[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik heb even een steuntje nodig

Gepost door Rainbow 
Ik heb even een steuntje nodig
27 October 2006 17:08
Hallo allemaal,

Ik post even omdat ik een steuntje in de rug nodig heb. Vandaag was ik even naar de stad te gaan om een cadeautje te kopen. Het was best warm en ik moest al heel lang zoeken naar een plekje in de parkeergarage. Ik stapte uit en liep naar de uitgang van de garage en ik voelde meteen alweer hoe ik zweefde in plaats van echt stevig liep. Het werd alleen maar erger, doordat ik me zat op te fokken. In de speelgoedwinkel liggen de leukste dingen boven, maar ik durfde niet omhoog! Ik was zo bang dat ik neer zou gaan (het voelde alsof 'iets' me voorover duwde) dat ik de winkel ben uitgegaan. Ik had het weer bloedheet en zweette me kapot. Ja, weer die vecht- of vluchtreactie als gevolg van de nauwe bloedvaatjes!

Eenmaal terug bij de auto, zat ik te hijgen als een paard. Ik kreeg nauwelijks adem, maar eenmaal in de auto trok het weg. Daarna ben ik naar een andere winkelcentrum gereden, want ik had toch een cadeautje nodig he? Daar ging het wel wat beter, ik heb zelfs redelijk goed een rij bij de HEMA doorstaan. Nu, na een sessie, voel ik me licht in het hoofd.

Ik ben nu elke dag 2x aan het oefenen en man, wat reageer ik daar op zeg. Die doodsangst heb ik tijden niet gehad en nu was ik weer echt bang in de winkel. Verder heb ik soms last van een beetje pijn bij mijn hart de laatste tijd en van een zere keel. BIJWERKINGEN VAN HET HYPERVENNEN, IK WEET HET. Maar hoe lang duurde het bij jullie ongeveer eer die wegtrokken?

Ik vind het 2x HyperVennen een opgave, maar dat heb ik er wel voor over om eindelijk beter te worden (al ben ik met1,5 jaar vast een 'broekie' hier, aangezien sommigen het al 15 jaar hebben). Maar die bijwerkingen maken het zo moeilijk! Daardoor krijg ik opeens weer die stomme angsten terug! Boehoe! [:]sad smiley(([/:]

Heeft iemand hier ervaring met ongevaarlijke (homeopatische) middelen om wat rustiger te worden? Normaal ben ik heel rustig, maar in de stress-situatie zoals de winkel, trek ik het haast niet. Dan ben ik een bonk zenuwen! Gek he, bang in de Bart Smit? Als het niet zo triest zou zijn, zou ik er om kunnen lachen! [:]sad smiley[/:]

Fijn weekend allemaal en ik hoop dat ik geen zeur ben dat ik zo vaak post...Ik vind het nu eenmaal fijn om dingen met anderen te delen!

Rainbow
Hoi Rainbow,

hoe bekend klinkt dit allemaal. Ik heb het ook vaak in winkels, of op plaatsen waar veel mensen zijn. Door mezelf maar vaak genoeg te vertellen dat je niet flauw valt, gaat het vaak wel over. Ik heb het overigens niet van het HyperVennen zelf, juist als ik minder HyperVen worden de klachten erger volgens mij.
Voor wat betreft een homeopatisch middel, ik gebruik valdispert voor de echt slechte momenten. Moet zeggen dat dit prima werkt! Het ontspant je lichaam (alsof er een warme waterstroom door je gaat smiling smiley) en daar wordt je toch rustiger van. Je kunt het gewoon bij de kruitvat ed krijgen.

Heel veel suc6 met HyperVennen !!
Hoi Joram!

Bedankt voor je berichtje! Die warme waterstroom, dat klinkt wel erg weldadig en verrukkelijk! Ik heb toen ik ging vliegen ook Valdispert gebruikt en ik moet zeggen dat ik inderdaad heel erg rustig werd. Dat is dus goed spul!

Gisteren was ik de bios en gelukkig ging het erg goed. Tijdens de film had ik geen last! Vanochtend bij de kapper had ik ook geen duizelingen. Ik heb vandaag al een sessie gedaan en ik hou het hopelijk vol om er steeds twee te doen.

Gaat het bij jou al beter met je hyper? Ik hoor hier zoveel goede verhalen, ik heb er nog steeds vertrouwen in dat we uiteindelijk, letterlijk met een lange adem, van de hyperventilatie af zullen komen.

Jij ook succes!

Groetjes rainbow
Hoi Rainbow,

Aangezien ik ook flinke bijwerkingen had, ben ik twee keer per dag 5 trails gaan doen in plaats van 10. Bij mij werden de bijwerkingen toen wat minder. Ik gebruim op hele beroerde momenten Plantival van VSM (is tegen nervositeit). Hoewel ik denk dat de daadwerkelijke werking van het middel tussen m'n oren zit, geeft het me wel een houvast op de moeilijke momenten. Het kan immers geen kwaad om het te slikken. Ik heb het zelfs tijdens m'n zwangerschap geslikt (ik heb trouwens wel een errug rustig kind.... grapje!)

Groeten, Martine
Hey Rainbow,

Ik heb dit ook best vaak genoeg gehad. Het is echt amazing dat er nog meer mensen rond lopen met precies dezelfde klachten. Begrijp me niet verkeerd want ik vind het voor jou heel vervelend maar door deze site lees je gewoon dat je niet de enige bent.

Gelukkig ga je er dus ook niet dood aan anders was een groot deel van de bevolking al uitgestorven. Ik kan op sommige momenten tijdens een aanval gewoon denken: nou dan val ik maar neer dan rapen ze me vanzelf wel weer op. Ik weet dat ik hier niet dood aan ga want de hele HyperVensite staat er vol mee. Ik weet natuurlijk niet of het jou wat helpt, maar zo probeer ik weer terug te keren in de echte wereld.

Verder zei mijn fysio dat als ik weer een aanval kreeg ik rechtop moest gaan lopen met mn schouders naar achteren en borst naar voren. Ik ben nl nogal geneigd om helemaal in elkaar te kruipen op zo'n moment. Ze zegt als je je letterlijk groot maakt je adem beter gaat doorstromen en je je ook groter voelt.

En tsja nogmaals die valdispert. Al slik je het eens een maand 2 of 3x per dag om jezelf rustig te maken, kan het nog geen kwaad en voel je je misschien toch een stuk beter. En stel nou dat het dan echt beter gaat, dan weet je dus ook zeker dat er niets ernstigs met je aan de hand is, want tegen doodgaan is geen pilletje.

Ik ben laatst met een vriendin een weekendje in Barcelona geweest en heb gewoon elke dat 2 x 3 valdispertjes genomen en ik ben echt de hele dag door gegaan. In totaal maar 1 inzinkie gehad dus dat viel best mee.


Veel sterkte!
groetjes Gina

Meer weten over het HyperVen programma?