[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Heb draaiduizeligheid gekregen

Gepost door Rainbow 
Heb draaiduizeligheid gekregen
07 January 2007 11:19
Hoi,

Ben ik net prima aan het HyperVennen geslagen, heb ik opeens last gekregen van draaiduizelingen. Dus niet de licht in het hoofd-duizels die ik altijd heb, maar echt die kermis in je hoofd-duizels. Als ik van lig naar zit ga en andersom en als ik in bed van links naar rechts en andersom draai, gaat alles keihard draaien in mijn hoofd. Ik dus meteen naar de huisarts, want dit kunnen we er niet óók nog bij hebben. Hij zei dat het komt door losgelaten calciumdeeltjes in je oorbuisjes en dat het vanzelf weer overgaat. Het heet BPPD (benigne paroximale postieafhankelijke duizeligheid) en ik doe nu hele enge oefeningen. Je wekt de draaiingen dan op, maar uiteindelijk moet het dan weg gaan. Iedereen hoopt voor mij dat ik, als die BPPD weg is, helemaal niet meer duizelig ben. Maar de arts zei dat dit WEL door mijn evenwichtsorgaan komt en die andere duizeligheid NIET. Vervelend dat ik dit sinds een week heb, hopelijk gaat het snel over. Helaas voel ik me nu draaiierig en kan ik dus niet nagaan of mijn HyperVen succes heeft...Kent iemand die BPPD trouwens?

Groetjes rainbow

hey,

toevallig heeft mijn moeder het net gehad. Het ligt inderdaad aan je evenwichtsorgaan. Je moet het echt uitzieken. Mijn moeder heeft er toch wel 4 last van gehad, maar zij had het ook erg. Ze moest ook braken en zo. Maar je hebt dat in vele verschillende vormen. Het is heel vervelend en je moet het uitzieken.

Veel beterschap!

groetjes
Hai Shannon,

Gelukkig hoef ik niet over te geven en kan ik redelijk functioneren. Ik hoorde net via via ook over iemand die het had en ook dat is overgegaan. Ik hoop dat het inderdaad maar tijdelijk is en dat je moeder en ik er geen last meer van zullen hebben!

Groetjes Rainbow
Kim
Re: Heb draaiduizeligheid gekregen
08 January 2007 10:03
Hey Rainbow,

Bij mij wisselen mijn symptomen elkaar af, en ik ben ervan overtuigd dat, voor mij, die draaiduizeligheid, er één van zijn. Toen ik het voor de eerste keer voelde, vond ik dat zo raar, het bleef ook ineens een lange tijd, naar de oorarts geweest, onderzoeken naar de ziekte van menière, scan, noem maar op... ze vonden niets,al konden ze inderdaad wel merken dat ik er last van had. En het kan heel fel zijn hoor, ik kan gewoon in de zetel zitten, mijn hoofd draaien en de hele kamer beweegt, ik kan 's nachts wakker worden van de draaiduizelingen, dat had ik van het prille begin al, ook dat kan een symptoom zijn van hyperventilatie, daar ben ik zeker van.

Ondertussen heb ik het al zo vaak gehad, dat het me niet meer angstig maakt, ik WEET dat ik niet van mijn stokje zal gaan of ga moeten overgeven, het hoort er gewoon weer bij, en dan zit ik het maar uit tot het voorbij is, dat duurt meestal een week ofzo en ebt stilaan weg... Blijkt het toch te zijn wat je arts denkt: ook goed hoor, maar ik weet wel dat ik veel opzoekingswerk heb gedaan en draaiduizelingen toch vaak voorkwam als symptoom...

Ik krijg stilaan de indruk dat hyperventilatie je hele lichaam en geest kan platgooien. Ik heb al zoveel gehad, al zoveel naar specialisten geweest, en telkens blijkt weer: hypeventilatie...
Dat is langs de ene kant rustgevend, langs de andere kant pure ellende: houdt het dan nooit op?

Nuja, succes voor jou!

kim
hai Rainbow,

lang niet geschreven, maar daar ben ik dan eindelijk weer eens op het forum.
Ook ik heb een periode draaiduizeligheid gehad. Ik vond het erg naar en beangstigend. Het is bij mij wel weer overgegaan gelukkig.
Wat het nou precies geweest is weet ik niet, maar ik sluit me aan bij Kim, hyperventilatie kan de hele boel behoorlijk platgooien.

beterschap Janne

Hai,

Bedankt voor jullie reacties! Het ZOU natuurlijk kunnen dat dit ook weer een valse streek is van de hyperventilatie, maar vooralsnog ga ik ervan uit dat dit toch komt door die calciumdeeltjes. Het heeft zelfs een naam: BPPD. Volgens mijn huisarts (ik heb het aan twee gevraagd) moet dit vanzelf overgaan met behulp van oefeningen. Buiten mijn HyperVen doe ik deze oefeningen dus ook. Ik wil ook niet ALLES ophangen aan de hyperventilatie, want anders zou je zelfs een verkoudheid daaraan toe kunnen schrijven. Ik ga toch wat meer uit van de 'klassieke hyperventilatie-klachten', zoals mijn duizeligheid (licht in het hoofd), onwerkelijkheidsgevoelens en mijn onvastheid op de benen. Hoewel hyperventilatie natuurlijk buitengewoon veel rotklachten veroorzaken/'>oorzaakt. Ik gok erop dat het vanzelf overgaat en hopelijk duurt dat niet te lang. Vandaag stond ik trillerig op - wilde me bijna ziekmelden - maar de rest van de dag ging het eigenlijk [:](Y)[/:] voor mijn doen. Ik ben gewoon gaan werken. Ik had eigenlijk geen last van mijn gewone hyperventilatie, gisteren ook al niet (jippie!) en ook niet van de draaiingen. Maar die komen alleen als ik lig, dus dat testen we vanavond even.

Hopelijk kom ik er gauw vanaf. Ondertussen HyperVen ik door en zijn mijn scores zelfs wat gestegen...

Groetjes Rainbow

Meer weten over het HyperVen programma?