[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

alcohol

Gepost door Bart2 
alcohol
21 February 2007 17:09
hey wat ik eens aan jullie vragen wou of dat het bij julie ook zo is als je uitgaat of je gaat op cafe ofzo en je drinkt de hele avond alcohol of julie dan ook geen last meer hebben van hyperventilatie want bij mij is dat dus zo: vanaf ik zowat zat ben tot ik ga slapen niks last maar wat ik wel voor heb is dat ik de volgende dag alles moet uitzweten. Ik wou wel is van julie een antwoord weten op deze vraag

groetjes bart
Re: alcohol
21 February 2007 19:43
Hoi Bart2,

Ja hoor, dat heb ik ook. Als ik een of twee wijntjes drink, zit ik niet meer zo in mijn hoofd en DUS verdwijnt de hyperventilatie. Daar komt bij dat ik meestal alleen drink op feestjes en dat ik dan ook dans. Daardoor raak je hyperventilatie ook kwijt. Door alcohol ontspan je ook, wat verklaart dat je klachten verdwijnen. De volgende dag komen ze echter vaak dubbelhard terug, dus ik kijk toch uit met (te veel) alcohol. Het lijkt wel handig om te drinken, zodat je je klachten kwijt raakt, maar uiteindelijk is het denk ik niet altijd DE oplossing. Maar genieten van een drankje kan natuurlijk best, maar pas een beetje op voor de man met de hyperventilatie-hamer de volgende dag!

Groetjes Rainbow

Re: alcohol
21 February 2007 21:02
Awel dan ben ik toch al niet de enige die dat ervaart [:]smiling smiley[/:] maar het is gelijk ge zegt de volgende dag[:](N)[/:] afzien hoor. dank u voor uw reactie rainbow

groetjes bart
Re: alcohol
22 February 2007 08:34
Hallo Bart2,

Zeer herkenbaar wat je daar beschrijft! Als ik op een feestje lichtjes dronken word dan verdwijnt de duizeligheid, de gespannenheid en ben ik plotseling niet meer angstig om bijvoorbeeld flauw te vallen. Ik heb dan ook niet meer de neiging om naar buiten te willen vluchten. Wel een gevaarlijk iets heb ik ervaren, want toen ik het een tijdje geleden zeer moeilijk had, dronk ik soms thuis ook wel eens een glas alcohol om mij wat rustiger te voelen en dat was absoluut geen goed idee. Het hielp ten eerste totaal niet (integendeel zelfs) en ten tweede voelde ik mij er rotslecht over. Vanaf nu drink ik dus wijselijk enkel een glas om te genieten in het gezelschap van anderen en niet meer om mezelf te kalmeren [:]smiling smiley[/:]. En ja hoor, als ik uit ben geweest en ik heb (zelfs maar een klein beetje) te veel gedronken dan ben ik de dag erna waardeloos: zweten, hartkloppingen, onwerkelijk en duizelig, slappe benen, verkeerde ademhaling, spierpijn.... kortom het totaalpakket dus hé. Ik kan helemaal niet goed tegen daarom dus goed op dat ik niet te veel drink en dat ik vooral veel water drink tussendoor. Meestal stel ik voor om chauffeur te zijn (als ik niet te duizelig ben uiteraard[:]smiling smiley[/:]) en dan ben ik de dag erna meestal iets minder 'wrakkerig'.

Groetjes,
Griet

Re: alcohol
22 February 2007 15:05
Bart,

Heb ik ook. Misschien omdat ik dan nergens meer aan denk.
Meestal de dag er na begint de ellende...

Ik heb er vaak wel een paar dagen last van als ik echt veel gedronken heb!
Hartkloppingen, hogere hartslag...

groet Davy



Bericht bewerkt (22-02-2007 18:03)
Joy
Re: alcohol
23 February 2007 11:17
Hee Bart,

Ja erg herkenbaar. Alcohol heeft helaas 2 kanten.. Enerzijds gebruik ik het weleens om me er rustig door te voelen. Zeker als ik op feestjes ben e.d. De klap komt alleen de andere dag en dat is de ellende.

Ik probeer wel rustig aan te doen met alcohol, maar dat lukt me niet altijd even goed. Maar me echt lavenloos drinken, dat doe ik niet.. vroeger kwam dat nog weleens voor. Tegenwoordig drink ik een glaasje omdat ik het lekker vind en ik het gezellig vind als er anderen bij zijn.

Gr Joy
Re: alcohol
23 February 2007 12:22
hey iedereen

het doet eigenlijk wel deugt om te weten sat er nog mensen dit probleem hebben want ik dacht altyd da ik de eenige was die zich zo voelde tis mis maar een schraale troost maar het helpt wel hoor .
groetjes bart
Re: alcohol
23 February 2007 19:24
Haha, ik zou het niet weten want ik drink echt nooit alcohol. Ik vind het gewoon niet lekker en merkte vroeger, toen ik het nog wel af en toe dronk, dat ik er ook helemaal niet tegen kon (een flinke kater als ik de vorige avond één glas bier op had [:]sad smiley[/:]...)

Groetjes, Marja
Re: alcohol
23 February 2007 19:33
ja ik drink ook niet ik kan er ook niet tegen soms denk ik wel eens zal ik 1 drankje nemen
misschien word ik wat rustiger maar durf het gewoon niet de angst om er ziek van te
worden is zo erg dat ik het niet doe groetjes stephanie

Meer weten over het HyperVen programma?