[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Flink hogere score na aanval

Gepost door Rainbow 
Flink hogere score na aanval
05 December 2006 18:28
Deze vraag is misschien een beetje voor Hester of Rob, maar anderen mogen natuurlijk ook antwoorden...

Vandaag had ik een typische hyperventilatie-dag, compleet met paniek. Eenmaal thuis ging ik een korte HyperVensessie doen. Mijn scores vlogen omhoog...Wel 15 a 20 seconden meer dan gisteren...Nu denk ik dat dat komt doordat ik vandaag erg veel CO2 ben kwijtgeraakt en mijn lichaam dat moet aanvullen. Klopt dat ook? Kan het zijn dat je scores fiks stijgen na een paniekaanval? En wanneer weet je dan wanneer de stijgende scores 'echt' zijn, dus dat je écht aan het beter worden bent?

Groetjes Rainbow
Re: Flink hogere score na aanval
10 December 2006 12:12
Hallo Rainbow,

Inderdaad kan het zijn na een aanval dat de CO2 erg laag is in het bloed. Je haalt dan hogere scores dan normaal, omdat het langer duurt in een trials voordat de triggerwaarde van het ademcentrum wordt bereikt.

Jouw vraag over wanneer stijgende scores dan "echt" zijn, toont aan dat je teveel op die scores gefixeerd bent. Het gaat in de therapie niet om de scores, maar om een cumulatief effect, dat in de loop van een aantal maanden wordt bereikt. De scores zijn alleen maar een hulpmiddel en een indicatie. Uiteraard stijgen de scores als de tolerantie van het ademcenturm toeneemt, maar die stijgende socres zijn geen doel op zich, eerder een gevolg van de verandering die plaats vindt in het ademcenturm.

Als je dus incidenteel een keer een hogere of een lagere score hebt, zegt dat feitelijk niets.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Meer weten over het HyperVen programma?