[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wie genezen van stippeltjes en vlekjes??

Gepost door Raymon 
Ik heb naast mijn klachten zoals duizeligheid ook nog last van vlekken en stippeltjes voor men ogen, ik vroeg mij af of er iemand is die met behulp van HyperVen hier vanaf gekomen is??


Het is namelijk heel storend en ik hoor er ook niet veel mensen over. Kan iemand mij anders de oorzaken/'>oorzaak vertellen?


groeten,

Ray
Hi Ray,

Stippeltjes of vlekjes heb ik ook wel gehad al vond ik het meer lichtjes een soort sterretje. Toevallig had ik het vandaag nog tis een beetje violet kleur.
Ik weet niet of je dit bedoeld maar bij mij is het helaas nog niet over.
Inmiddels ben ik 2 weken gestopt, omdat ik 4 maanden bezig was maar ik kan niet echt zeggen dat ik me echt lekker voel[:]sad smiley(([/:]
Hoop dat een deskundige je verder kan helpen want eerlijk gezegd weet ik ook niet of het wel of niet bij hyperventilatie hoort.

Succes,
groetjes Gina

Tjah,

Ik ben in scan geweest, hersenfilmpjes gemaakt etc. etc. Ik vraag me ook wel eens af waarom ik er last van heb en of het echt met hyperventilatie te maken heeft. Ik zie alleen geen paars violet puntjes maar gewoon heel veel puntjes en als ik er niet op let dan zie ik ze ook niet. Als ik bijvoorbeeld naar een wit papier kijk of naar de lucht zijn ze echt grijs en bewegen ze ook net zoals je wel eens snel opstaat dan heb je dat ook wel eens.

Maar ik moet er echt vanaf want het verpest men jeugd[:]sad smiley([/:]

Kdoe nu HyperVen ik hoop dat het werkt. Kan iemand mij vertellen of die vlekken en stippeltjes komen door de hyperventilatie???

alsvast bedankt..
hoi Raymon,

veel mensen met hyperventilatie hebben hier last van. Als je kijkt bij het archief forum en dan bij zoeken : "vlekken voor ogen" intypt, zie je meer reacties.

groeten Martine
Ik heb er inderdaad ook af en toe last van, met name als ik druk ben. Heeft bij mij in ieder geval wel met de hyperventilatie te maken. Het zijn zwarte puntjes die 'mijn blik blijven volgen'(als jullie begrijpen wat ik bedoel...)

Groetjes, de andere Martine
Ik heb iets anders denk ik. Mijn hele gezichtsveld is bedekt met stippeltjes en die bewegen ook. Het is een beetje als een tv beeld die lichtelijk stoort. Het zijn er zeker wel miljoenen die ik zie.

Het is bij mij langzaam op komen zetten eerst zag ik een soort regen.

Khoop dat het gaat afnemen[:]Tja[/:]
ik heb ook meer die zwarte puntjes en draadjes die mijn blik blijven volgen.

misschien dat rob of hester weet of wat jij hebt ook bij hyperventilatie kan horen?

groetjes martine
Re: Wie genezen van stippeltjes en vlekjes??
13 February 2007 17:11
Over het algemeen zijn dergelijke verstoringen van het gezicht een teken van vermoeidheid of soms ook een te lage suikerspiegel in het bloed. chronische hyperventilatie kan dit soort gewaarwordingen wel wat verergeren, omdat de bloedvoorziening naar hersenen verminderd is bij chronische hyperventilatie. Toch zijn dit verstoringen die zichzelf meestal maar tijdelijk manifesteren, soms een uur achter elkaar, maar meestal niet continue dag in, dag uit. Iets eten kan soms na een half uur al een vermindering teweeg brengen.

Als je er continue last van hebt, raadpleeg dan je huisarts en laat e.e.a. controleren. Het kan natuurlijk altijd iets anders zijn, zoals een afwijking in het oog, netvlies of op het hoornvlies. Ook kan de lens beschadigd zijn. Er zijn nog diverse andere oorzaken denkbaar. Dus eventueel even laten onderzoeken is mijn advies als het verschijnsel blijft.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
Die stippeltjes en vlekjes zijn juist de reden waarom ik onderzocht ben. Ik ben helemaal binnenste buiten gekeerd.

De volgende tests heb ik afgelegd

oogtest(niks aan te zien)
Bloedprikken(bloed was goed)
Neurologische test( prima)
Hersenfilmpje(prima)
hartfilmpje (prima)
Histaminetest(prima)
MRI scan(prima)
hyperventilatietest( niet ged afgelegt)

Mijn haptonoom zei dat het wel met chronische hyperventilatie te maken had. wat me opvalt is dat er meer mensen over klagen die chronische hyperventilatie hebben. Suikerspiegel kan het dus ook niet zijn. Het enige is dat ik nog aan migraine leid maar hier zijn ook mensen die geen migraine hebben en er toch last van hebben.

Vermoeidheid lijkt mij ook niet, omdat ik in vakanties voldoende rust heb genomen maar daar werd het niet minder van.

Wat ik zelf denk is dat de ogen te weinig zuurstof krijgen of iets dergelijks. Wat moet het anders zijn? Ik ben er zelfs mee in de MRI scan geweest.

Ik heb daarom ook HyperVen besteld. Al mijn klachten zijn bijna weg behalve af en toe duizeligheid en die puntjes die ik zie.

Als het niet te maken heeft met chronische hyperventilatie weet ik echt niet wat het wel is.



Bericht bewerkt (13-02-2007 21:19)
Hallo Raymon

Heb je verhaal gelezen en wat ik me afvraag is:
Wat bedoel je met oogtest?
Heeft de oogarts de pupillen ook wijd gedruppeld?

Fijn voor je dat bijna al je hyperventilatie klachten weg zijn! [:](Y)[/:]
geeft mij weer moed.
Ja hij heeft inderdaad een stofje in mijn ogen gedaan om achter mijn oog te kijken of iets dergelijks.

Hij zei dat dit goed was en ik had geen problemen met mijn ogen. Daarnaast ben ik nog 2 keer onderzocht door een opticien en heb ik een bril gedragen om te kijken of het misschien aan de oogspieren lag(vermoeid heid van oogspieren). Dit had ook geen resultaat en ik zie nog steeds die stippeltjes en vlekjes.
Had je toen ook wijde pupillen Raymon? Ik bedoel toen hij dat stofje (druppels?)
erin had gedaan?
Ja, want ik zag ook wat waziger er door zei die omdat me pupillen groter werden.
Oke. Helaas dan weet ik het ook niet meer Raymon.
Hopelijk gaan ze vanzelf weg en anders misschien nog
eens bij een andere oogarts proberen.

groetjes Vlinder
Beste Raymon,

Die stippeltjes of vlekjes worden mouches voulantes genoemd. In het Nederlands noemt men ze spinnetjes of sterretjes. Ik heb het zelf ook en toen ik het kreeg had ik geen hyperventilatie. Ik dacht toen dat ik iets in mijn hersenen had en ben er meteen mee naar de dokter gegaan. Deze wist me meteen te vertellen wat het was. Er zijn veel mensen die dit hebben. Met name als je op witte voorwerpen kijkt( witte ruimtes, wit papier etc) dan zie je ze meteen heen en weer bewegen. Als het er plots meer worden dan zou ik wel even contact opnemen met een arts of oogarts. Op het internet lees je er veel over. Het is wel zo dat als ik zwakker ben en meer hyperventileer ik ze meer zie dan anders. Misschien let ik er dan ook meer op, ze irriteren dan.
Ze kunnen onstaan om diverse redenen. Het heeft te maken met het loslaten van het netvlies.
Toch hebben veel mensen hier last van. Het zijn een soort van kleine gaatjes.
Iedereen adviseert er niets aan te doen. Een operatie is heel gevaarlijk ( als je er last van hebt kun je het laten operen) want het kan veel erger worden. Alle artsen adviseren om er niets aan te doen. Ik heb het al jaren en het wordt niet erger. Oudere mensen hebben het ook veel omdat dat dan bij de leeftijd hoort. Soms kan het ontstaan door een harde klap.
Ik weet zelf niet hoe ik eraan kom. Ik leef er gewoon mee. Ik heb wel hyperventilatie gehad daarna maar ik neem aan dat dit alles los van elkaar staat. Ik zou je geen zorgen maken als ik was. Alleen als je er echt heel veel last van krijgt, dan kun je altijd even langs de arts gaan voor de zekerheid. Er is in iedere geval geen remedie tegen .

groetjes,
natasja[www].hyperventilatie.info/phorum/read.php?f=17&i=1152&t=1152#
Nog even dit :

Ik vind het raar dat niemand weet wat het is want ik heb natuurlijk wel 10 artsen geraadpleegd en ook opticiens en het oogziekenhuis. Die wisten direct allemaal wat het was. Ik zou als ik jou was eens op het internet kijken bij oogziekenhuizen en lezen wat het is.
Als je tegen je arts zegt wat het is, dan moet hij het weten.

succes ermee
natasja
hoi Raymon,

ik heb ook veel last gehad van stippeltjes en vlekjes , ook heel langdurig.
nadat ik HyperVen heb gedaan is het steeds minder geworden.
nu is het eigenlijk weg. alleen wanneer ik heel moe en gespannen ben komt het in heel liche mate weer een beetje opzetten. maar dat is echt niet meer erg ofzo. meer dat het nog niet helemaal over is.

succes Janne
Hi Raymon,
Wel eens gedacht aan oogmigraine. Mijn huisarts heeft eens gezegd dat ik daar last van kon hebben door het zien van stippels/sterretjes.

Suc6
groetjes Gina

Meer weten over het HyperVen programma?