[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Invloed van het weer?

Gepost door Marja 
Invloed van het weer?
05 December 2006 13:47
Ik merk regelmatig dat ik meer moeite heb met mijn ademhaling als het erg onrustig weer is zoals nu: veel wind en buien. Mijn HyperVen-scores zijn nu ook lager. Ik vraag me wel eens af waar dat mee te maken heeft: de wind zelf? de lage luchtdruk? de hoge luchtvochtigheid?
Zijn er nog meer mensen die dit ook hebben gemerkt?

Groetjes, Marja
Joy
Re: Invloed van het weer?
05 December 2006 14:26
Hallo Marja,

Zelf heb ik niet zozeer last van dit weer, maar wat ik wel merk is dat ik kou prettiger vind dan warm weer. Waar dat dan mee te maken heeft weet ik niet.

Groet Joy
Re: Invloed van het weer?
05 December 2006 16:14
Yes Joy,

Koud weer. Heerlijk. Heb ik genoeg asem en geen last van hyperventilatie.
Bij warm/heet weer paste ik mijn tempo aan, want ik had er dan veel meer last van.

[:]winking smiley[/:]Ellen
Re: Invloed van het weer?
05 December 2006 18:31
Bij mij maakt het weer helaas niets uit...zon of regen, kou of warmte...de ene dag voel ik me [:](Y)[/:] en een dag later [:](N)[/:] Geen pijl op te trekken jammer genoeg.

Groetjes Rainbow

Re: Invloed van het weer?
06 December 2006 13:56
Nou, dat laatste herken ik ook wel Rainbow, dat ik er geen peil op kan trekken hoe ik me voel. Ik heb een heel rustig leventje (geen baan, zorg thuis lekker voor mijn paarden en honden), maar ondanks dit heel gelijkmatige leven voel ik me de ene dag fit en rustig, en de volgende dag enorm gejaagd, onrustig, moe, zonder enige aanwijsbare reden. Ik ben nu bijna 4 weken met HyperVen bezig en mijn scores vliegen ook op en neer, ik zit nu zelfs inmiddels lager dan toen ik 4 weken geleden begon. Ik merk dus helemaal niets van een geleidelijk oplopende grafiek, er zit totaal geen patroon in. En da's dan weer een extra reden om onrustig van te worden [:]Tja[/:]...... Pfffffff...... frustrerend....

Groetjes, Marja
Joy
Re: Invloed van het weer?
06 December 2006 14:46
Hallo Marja,

Nergens voor nodig om onrustig te worden van de scores. Ik denk dat je veel te veel gefocussed bent op de scores en dat ze daardoor teveel schommelen en er geen stijgende lijn in zit. Je wilt graag (dat is heel goed hoor, hou me te goede) en daardoor forceer je de boel denk ik.

Ik denk dat je gewoon rustig moet oefenen en vooral niet op de scores moet letten. Je zal zien dat de grafiek omhoog gaat. Je moet voor jezelf uitvinden wanneer je niet forceert.

Succes!!

Groet Joy
Re: Invloed van het weer?
07 December 2006 20:19
Hoi Joy,

Ik ben echt niet zo gefocussed op de scores als je denkt, daarom dek ik ook altijd de gedeeltes van mijn beeldscherm af waar de scores op verschijnen. Maar het is nu eenmaal de opzet van de therapie dat de grafiek langzaamaan gaat stijgen, dat zal niemand ontkennen toch? Dus is het logisch dat ik het een beetje frustrerend vind, als ik na 4 weken onder mijn beginscore zit. Dat gevoel sluipt er denk ik bij iedereen gemakkelijk in, daarvoor hoef je niet te gefocussed of te geforceerd bezig te zijn. En te geforceerd doe ik het ook niet meer, in het begin wel even, maar ik kwam er snel achter dat ik allerlei klachten en angsten kreeg tijdens het HyperVennen, en ben het toen veel rustiger aan gaan doen. Maar desondanks blijven de scores erg op en neer gaan. De hoogte van de scores in absolute zin vind ik echt niet zo belangrijk, maar ik vind het gewoon raar dat ze zo enorm op en neer vliegen. Misschien zijn er mensen waarbij dat nu eenmaal gebeurt, ik weet het niet... Feit is dat ik al mijn leven lang last heb van grote schommelingen, in mijn stofwisseling, stemmingen, fitheid, noem maar op. En niemand die dat kan verklaren.

Groetjes, Marja
Joy
Re: Invloed van het weer?
08 December 2006 17:44
Hoi Marja,

Ik kan me voorstellen dat het frustrerend is. Zeker als je denkt niet geforceerd te oefenen. Ik heb namelijk wel het idee dat ik op een bepaald moment forceerde, en kreeg toen elke keer last van mijn keel tijdens het oefenen. Ook ik lette (uiteraard) teveel op mijn scores en dat doe ik nu eigenlijk niet meer zo. Wel let ik op de grafiek en ik merk dat dat nu ook een beetje stagneert. Ik denk wel dat ik nog hoger kom.

Ik ben er wel van overtuigd dat de grafiek bij jou gaat stijgen straks.

Succes en hou ons zeker op de hoogte.

Groet,

Joy
Re: Invloed van het weer?
09 December 2006 12:25
Ik ga ook gewoon vol goede moed door hoor Joy [:]smiling smiley[/:], of mijn grafiek nou stijgt of niet, onder het motto "het doel is de weg"! En ik blijf uiteraard hier berichtjes achterlaten.

Groetjes, Marja

Meer weten over het HyperVen programma?