[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Het gaat goed!

Gepost door Lynn 
Het gaat goed!
15 December 2006 08:03
Hoi iedereen,

ik wilde even vertellen dat het afgelopen weken erg goed met mij gaat. Ik heb zeker de laatste 3 weken geen last meer gehad, ik heb weer meer energie en heb geen last meer van angsten. Heb afgelopen maandag een gesprek gehad met mijn psycholoog een ook zij merkt de verandering op. Ze zegt ook dat mijn intstelling totaal veranderd tegen situaties en zo. Hoe ik daar mee omga.

Voorheen kon ik me overal druk om maken, nu doe ik dat niet meer... Het enige wat ik wel merk is dat niet moet denken van oohh dat doe ik allemaal wel even. Ik neem dan weer te veel hooi op mijn vork. Doe te veel, maar te weinig rust...en dat merk weer in dat mijn energie weer iets minder is.

Dus eigenlijk ga deze week gewoon een soort balansweek nemen [:]smiling smiley[/:].
Ik wil verder tegen iedereen zeggen ga vooral geen situaties vermijden daardoor creeer je alleen maar een angst. Maak je van te voren vooral niet druk! Denk er niet aan en je ziet wel hoe het gaat... Als er niet aan denkt heb je er ook geen last van, je moet er niet aan denken..dat heeft mij heel goed geholpen.

Ik heb niet meer van oh **** ik moet daar heen, hmmm waar kan ik allemaal last van krijgen?? Dat moet je juist niet doen want dan gebeurd het juist.
Gewoon er heen gaan en lekker lol maken... je zult zien dat het steeds vaken goed gaat!

Er is licht aan het einde van die tunnel om het zo maar te zeggen! [:]smiling smiley[/:]

Iedereen heel veel succes en ik zal af en toe nog eens langskomen op het forum.

Groetjes Lynn
Joy
Re: Het gaat goed!
18 December 2006 21:22
Heej Lynn,

Heel goed meid!!! Proficiat [:]TOP[/:]

Hoe lang ben je met de therapie bezig geweest?

Gr Joy
Re: Het gaat goed!
19 December 2006 07:38
Ja, ik ben erg blij. [:]grinning smiley[/:]
Ik moest vorige week naar de tandarts om een gaatje te vullen en een verstandskies te laten trekken en was hiervoor erg zenuwachtig, maar het is allemaal goed gegaan. Heb geen aanval of iets dergelijks gekregen. Was best een beetje trots op me zelf... [:](Y)[/:]

Ik ben eigenlijk niet zo heel lang bezig geweest met de therapie. Iets meer dan 2 maanden... Ik deed het ook niet contstant maar meer als ik er behoefte aan had. Blijkbaar werkt dit voor mij. Ik zal uiteraard ook wel weer mindere dagen krijgen maar zoals ik me nu voel ben ik erg blij hiermee. In januari heb ik mijn laatste gesprek met mijn psycholoog en ook zij zegt dat me instelling is veranderd en dat ze kan merken dat het veel beter gaat.
Ik raad eigenlijk iedereen wel aan om een keer met een psycholoog te gaan praten, misschien helpt het wel... je weet maar nooit, mij heeft het zeker geholpen.

Uiteraard blijf ik HyperVennen maar dan alleen wanneer ik daar behoefte aan heb en proberen om niet te veel hooi op mijn vork te nemen.

Hopelijk gaat het binnenkort met jullie allemaal ook beter, ik hoop het echt voor jullie.

Hele fijne kerstdagen gewenst en een goed 2007...
Re: Het gaat goed!
19 December 2006 19:30

Beste Lynn, ik doe relaxatie oefeningen, HyperVen, en ga alle dagen fietsen, 40 km, voel mij de laatste tijd ook beter, en merk inderdaad dat het soms beter is van één maal de oefeinng te doen inplaats van twee.

Wat mij bij jou vooral opvalt is je manier van denken. Dit is volgens mij zeker zo belangrijk.

Mijn ademhaling is een stuk rustiger geworden. En soms wordt deze net door de oefeningen actiever.

Ik wil je in ieder geval danken voor je berichtje, gezien ik nu perfect weet waar ik aan moet werken. Het is er vooral niet aan denken en mee bezig zijn.

Enkel en alleen denken in de positieve zin. De fles is nog half vol.

Meer weten over het HyperVen programma?