[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Weer zo bang...

Gepost door Griet 
Weer zo bang...
28 November 2006 09:59
Hoi,

Het ging eigenlijk net iets beter met mij, maar nu was ik gisteren alleen thuis en toen ging het mis. Ik was aan het strijken en ik kreeg het plots heel erg warm en werd enorm duizelig. Eigenlijk wou ik in de zetel gaan zitten omdat ik het gevoel had dat ik elk moment kon neervallen, maar ik ben hardnekkig blijven staan[:]smiling smiley[/:]. Nadien ging dat akelig gevoel wel een beetje weg. Toen mijn vriend terug thuiskwam werd ik rustiger en net op dat moment kreeg ik weer die afschuwelijke pijn aan mijn rug. Het begint altijd met een soort van misselijk, branderig gevoel, mijn maag die wat pijn doet en wat 'in de weg zit'. Dan verkrampt mijn rug, meestal begint het vanuit mijn onderrug, maar ook mijn schouders en bovenrug. De pijn ebt dan eventjes weg en komt dan weer terug, een beetje zoals darmkrampen. Het lijkt alsof mijn spieren samentrekken. De dag nadien zijn mijn spieren vaak stijf, net alsof ik een zeer zware lichamelijke inspanning geleverd heb. Als ik die krampen heb, sla ik iedere keer in paniek. Ik begin te zweten en ik krijg hartkloppingen en ik denk dan dat ik elk moment kan sterven. Ik heb altijd schrik dat er iets met mijn hart is of met mijn maag of zo... Ik ben echt wel regelmatig misselijk en heb vaak last van brandend maagzuur. Het is wel altijd met periodes. Gelukkig gaat het dus soms ook wel over[:]sad smiley[/:], maar het ene is meestal aan het andere gekoppeld. Ik lees wel veel berichten van mensen die last hebben van spierspanning (het harnasgevoel)-dat ik dus ook heb-, maar zijn er ook mensen die zulke hevige pijn en krampen hebben soms? En weet iemand wat de verklaring ervoor is?

Groetjes,
Griet

Re: Weer zo bang...
28 November 2006 11:31
Hoi Griet,

Vervelend is die angst hè? Volgens mij heb je het helemaal goed gedaan door er niet aan toe te geven. Al die klachten kunnen volgens mij veroorzaken/'>oorzaakt worden doordat je hele zenuwstelsel overal veel te heftig op reageert, je spieren verkrampen om niets en maag darmen enzovoort reageren ook overal veel te heftig op. De pijn was bij mij ook heftig en ook het gevoel dat ik mijn bewustzijn verloor, ik ben ermee op de Intensive care geraakt. Als ik nu zo'n angst aanval krijg, ga ik heel bewust ademen, dat leidt af en daardoor kun je misschien beter ontspannen. Het makkelijkst gaat het bij mij als ik op mijn rug lig, ik adem dan met mijn buik, drie tellen in door mijn mond en zes tellen uit door mijn mond. Als dat in het begin niet lukt, doe ik 2 tellen in en vijf uit. Wees je ervan bewust dat het komt door het HyperVentileren en bedenk je dat je niet dood gaat. Ik weet (en ik denk wij allemaal) dat het moeilijk is, geniet van de momenten dat het goed gaat en als het tegenzit, denk dan aan die momenten.
Ik hoop dat je je alweer wat beter voelt. Ik vind het altijd zo rot om berichtjes te lezen dat iemand zich rot voelt. Houd je taai!
Re: Weer zo bang...
28 November 2006 11:57
Hey Joke,

Inderdaad erg vervelend. En net als je denkt 'hé, ik doe het wel goed nu' dan is het er plotseling weer. Het voelt echt alsof je lichaam op elk klein dingetje extreem hevig reageert. Het helpt bij mij ook van op mijn rug te gaan liggen en mij bewust proberen te ontspannen en op mijn ademhaling te letten. Het probleem is dat, als ik heel erg in paniek ben zoals gisteren, dat ik dan blokkeer en gewoon niet kan ontspannen. Ik probeer altijd te denken dat het 'maar' hyperventilatie is, maar als je zo'n pijn hebt dan kan ik mij voorstellen dat je, net als jij, inderdaad op intensive care belandt. In het begin had ik ook een abonnement bij verschillende dokters[:]smiling smiley[/:], maar er werd nooit wat gevonden.

Ik ben heel blij met jouw reactie. Het doet heel veel deugd om te horen dat er mensen zijn die die gevoelens en pijn herkennen. Anders voel ik mij soms zo een alien in mijn omgeving...
Voel mij nu al wat beter, erg duizelig wel en nog wat gespannen en dat is heel vervelend op het werk, maar ja, dat zijn we gewend hé.

We zullen inderdaad aan de goede momenten denken hé! Bedankt voor de steun.

Griet

Re: Weer zo bang...
28 November 2006 18:05
Hoi Griet,

Blij te horen dat het al weer iets beter gaat. Gewoon vol blijven houden, bij mij verergeren de klachten meestal vlak voordat ik weer een stapje vooruit doe. Uiteindelijk zullen we het onder de knie krijgen!

Meer weten over het HyperVen programma?