[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vandaag met hyperven begonnen

Gepost door Jurgen 
ik ben vandaag voor de eerste keer met HyperVen begonnen en heb bij de eerste sessie een gemiddelde van 60,4 is dit normaal? is het niet te hoog maar bij sommig trials heb ik het idee dat ik mijn lucht nog langer vast kan houden heel vreemd maar dan ben ik bang dat ik te paniekerig wordt en onder water hou ik het maar 15 seconden vol ofzo hoe kan dat en is het gemiddelde normaal voor een eerste keer? groetjes jurgen
Onderwater is het altijd minder. Reden? ik zou het niet weten maar ik heb gehoord dat het komt doordat je lichaam automatisch bang is voor een verdrinking. Als je gewoon op je stoel zit kun je ademhalen wanneer je wil. Onder water kan dat niet.
Ik ben 2 weken geleden begonnen met HyperVen en mijn eerste score was 65 seconden. Dus langer dan de 40 seconden die je her en der op het forum leest maar nog ver verwijderd van de 2 tot 3 minuten die haalbaar zouden moeten zijn. Merk wel dat als je iets ontspannend hebt om te lezen tijdens de HyperVen trails dat het beter gaat dan dat je naar het scherm gaat zitten staren.
Hoi Ronald2,

Je zou zeggen dat iets ontspannends lezen geen kwaad kan, maar het brengt je geen hogere score.

Ik heb ook 2 maanden gelezen, maar mijn score bleef maar hangen.

Rob waarschuwde toen dat je beter gewoon niets kan doen.

Ik ben toen gestopt met lezen en elke keer dat ik oefende deed ik maar gewoon mijn ogen dicht en ontspande mijzelf zodat ik ook niet irritant dat balkje zag verschuiven.

Het niet stil kunnen zitten en het niet geduldig kunnen wachten vindt ikzelf typisch iets voor een hyperventilatie-ers. [:]winking smiley[/:]

Ergens hier in het forum heeft Rob ook uitgelegd waarom je beter niet kan lezen. Misschien kan je het vinden via de zoekfunctie.

Succes
Ellen

Meer weten over het HyperVen programma?