[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

6 weken bezig

Gepost door Miranda 
6 weken bezig
28 April 2007 21:48
Hallo,
Ik ben nu ongeveer 6 weken bezig na een paar weken namen heel veel klachten af en kreeg mijn energie terug.
Nu heb ik zinds een week meer klachten, meer duizelingen kan me slecht ontspannen.

Is dit normaal??
Ik oefen echt elke dag 2 keer, heb het nog maar 1 avond overgeslagen maar dat kwam omdat ik vorige week een enorme aanval had.
Maar inplaats van snel te ademen..ademde ik vrij rustig maar had steeds het gevoel dat ik flauw ging vallen.

Hoop op antwoord, wordt hier nu erg onzeker van en vraag me af of HyperVen wel goed is voor mij??

Groetjes Miranda
Kim
Re: 6 weken bezig
01 May 2007 10:37
Hallo,

'k Weet niet zeker of ik je hierin wel raad kan geven, maar 'k kan je wel zeggen hoe ik het probeer te bekijken:

HyperVen heeft mij geholpen, daar ben ik zeker van, maar ik ben niet van mijn hyperventilatie af. HyperVen kan volgens mij wel helpen voor de symptomen, maar de oorzaken/'>oorzaak kan dat niet volledig wegnemen, al zullen velen het niet met me eens zijn. Waarom heb je hyperventilatie gekregen?...
Ik denk wel dat je door te HyperVennen, minder angst kan voelen.

Wat wil ik nu zeggen? Ik denk dat het normaal is, wat je voelt. Door de HyperVen zullen heel wat klachten zijn geminderd, maar ze zijn (nog) niet weg. Nu heb je sinds een week meer klachten, en word je terug angstig. Volgens mij is het net de angst die maakt dat je klachten erger worden. Ik denk dat het zou helpen als jeje probeert in te prenten dat die opstoten normaal zijn, da ze erbij horen, maar dat ze ook wel weer voorbij zullen gaan, misschien telkens iets minder van kracht. Op die manier ga je ook minder angst voelen, en voed je je symptomen niet.

Dat is allemaal veel makkelijker gezegd dan gedaan hoor, dat weet ik wel, en ik snap wel dat je van je sokkel geblazen wordt, als je voelt dat het weer de slechte kant uitgaat. Maar geloof me, de klachten zullen weer verminderen en dan kan je weer verder, het gaat in golven, in opstoten. Vanaf de moment dat je merkt dat je hierdoor komt, want dit is de eerste keer blijkbaar sinds je oefent dat je klachten terug bovenkomen, zul je meer vertrouwen hebben dat het goedkomt, dan ga je minder schrik krijgen van de symptomen en zal het allemaal makkelijker voorbij gaan. Probeer vertrouwen te hebben en doe rustig voort. HyperVen is goed voor jou, het heeft je klachten al fel doen verminderen een paar weken. Na deze opstoot zal het weer beter gaan. Maar af en toe zul je je nog zo voelen.

Ook ik heb na twee jaar nog steeds symptomen, 'k ben bijvoorbeeld nu weer volop aan het duizelen, terwijl ik net een periode van piekeren en twijfel heb afgesloten. Maar ik weet waar het van komt, ik heb al ontelbare keren kunnen ervaren dat het ook weer voorbijgaat, dus ik heb vertrouwen en geen angst meer...

Hopelijk krijg je dit bericht niet te laat... Blijkbaar had je er een paar dagen geleden veel nood aan, aan wat positieve feedback... misschien ben je er nu al door...

Veel succes nog, je komt er wel!

kim
Re: 6 weken bezig
01 May 2007 22:24


bedankt voor je reactie kim,
Het gaat nu gelukkig al weer wat beter, of eigelijk een stuk beter.
Heb me zelf weer eens vriendelijk toegesproken en met me zelf afgesproken dat ik gas terug ga nemen.
heb nu een fysiotherapeut gevonden die hypererven kent en ondersteund.
Ga aanstaande donderdag bij hun beginnen.
Het hele verhaal van dr Snitsler kennen ze en hebben zelf in het zelfde ziekenhuis gewerkt waar hij ook gewerkt heeft, dus ben weer gemotiveerd.
Heb besloten dat ik van mijn hyperventilatieklachten af ga komen en ga er alles voor doen en laten, vooral het laten is belangrijk.
Los laten en nog eens los laten.
Ens accepteren dat je geen super woman bent[:]grinning smiley[/:]

Ga weer gewoon door met HyperVen[:]smiling smiley[/:]

Groetjes Miranda

Meer weten over het HyperVen programma?