[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

na 1 maand Hyperven

Gepost door Tin 
Tin
na 1 maand Hyperven
25 May 2007 18:57
Hallo allemaal,

Begin vorig jaar had ik last van hartkloppingen en heb ik een relexatietherapie gevolgd en ik moet zeggen dat dat op dat moment wel een oplossing was voor mijn problemen. De symptomen verdwenen in ieder geval.

Eind vorig jaar heeft een hele zware periode op het werk in combinatie met m'n drukke sociale leven blijkbaar toch gezorgd voor de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Ik had die hartkloppingen terug, maar nu kwamen daar ook veelvuldig hoofdpijn continue duizeligheid en pijn in de borststreek en armen bij. Ik wist niet dat dit ook bij chronische hyperventilatie kon horen, dus je begint natuurlijk aan de naarste ziektes te denken. Waarschijnlijk herkenbaar. Voeg daar nog bij dat in mijn familie- en vriendenkring meerdere jonge mensen met kanker te kampen kregen, en mijn gedachten sloegen op hol. Ik sliep zeer slecht omdat ik me constant zorgen maakte en overal vanalles voelde en me daar dan ook weer zorgen om maakte...een vicieuze cirkel dus...

Na verschillende dokterbezoeken en doorverwijzingen naar specialisten (neuroloog, neus-keel en oorarts), kwam ik gelukkig bij iemand terecht die het verband legde met chronische hyperventilatie en me HyperVen leerde kennen. Ik was nog niet echt overtuigd, maar wou alles proberen om me terug goed te voelen.

Ik ben nu 1 maand bezig met HyperVen en begin stillaan grotere dagdelen te hebben dat ik niet meer duizelig ben. Deze vooruitgang en jullie berichtjes op het forum geven me enorm veel moed om verder door te gaan met HyperVennen. Ik voel dat ik niet alleen ben en merk dat er mensen zijn die er nog veel erger aan toe zijn. Gelukkig heb ik geen last van fobiën enzo zoals sommigen onder jullie.

HyperVen is wel een zware therapie die enorm tijdrovend is. De druk op mijn al zeer drukke leven wordt er een stuk groter door. Ik ben begonnen aan 80 sec en zit nu rond de 120. Soms ben ik jaloers op jullie grafieken die zo ronde 60 sec schommelen. Jullie kunnen van HyperVen afgeraken op de helft van de tijd !!

In ieder geval blijf ik flink doorgaan zo 2 keer per dag. En hoop dat ik er binnen enkele maanden helemaal van af ben..

Groetjes...Tin

Re: na 1 maand Hyperven
26 May 2007 00:05
Hoi Tin,

Goed dat je ook met HyperVen bent begonnen! En fijn ook dat er iemand was die jou HyperVen leerde kennen. Ik ben ook langs alle artsen gegaan, maar niemand geloofde in HyperVen. Ze zeiden allemaal dat het niet bestaat om je zuurgraad te veranderen door steeds je adem in te houden. Ze beweerden allen dat ik geen chronische hyperventilatie had, maar niemand wist wat dan wél. Gelukkig ben ik heerlijk eigenwijs en ben ik mijn eigen gevoel blijven volgen. Ik weet nu, na heel wat omzwervingen, dat ik wel degelijk chronisch hyper en ik weet ook, ook na heel wat keren de moed opgeven en dus stoppen met de therapie, dat HyperVen wél helpt. Ik merk gewoon dat ik me beter begin te voelen als ik langer oefen. Vaak stopte ik te snel of had ik geen zin als ik me een dag goed voelde. Nu oefen ik 2x per dag, ook op goede dagen. En ik hou vertrouwen dat het goed gaat komen!

Ik zit zelf de ene dag nog de 80 en de andere rond de 70. Vandaag waren de scores wat minder, maar ik oefende ook op andere tijden dan normaal en dat maakt misschien wel uit. Ik vond jouw opmerking "Soms ben ik jaloers op jullie grafieken die zo ronde 60 sec schommelen. Jullie kunnen van HyperVen afgeraken op de helft van de tijd !!" wel erg grappig. Je hebt wel gelijk eigenlijk! [:]smiling smiley)[/:] Ik ben zo'n 22 minuten per keer bezig en jij dus dus veel meer! Tja Tin, je moet er wat voor over hebben he?

Maar ik vind het echt zeer fijn voor je dat je na een maand oefenen al minder duizelig bent. Ik heb zelf vooral last van deze klacht en de ene keer gaat het beter dan de andere. Vandaag kreeg ik een duizeligheidsaanval in een winkel (dat merkte niemand), maar vanavond in de sauna was ik helemaal helder in mijn hoofd. Dat is lekker he? Zo wil ik me nog vaker voelen, dus ik ga door. Jouw berichtje steunt mij weer, want jij bewijst maar weer eens dat HyperVen echt helpt en dat jij, ik en alle anderen goed bezig zijn!!!

Hou ons op de hoogte!

Groetjes Rainbow

Meer weten over het HyperVen programma?