[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hulp ademhalingsspier spierpijn onder mijn schouderblad

Gepost door Anna 
Een vraag voor Rob of Hester,

Ik voel dat sinds 2 weken mijn nekpijn minder wordt, dat is echt heerlijk en een teken dat HyperVen aanslaat (na ruim 7 jaar pijn!!!!).
Maar, ja er is een maar, ik heb nu in de plaats pijn aan de andere kant onder mijn schouderblad gekregen. Toen ik het opzocht bleek deze spier een naam te hebben, nl:
musculus serratus, het is een hulp ademhalingsspier.
Ik vraag me nu af of dit verschijnsel bekend is en of dit normaal kan zijn, omdat ik nu andere spieren ga gebruiken tijdens het ademen omdat mijn ademhaling dieper wordt, ik had nl. een borstademhaling....
Ik hoop dat dit nu over gaat, want de pijn is vrij heftig.

Alvast bedankt voor het antwoord.

groetjes,

Anna
Hoi iedereen,

Is dit herkenbaar voor andere HyperVenners........Misschien zijn er meer die last hebben van pijn onder het schouderblad, ook mijn rechterborst doet pijn (dus niet mijn linker bij mijn hart maar mijn rechter???).Misschien is het echt maar tijdelijk, maar ik ben er onzeker over. Het is vrij heftig.

groetjes,

Anna
Ik heb tijdens het HyperVennen wel eens even pijn, of een steek, ergens rechts in mijn borst (zou zo niet precies de plek kunnen omschrijven), maar dat is dan na de sessie weer over. De rest van de tijd heb ik er dus geen last van. Moeilijk te zeggen of dit ook de pijn is die jij voelt.

Groeten, Marja
hoop dat Rob antwoord geeft..., bedankt Marja trouwens voor antwoord.
groetjes,
Anna



Bericht bewerkt (05-02-2007 17:36)
Re: vraag aan Rob: hulp ademhalingsspier spierpijn onder mijn schouderblad
05 February 2007 18:44
Hallo Anna,

Dat het zich verplaatst heeft is op zich een goed teken. Dat betekent namelijk:

1. dat er niets fysieks met die spier aan de hand is /was
2. dat de therapie met HyperVen begint te werken

Het is wel vervelend dat je nu daar weer pijn hebt, maar het is duidelijk een teken dat de dingen aan het veranderen zijn. Je kan best wel een tijdje last hebben nu van die andere plek. Het lichaam moet zich instellen op de wijzigende zuurbalans in het organisme. Kennelijk zijn deze spieren bij jou een punt waar het zich manifesteert. Tevens kan het inhouden van de adem ermee te maken hebben, namelijk dat je die spier vrij veel belast bij het inhouden. Wellicht forceer je het iets?

Hoe dan ook, je bent op de goede weg! Mocht de pijn te erg worden in die spier, geef het dan een paar dagen rust en pak het dan rustig aan weer op.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
bedankt Rob
groetjes,

Anna
Hoi Anna,

Ik heb sinds chronische hyperventilatie (Zo`n 3 jaar) altijd last van mijn rug / nek / schouders. De ene keer wat meer dan de andere keer. Het zit vaak erg vast en het is erg stijf. Niet heel pijnlijk maar wel vervelend.

Op mijn werk (ik zit deels achter mijn bureau en deels zit ik op de weg) merk ik dat als ik achter de computer zit mijn linker schouderblad begint te tintelen (of dat een spier is of wat anders weet ik niet precies). Dat gebeurt in een bepaalde houding. Later verdwijnt het weer. Ook is het gevoelig als ik er langs wrijf / masseer dus ik herken het absoluut. Het zit naast mijn linkerschouderblad aan de binnenkant.

Ik laat het door onze verzorger op de voetbal vaak losgooien en dan voelt het vaak een stuk beter aan.

Herken jij het tintelende gevoel of andere mensen?

Gr Joy

Meer weten over het HyperVen programma?