[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik ben benieuwd, hoe voelt bij jullie een trial precies aan?

Gepost door Marja 
Ik ben zomaar eens benieuwd hoe bij jullie een trial verloopt en aanvoelt. Zo is het bij mij:

Als ik inadem, gaat mijn adem eerst naar mijn buik en breidt zich dan naar boven en naar de zijkanten uit, tot helemaal bovenin mijn borst. Dan neem ik nog een extra 'snuifje' in en ga dan mijn adem inhouden.
In het begin van het adem inhouden voel ik dan de druk in mijn borst, en naar het einde toe zakt die druk wat meer naar beneden, dus onderin mijn borst / bovenin mijn buik. Soms zelfs nog iets lager in mijn buik. Maar in ieder geval nooit heel hoog in mijn borst of in mijn keel.
Als ik dan tenslotte uitadem, voel ik vaak één keer even mijn middenrif samentrekken, maar niet storend, en dan blaas ik zo lang mogelijk uit.

Hoe gaat dit bij jullie? Waar en hoe voelen jullie alles?

Groeten, Marja



Bericht bewerkt (31-01-2007 22:47)
Wat jammer... niemand??? Of vinden jullie het vervelend om te veel bezig te zijn met te 'voelen wat je voelt' misschien [:]moody smiley[/:]?
(Ik hoop stilletjes op wat reacties [:]winking smiley[/:])

Groeten, Marja

Hoi Marja,

Ik heb veel aan jou beschrijving gehad, want toen ik erover ging nadenken toen nam ik mijn teug niet lang genoeg, ik vulde mijn borst niet goed genoeg. Dat schokje na doe ik nooit maar dat is meer omdat ik geen druk wil leggen op mijn nek. Wel houd ik sinds kort mijn schouders goed naar beneden tijdens de inademing, dan lukt het beter (vooral zittend).
Ik voel ook de druk eerst hoog en dan steeds lager, lijkt net of mijn buik een beetje lucht verliest. Dat rukje in mijn middenrif dat voel ik ook en als ik uitgeblazen heb dan hou ik het meestal nog 4 sec. vol.

Denk dat jij een goede manier hebt zo.

Groetjes,

Anna

Hai Marja,

Het is al weer even geleden dat ik heb geHyperVent, dus ik kan je geen eerlijk antwoord geven. Vandaar dat ik niets had geschreven. [:]winking smiley[/:]
Re: Ik ben benieuwd, hoe voelt bij jullie een trial precies aan?
02 February 2007 18:40
Hallo Marja,

Bij ging het alitijd omgekeerd: eerst mijn borst vullen en dan mijn buik als laatste! Door je adem ook goed naar je buik te laten zakken kan je met je buikspieren ook beter je adem vasthouden. Dat kost veel minder inspanning.

Wat ik als tip zou willen meegeven is dat heel veel mensen met hyperventilatie omgekeerd hun adem inhouden. In plaats dat je buik uitzet, wordt de buik ingetrokken waardoor je heel veel druk op je borst zet.

Succes met het oefenen!

groet,
Hester

HyperVen


Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Ik had niet geantwoord omdat ik het een heel moeilijke vraag vond! Hihi! Ik weet eigenlijk niet precies wat ik doe. Ehm....

Ik blaas lang uit, echt wel een paar seconden (2-3) en dan zuig ik de lucht naar binnen. Dat duurt ook een paar seconden (3 ofzo) en dan doe ik dat rukje en gaat mijn nek naar achteren. Volgens mij komt de lucht dan binnen in mijn mond, gaat 'ie door mijn borst en dan zit 'ie in mijn buik. Daar kan ik 'm even houden tot ik minder adem ga krijgen. Ik heb dan het gevoel dat de lucht weer omhoog gaat naar mijn borst en dan uiteindelijk puf ik uit via mijn mond. Dat doe ik in een lange stoot: ffffffffffffffffffft. Ik haal dan meteen weer ZACHTJES adem.

Zo gaat het bij mij. Geen idee of dat goed is. Oh ja, ik zit en hou mijn armen slap langs mijn lichaam met mijn schouders naar beneden. Dat gaat best wel goed. Soms, af en toe, voel ik dat de druk in mijn keel hangt, maar dat is niet bij alle trials. Gelukkig maar, want dat is niet goed!

Ik ben vandaag weer erg duizelig geweest. 's Middags oefende ik en voelde ik me beter. Toen ging ik een uur flink trainen (zwemmen) en daarna deed ik weer een sessie. Het is nu glashelder in mijn kopje. Zaaaaalig! Was het altijd maar zo!

Groetjes Rainbow
ik adem in, laat mijn buik vol lopen[:]smiling smiley[/:] en waar het dan naar toe gaat weet ik niet[:]tongue sticking out smiley[/:]

bij mij voelen trials heel verschillend aan. Soms klopt mijn hart hard, soms heel rustig. soms scoor ik opeens 53, en dan opeens weer 43. ik heb grote verschillen qua cijfers bij de trials.
soms heb ik opeens hoofdpijn als ik aant oefenen ben.
Hallo allemaal,

Ik blaas eerst volledig uit. Niet helemaal tot ik er een rood hoofd van krijg [:]smiling smiley)[/:], maar er zit bijna geen lucht meer in mijn lichaam. Op dat moment druk ik de tijd in en begin ik langzaam vanuit mijn buik te ademen. Deze zit dan volledig vol en dan vul ik nog een deel in mijn borstkas. Dat rukje na doe ik niet omdat ik dan teveel spanning op mijn keel krijg. Ik heb wel het idee dat ik maximale lucht inadem maar niet met mijn schouders omhoog zit.

Als ik niet meer kan (maar ook weer niet tot ik zowat flauwval) blaas ik heel rustig uit (dat kan wel 20 seconden duren. Vervolgens adem ik weer rustig en merk ik dat ik er heel rustig en ontspannen van raak.

Ik neem nu even een week rust, omdat ik echt het gevoel heb dat het goed met me gaat.. en even aankijken of ik volgende week weer verder ga.

Succes iedereen.

Groet Joy
Zoiets doe ik dus ook, wat Joy doet. Goed zeg Joy, dat het zo goed met je gaat. Ik voel me, afkloppen, ook al drie dagen best redelijk...Hopelijk zetten de oefeningen zoden aan de dijk en gaat het alleen maar NOG beter!'

Rainbow
Ik vind Joy's manier/gevoel ook herkenbaar. Alleen doe ik het laatste 'rukje' bij het inademen wel en krijg daar geen druk van op mijn keel. Ook denk ik dat ik bij de inademing nadat mijn buik gevuld is nog meer mijn hele borstkas vul. Mijn uitademing duurt ook heel lang.

Hoe lang ben jij nou bezig met HyperVen Joy? Ik krijg de laatste dagen ook steeds sterker het gevoel dat ik even moet stoppen, paar dagen of een week of zo. Ik ben nu ca. 3 maanden bezig.

Groeten, Marja
Hoi Marja,

Ja ieder zijn eigen manier natuurlijk [:]smiling smiley[/:]

Ik ben nu zo`n 4 / 4,5 maanden bezig. Ik heb nooit heel consequent geoefend. Wel elke dag 1 keer en soms 2 keer, maar niet elke dag. Dit heeft bij mij gewoonweg gewerkt. Mijn grafiek stagneert nu ook een tijdje bij de 120 / 125 seconden. Daarom stop ik nu even, wellicht dat ik er straks nog meer uit krijg.

Als ik van me werk naar huis rijd of onderweg ben naar of van een klant oefen ik in de auto nog wel een paar keer. Daar wordt ik ook heel rustig van. Verder merk ik dat ik echt de goede kant op ga. Ik ben wel begonnen met een training "angst de baas", wat ik voor mezelf nog als soort van "afsluiting" wilde doen. Met name als ik moe ben dan zijn bepaalde dingen nog moeilijk voor me. Dit laatste drempeltje wil ik ook overwinnen en moeilijke situaties wil ik beter kunnen relativeren.

Ik hoop jullie hiermee wat meer te kunnen motiveren, want jongens ER IS HOOP!!!!! [:]TOP[/:]

Gr Joy

Meer weten over het HyperVen programma?