[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Kalmeermiddelen

Gepost door Fred 
Kalmeermiddelen
10 December 2006 20:31

Sinds ik HyperVen en dit id nog niet zo lang, zijn mijn spierpijnen en wazig zicht plots veel verbeterd, maar nu krijg ik terug last van de symptonen waarmee alles begonnen is
opgejaagdheid en zeneuwachtigheid en slapeloosheid.

Probeer kalmeermiddelen te mijden. Heb toch 1 mg xana retard genomen en dan gestopt
zou het mogelijk zijn dat ik daar te gevoelig voor ben. Heeft iemand ervaring met kalmeermiddelen.
Re: Kalmeermiddelen
10 December 2006 20:43
Hoi Fred,

Ik heb inderdaad ervaring met kalmeringsmiddelen.
Voor zover ik weet werkt xanax retard met een gereguleerde afgifte.
Ikzelf gebruik oxacepam 5 mg. zonodig. (Werkt ongeveer 8 uur)

Toen ik starte met HyperVen en net zoals jij zat met die opgejaagdheid heb ik het per dag bekeken en af en toe gewoon een oxy (oxacepam) ingenomen.
Bij mij waren na max. 4 weken de klachten van gejaagdheid etc. weg door het HyperVennen.
Je moet natuurlijk hartstikke oppassen met kalmeringsmiddelen en ze zeker niet dagelijks innemen als dit niet nodig is, maar je hoeft jezelf nou ook weer niet te pesten (vind ik).

Als je het echt nodig hebt neem je er gewoon eentje in. Je weet voor jezelf wel wat je wel en niet kan doen op dit gebied.

Ik heb ze na die 4 weken bijna niet meer nodig gehad. Misschien 1 in de 4 maanden (als ik echt heel stressvol was - kep een paniekstoornis) dus dat is te verwaarlozen.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Groetjes van Ellen
Re: Kalmeermiddelen
10 December 2006 20:53

Bedankt voor de reaktie Ellen. Als ik het goed begrijp is de gejaagdheid en zeneuwachtigheid ook een symptoon van verkeerde ademhaling, zoals beschreven bij HyperVen.
Re: Kalmeermiddelen
11 December 2006 08:37
Hey Fred,

Ik gebruik ook af en toe kalmeermiddelen. Vaak heb ik ook last van dat opgejaagd gevoel, snel kloppend hart, onrustig zijn,... en als ik daar echt niet goed door functioneer op mijn werk (kan mij dan namelijk moeilijk concentreren) dan neem ik als het echt nodig is een Frisium. Vroeger nam ik af en toe een Xanax, maar als dat uitgewerkt was, kreeg ik de symptomen vaak nog erger terug (kan ook inbeelding geweest zijn)...

Het gebruik van kalmeermiddelen probeer ik inderdaad sowieso ook te vermijden, maar ik spring er verstandig mee om en soms kan het echt wel eens 'verlossing' bieden op heel moeilijke momenten.

Ik heb ook nog last van enorme spierpijnen (zie ook onderwerp 'spierkrampen' op dit forum) en ik heb ook veel problemen met mijn zicht: wazig, kan moeilijk focussen op iets, kan mijn lenzen niet meer verdragen, moet vaak mijn bril afnemen,... Ik heb namelijk soms het gevoel dat heel mijn omgeving draait en in een soort mist verdwijnt en dan krijg ik het gevoel dat ik ga flauwvallen. Erg vervelend allemaal hé?

Ik wil alleen maar zeggen dat ik jouw probleem van de kalmeermiddelen goed begrijp want op zulke moelijke momenten kan zo'n pilletje wel een kortstondige oplossing betekenen, maar op lange termijn is het uiteraard beter van het zeker niet té frequent in te nemen.

Groetjes,
Griet

Re: Kalmeermiddelen
11 December 2006 09:15
Hoi Fred,

Ik ben er van overtuigd dat de gejaagdheid etc. komt door verkeerde ademhaling. Ik heb het 8 jaar gehad. (en het was een hel) na HyperVen is het niet meer teruggekeerd en dat was een hele openbaring. Ik vind het persoonlijk de ergste klacht die je maar kan hebben. Mijn paniekstoornis is daardoor ontstaan.

Groetjes Ellen
Re: Kalmeermiddelen
11 December 2006 13:21

Bedankt voor de uitleg Griet.

Had inderdaad ook de indruk dat mijn klachten na inname van één tablet en dan stoppen
verergerden. Dus zal het bij jou geen inbeelding zijn. Het beste is nog altijd niets, maar als het niet anders kan, moet men zien wat het beste is.

Messchien heb ik bij Frisium minder klachten, wie weet.

Meer weten over het HyperVen programma?