[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Help, mijn benen doen vreemd...

Gepost door Griet 
Hallo iedereen,

Hebben jullie soms ook wel eens last van benen die vreemd doen? Klinkt misschien als een bizarre vraag, maar vanmiddag overkwam het mij namelijk[:]sad smiley[/:]. Mijn benen voelden trillerig en slap aan (zoals wanneer je erg grieperig bent) en mijn voeten tintelden en leken wel gevoelloos. Ik moest net een heel eind te voet gaan over een drukke markt en ik had het gevoel dat ik nooit op mijn bestemming zou geraken. Ik dacht dat ik door mijn benen ging zakken en raakte amper nog vooruit. Mijn knieëen trilden en na een tijdje voelden mijn benen zelfs volledig gevoelloos aan. Op dat moment sloeg de paniek toe en heb ik mezelf echt moeten forceren om te blijven verder wandelen. Wonder bij wonder is het mij nog gelukt ook en heb ik de auto bereikt zonder te moeten gaan zitten of om te vallen[:]smiling smiley[/:]. Het voelde alleen wel heel akelig aan. Zelfs nu nog voelen mijn benen nog wat slapjes en trillen mijn spieren een beetje alsof ik een zware inspanning geleverd heb.

Zijn er nog mensen die dit herkennen?

Groetjes van een geschrokken Griet
hoi griet dat gevoel ken ik ik heb heel vaak het gevoel dat de kracht zo uit mijn benen loopt dan lijkt het net of ik hele slappe benen heb dus niet iets om je druk over te maken het schijnt erbij te horen groetjes jurgen
Hoi Griet
Ik herken dat ook heel erg,ik heb het ook.
Alsof ik geen kracht meer in mijn benen heb,alsof het gevoel weg is en ik er ieder moment doorheen kan zakken.Echt heel eng vind ik, ik begin dan te trillen en te zweten.
Na een tijdje zakt het weer weg,maar ik blijf alert.
Het gebeurt me regelmatig,en iedere keer word ik weer net zo bang.
Maar ik blijf wel doorlopen,en dan zakt het heel langzaam weer weg.
Dus inderdaad het hoort erbij , heel veel sterkte en niet te druk om maken.
Groetjes Stephanie
Hoi Griet,

Heb ik ook last van. Alsof er lood in je benen zit en daarna niet meer kan lopen. Deze week had ik ook een raar gevoel in mijn wang en duizelig. Ook ik voel een soort van angst opkomen .Ben toch nog steeds bang dat ik neerval of bewusteloos raak. Ik heb nu 1,5 jaar last van hyperventilatie . Het is wel beter geworden maar soms komen er nieuwe klachten bij of het wort erger. Maar meestal verdwijnt het wel na een paar uur.


Gewoon niet opl letten en doorgaan want dit was voor mij toch de beste remedie.

succes,
natasja[:]tongue sticking out smiley[/:]
Hey iedereen,

Heel erg bedankt voor de reacties! Intussen is het vreemde gevoel in mijn benen weer verdwenen en ben ik wat rustiger. Hopelijk komt het niet te snel terug!

Leuk weekend alvast!

Meer weten over het HyperVen programma?