar kom je wel overheen. Ondanks die vervelende sterfgevallen.

De sessies ervaar ik ook als vrij pittig en ik merk dat ik erna ook wel moeier ben dan anders. Het is ook niet niks zo`n inspanning zullen we maar zeggen ;-)..

Maar wel goed om te horen dat het aanslaat. Ik heb dat gevoel namelijk ook. Dus op naar een beter en hyperventilatie vrij bestaan!! ;-)

Groet Joy

Re: hoe het gaat...
28 October 2006 19:28
Ik herken de vermoeidheid ook van in het begin. Ik heb negen maanden geHyperVend en ben nu aan het afbouwen (met knikkende knieen...) Het wordt echt allemaal beter, ook de angsten. Gewoon stug blijven doorgaan en dwars door de dipjes heen puffen!

Groeten, Martine

Meer weten over het HyperVen programma?