[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Tintelingen en doof/dood gevoel

Gepost door Ramona 
Tintelingen en doof/dood gevoel
22 January 2007 15:36
Hoi allen,

Ik heb de laatste tijd het forum wel gevolgd maar niet echt gereageerd. Dit komt omdat het eigenlijk superlekker met me gaat. Weinig klachten en voel me bijna weer de oude. Allen heb ik de laatste week een 'nieuwe' klacht. Ik heb ontzettend veel last van een doof gevoel in mijn hand en soms arm. Het is alleen in de linkse hand. Aangezien ik eerst ook klachten heb gehad die alleen aan de linkse kant voorkwamen, en dit typische chronische hyperventilatie klachten waren, vroeg ik me af o iemand ze herkent. Dan ik kan ik ze namelijk weer onder het kopje chronische hyperventilatie plaatsen. Ook is het misschien weer een signaal dat ik me zo goed voel, maar eigenlijk dus weer teveel aan het doen ben.

Groeten Ramoon

Re: Tintelingen en doof/dood gevoel
22 January 2007 18:06
Hallo Ramoon,

Heel goed van je hoe je er nu tegenaan kijkt! Dat scheelt omdat je niet in de vicieuze cirkel van angst - chronische hyperventilatie - angst - enz meer valt. Toch moet je bij dit soort verschijnselen wel alert blijven en - alleen als de klachten aanhouden - even langs je huisarts gaan. Het kan heel goed chronische hyperventilatie zijn, maar als het echt aanhoudt, check het dan toch even...

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Meer weten over het HyperVen programma?