[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

3 maanden 2 keer per dag, laatste maand 1 keer per dag?

Gepost door Shannon 
Heey allemaal,

ik ben dus 3 maanden vrolijk bezig met HyperVen, 2 keer per dag. Mijn scores gaan op zich nog een beetje omhoog. Heel wisselend. Zie link naar de grafiek.

[img293.imageshack.us]

Nu vraag ik me af of ik de 4e (laatste maand) maar 1 keer per dag kan gaan doen. Ik vind het namelijk heel eng om dalijk in 1 maand te stoppen. Misschien is afbouwen goed?

Ik had hier graag wat meer info over.

groetjes




Oja, HYPERVEN RULES!![:]grinning smiley[/:]
Hai Shannon,

Zoals ik het zie zit er nog steeds vooruitgang in.
Dus je lichaam is er nog niet helemaal.

Het is de bedoeling dat de grafiek gaat uitvlakken. Snap je?

Je kan ook niet echt spreken van een laatste maand, want bij de één is dat na 3 maanden en bij de ander (zoals ik) na bijv. 7 maanden.

Ik ben trouwens ook niet in één keer gestopt. Ik ben ook overgegaan naar 1x per dag omdat dat prettiger voelde voor mijzelf.

Mijn advies is ga nog even door met 2x per dag en als hij uitgevlakt is ga je over naar 1x per dag om daarna te stoppen, maar.................ik weet ook niet alles, dus wacht maar even op Rob zijn antwoord.

Maarre.............het allerbelangrijkste hoe is het met je klachten?

Groetjes van Ellen. [:]grinning smiley[/:]
Re: 3 maanden 2 keer per dag, laatste maand 1 keer per dag?
10 April 2007 19:57
Hallo Shannon,

Het is de bedoeling dat je twee keer per dag blijft oefenen totdat de grafiek enkele weken lang geen stijging meer vertoond en je grafiek dus uitvlakt. Dan komt het moment dat je kunt gaan stoppen. Let dus goed op de voortgangsgrafiek. Ook belangrijk is hoe je je voelt en of je klachten ook aan het verdwijnen zijn. In sommige gevallen kan het raadzaam zijn om nog even door te gaan. Het is een kwestie van aanvoelen omdat er niet echte richtlijnen zijn te geven. Dat zou alleen kunnen als er daadwerkelijk metingen van de zuurgraad verricht konden worden, maar die luxe hebben we (meestal) niet. Dus moeten we het doen met wat minder harde gegevens en wordt het dus een kwestie van aanvoelen / uitproberen. Bedenk dat de 4 maanden een gemiddeld is voor de therapie!

Als je stopt met oefenen zal het genezingsproces gewoon door blijven gaan. In onze ervaring blijkt vaak dat - als men na een paar maanden weer de therapie doet - men plotseling weer hoger scoort.

groet,
Hester

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?